Brez joka v sanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Tanayya29 -> Brez joka v sanje (4.1.2008 18:21:23)

živjo!

Pravkar prebiram to knjigico,res je super.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Svojega sinčka nikoli ne pustim jokat(no, za sekundo že)...Seveda sem jih že večkrat dobila po glavi,sploh od starih mamc v stilu...jojjjj,koliko ga boš razvadila..itd itd...otrok,mora jokat,da si bo razvil pljuča itd itd....
Sama sem mnenja,da dojenček seveda rabi crkljanje,bližino(no,pa saj to je vsem jasno).

Zanima me predvsem to,kako uspavate svojega dojenčka?
Poznam kar nekaj primerov kjer dejansko dojenčka pustijo,da se stuli in potem ob temu omaga in zaspi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ...
Mi ga nosimo po rokah,ga crkljamo,mu pojemo,....dokler pač ne zaspi...mi na misel ne pride,da bi ga dala kar v posteljo,in bi ob tem jokal...

Kaj pa vi?




bina30 -> RE: Brez joka v sanje (4.1.2008 18:31:11)

Naš Žiga je star 6 tednov in zvečer težko zaspi, ker ko mu duda ven pade, se začne jokat. Pa pač vstaneva in mu jo dava nazaj. To se dogaja kako uro, potem pa meni prekipi in ga vzamem v najino posteljo, kjer zaspi v trenutku. Spi potem kakih 5 ur, se podojiva in takoj zaspi nazaj. Torej kar ok, samo zaspat je problem.

Moj ga včasih nosi, drugače pa poskušam, da bi se nekako navadil na posteljico, pa še nekako ne uspeva. se tolažim, da je pač še majhen.




Paštetka -> RE: Brez joka v sanje (4.1.2008 18:41:23)

Koliko je pa star tvoj dojenček? Kobo tam enidve leti in ga boš morala nositi,potem piši  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

drugače, pa tudi jaz ne pustim jokatiotrokav postelji. Nošenje,  zibanje na rokah,vožnja z avtom=( kot nekateri počnejo) pa tudi odpade. 

Je pa res,dase pri 2.otroku ubrala čisto druo pot,kot pri 1. in je boljša.Pri 1.se učiš n napakah,pri 2. sejih pa probaš izogniti.

Pa tudi malo stokanja pred spanjem ni jok. Nekateri dojenčki tako zaspij,dasi iščejo plac. Moja dojenčicane prenese uspavanja na dojki ali crkljanja ali nočenja.Sem jo pač naučila kako samazaspi brez dude in ZAENKRAT uspeva.

Pa lahko tudi povem,da četudi je zaenkrat tako,in glede na izkušnje, da ni nujno,dabo takotudi ostalo.Lahko je že jutri drugače. Najbolj pa velja pravilo, kako ga naučiš uspavati,tako  bo.

Le nosi ga. Če ti le ne bo tezak že pri enem letu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




neja.bor2007 -> RE: Brez joka v sanje (4.1.2008 19:04:34)

Jaz sem oba nosila,nič se ne sekiraj.Najslabše ga je pustiti jokat in,ga pustiti tako zaspati!

Knjiga je super,in dala bi jo za prebrat vsem pametnjakovičem.

LP.




biga -> RE: Brez joka v sanje (4.1.2008 19:12:31)

Jaz imam trenutno doma dve knjigi: tole omenjeno Brez joka v sanje in pa drugo po metodi Eduarda Estivilla, po kateri pustiš otroka jokat, da se nauči zaspat. Gre za dve možnosti: ali ga pustiš jokat, da omaga in zaspi, ali pa ga z različnimi pripomočki in načini uspavaš brez joka. Sinoči sva ga pustila, da joka, trajalo je dobre pol ure, sva se držala metode iz knjige, ga hodila gledat in pokrivat na par minut itn., na koncu nisva mogla več gledat, kako se muči, ker je bil tako zaspan, zato ga je mož prijel v naročje in je v sekundi zaspal. Je pa zanimivo spal vso noