Miško -> Kg in cm pri 3 mesecih (13.1.2005 16:41:02)
|
Hi Mi smo ravno danes iz posvetovalnice in imamo 3 mesece in 2 dni, pa smo težki 6,360 (porodna 3,680, odpustna teža 3,550). Koliko smo pa veliki pa ne vemo, ker je bila zadeva za merjenje velikosti polomljena :zmeden: , smo pa bili pri 2 mesecih veliki 61 cm. Je pa naš velik in ješč dedec. Mi je rekla, da naj ga začnem uvajati na gosto hrano že pri 4 mesecih - naj začnem z riževimi kašicami zvečer, ker sem ji povedala, da se tudi ponoči še zbuja vsake 3 ure in hoče jest. Je pa tudi res, da se mi zdi, da imam zvečer manj mleka in gre potem malo lačen spat. Pri dveh mesecih je namreč že spal 5 ur skupaj. Mi je pa razložila pediatrinja, da naj bi v povprečju pridobili 700 - 900 g/mesec. Tko, da če preračunaš, si notri v povprečju, le bolj pri spodnji meji. Pa saj veš, da so otročki različni. Dokler je živahna, je vse OK. Mene so danes malo prestrašili, ker ni dvignil glave, ko ga je povlekla za obe rokici navzgor, pa je začela govoriti o hipotoniji. Sicer je rekla, da ni razloga za paniko, ampak... Kravice pa zelo lepo pase, nazaj zlahka drži glavo. Kako pa je glede tega z vašimi trimesečniki? Ali že kaj dvigujejo glavo? In ali se že lahko z rokicami dotaknejo nogic? Tudi to me je vprašala,pa se mi zdi, da našega še nisem videla početi to. Bom pa sedaj bolj pozorna. LP Miško&Matija
|
|
|
|