za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sju -> za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 19:07:39)

me zanima za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi z dojenčki ki še ne hodijo(ker se potem nič ne morejo ogreti) in kako jih oblečete???

Hvala in lp




biga -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 19:15:21)

Če grem z njim ven v naročju, sva zunaj cca. 15 minut, oblečen v bodi, žabice, nogavičke, hlače, pulover in povrh kombinezon, kapa, rokavice. Sva šla pa včeraj malo z vozičkom, enako, le da sem ga še pokrila z deko. Pa po obrazu ga namažem s kremico proti mrazu.




Klarita -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 19:16:08)

Naš je star 4 mesece, dala sem ga v zimskega pajaca in v zimsko vrečo v voziček (spodaj pod zimsko vrečo ima še ovčko). Res sem ga fajn dol zadekala in strehico čist do konca odprla, da ja ne diha preveč tega ledenega smoga. Drugače pa sva bila veni kakšno urco, ker mu še malo z noska teče in ga nisem upala preveč dolgo zunaj imet. Tudi jaz ga namažem po obrazu s kremo proti mrazu.




*lenc@* -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 19:16:49)

jza jo full oblečem in sem do 2h vzun če ni velike megle k pridemo not je čist topla tak da vem, da ni premal oblečena.




sju -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 19:31:31)

aja pa še to...ali jim kaj zavijete šal okrog vratu čez usta da ne dihajo tega mrzlega zraka???

LP




bsasab -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 19:35:46)

Kaj pa pri enomesecni pikici, a jo lahko kaj ven peljem, k sma bile danes pri zdravniku, pa imam pes do njega pet minut, pa sva sle kar pes, pa ji je ful pasal friski luft, a to lahko, pa oblecena je bila tudi dovolj, ker ko sma prisle domov je bila fajn topla...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




karin412 -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 19:47:46)

Moj je star tudi 4m,pa se kar ne upam ven, ker smo bili prejšnji teden bolani. Če bi šla ven,dam čez voziček-sprednji del še dekico, da ne diha mrzlega zraka.




nemrak -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 19:54:41)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],
mi smo pravkar prišli domov s sprehoda.
Je pediatrinja rekla, da boljše, da smo vzunaj, kot pa da se gremo sprehajat po centrih.  Pa do -7 smo brez skrbi vzunaj, seveda če ni megle.




VesnaLana -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 20:35:57)

mi imamo oblečeno body, žabice, nogavičke, hlače, bundo, kapo, šal rokavice in ene škorenjce, ki so podložene. V vozičku ima zimsko vrečo pa še z dekico jo zadelam, tako da jo res ne zebe. Šal pa ji zavijem okoli ust, da ne diha direktno ta mrzli zrak. Zunaj smo kako urco ali pa dve. 




Naja30 -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 20:54:39)

Dokler je bila tako majhna, da je še ležala, sva bile v mrazu vzunaj... ma ne vem, smo doma na morju in lanska mila zima nam je podarila res veliko lepih sprehodov, brez minusa. Tudi po cele popoldneve smo bili vzunaj. Oblečena je bila v dva dolga rokava, žabice, hlače, kombinezon in pokrita z dekico. In kapa seveda.
Zdaj, ko je stara 13m in smo velikokrat v Lj, pa greva v tem mrazu ven za kakšno uro. Sej se tud men ne da vzunaj zmrzovat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Majchi -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 21:05:36)

Jaz sem po pol ure nazaj noter. Me zebe ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Lani pa zelo paše, saj vedno zaspi. Oblečena je v redu, ker je vedno topla. Moram zase nekaj naštudirat, da bova lahko dlje zunaj. Mogoče mal hitrejši tempo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Maleal -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 21:28:17)

Vsak dan smo zunaj nekje 45 min,oblečena je v dvojne dolge rokave,žabice,hlače,kombinizon,kapo,šal,rokavice in pokrita.




*lenc@* -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 21:46:11)

IZVIRNO SPOROČILO: sju

aja pa še to...ali jim kaj zavijete šal okrog vratu čez usta da ne dihajo tega mrzlega zraka???

LP


jaz ja




december06 -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (4.1.2008 21:48:29)

Zunaj smo vsak dan, če le ni prevlka megla ali kaj dol ne pada ali pa res full mrzlo. Se mu prav pozna, če ni bil zunaj na zraku. Po kakšno urco čez opoldne. Oblečem ga toplo, se mi zdi da kar preveč, ko vas berem, torej body, tanko majčko, žabice, nogavičke, podložene hlače, jopco, iz flisa copatke, iz flisa rokavičke in kapico in seveda v kombinezon. Šala mu ne dajem, saj ga že z kombinezonom tako zaprem, da se mi zdi da ne potrebuje šala. V vozičku pa ga pokrijem z eno dekico iz flisa, če pa se mi zdi da je full mrzlo pa dodam še eno pleteno majnho dekico. Smo pa še v košari, tudi pokriti. Z dekico ga pokrijem malo višje, da mu malo obraza zakrijem, da mu res direkt mrzel zrak ne piha. Pa smo tako lahko ob kateri koli uri zunaj in tudi po dve uri. Ja, pa še namažem mu lička s kremico proti mrazu in vetru. 




jaša2 -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (5.1.2008 11:47:15)

naša je stara 7,5 mescev. midve imava gor spodnjo majčko brez rokavov, bodi, štrampeljčke, hlačke, nogavičke, copatke, čez ji dam še še kakšno jopco, kapo in kombinezon. v vozičku ji dam čez nogice še dekico, šal ji pa malo čez usta potegnem, ja. zunaj smo od 1h - 2h.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kuza.gif[/image]




Anonimen -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (5.1.2008 13:55:01)

Naša je stara skoraj 11 mesecev in ji dam bodi brez rokavov, bodi z dolgimi, ter toplo jopico. Če je pod ničlo, spodaj še ene rokave. Spodaj pa ima žabe, termo nogavice, ter tople čeveljčke. Kapo ma toplo, rokavičke in šal okrog ust, čez dudo.
Je pa v fejst topli zimski vreči, notri pa je še odeja. Ni šans, da jo zebe, je zmeraj fajn topla. Sva pa zunaj tud dve ali pa celo tri ure, če je sonček, odvisno.




Petraa -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (5.1.2008 13:57:26)

vsak otrok,ki ni hudi bolan gre lahko ven,saj otroku paše,to pa itak že same veste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
mi smo stari 6 mesecev in smo zunaj cca 3-4 urce.Oblečen je pa v žabice,hlačke,bodij z dolgimi rokavi in puloverček tanjši,potem čez vse to pa termo pajacek in če je res mrzlo še kapica. ne zavujam nobenega šala okrog ust




bsasab -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (5.1.2008 15:29:45)

Sprasujem se enkrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], Nasa Lili je stara 1 mesec, a jo lahko peljem ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ker se mi zdi da bi potrebovala malo svezega zraka.




Anonimen -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (5.1.2008 15:45:32)

IZVIRNO SPOROČILO: bsasab

Sprasujem se enkrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , Nasa Lili je stara 1 mesec, a jo lahko peljem ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , ker se mi zdi da bi potrebovala malo svezega zraka.


Jaz bi jo, saj ji bo svež zrak zelo koristil.




Anonimen -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (5.1.2008 15:47:38)


IZVIRNO SPOROČILO: sju

aja pa še to...ali jim kaj zavijete šal okrog vratu čez usta da ne dihajo tega mrzlega zraka???

LP


Moja ima vedno dudo v ustih in svež zrak zajema skozi nosek, tu pa ga sproti greje. Do sedaj ni bila prehlajena, vsaj zaradi tega ne.




frufru -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (5.1.2008 23:39:57)

Zunaj smo vsak dan vsaj 1 uro. Oblečen je tako kot notri plus bunda, čeveljčki-copatki, kapa in zimska vreča.




julci -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (5.1.2008 23:58:32)

IZVIRNO SPOROČILO: bsasab

Sprasujem se enkrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , Nasa Lili je stara 1 mesec, a jo lahko peljem ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , ker se mi zdi da bi potrebovala malo svezega zraka.
Sigurno jo lahko pelješ ven,sam takrat,ko je megla ne.Moj sin je bil decembrski pasva bla zunaj že 10 dan.Začela pa sva s 10 minutam.
Zdaj je pa mala stara 7 mesecev pa sva zunaj tud 4 ure,ji pa dam šal čez usta,ker ponavadi spi,pa fajn jo oblečem,tk dako pridema not je lepo topla.Mi pa potem tud ponoči lepo spi.




katra55 -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (6.1.2008 9:25:09)

IZVIRNO SPOROČILO: bsasab

Sprasujem se enkrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , Nasa Lili je stara 1 mesec, a jo lahko peljem ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , ker se mi zdi da bi potrebovala malo svezega zraka.

Ti jo kar pelji ven, saj ji bo svež zrak samo koristil. Samo toplo jo obleci pa prvič pojdita za 15 min, potem pa podaljšujta.

Midve sva zunaj 1 do 2 ure. Oblečem pa ji bodi dolg rokav, žabice, termo nogavičke, flisek pa čez kombinezon, kapo, šal in rokavičke, v vozičku pa je v vreči. Če pa je bolj toplo (nad 0) pa namesto kombinezona bundico in tople hlače. Vedno ima dudo, da ne diha mrzlega zraka, pa šal ji malo čez usta potegnem.




bsasab -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (6.1.2008 14:50:00)

Pol pa zdej komaj cakam da neha tale dez padat, pa da gremo malo na sprehod, ker bi tudi meni malo koristil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image]




kristinaj -> RE: za koliko časa ven v tem mrazu in vlagi (6.1.2008 15:13:46)

naša ima 9m. oblečem jo bodi kratek rokav ali brez rokavov-kanoterca, žabice, bombažna dolga majica, brezrokavnik ali majica, nogavičke čez žabice, bombažno kapco in jo dam še v kombinezon. pokrita je še z dvema dekicama in mislim,da ji je še prevroče. ma raje bolj toplo kot premrzlo.




Stran: [1]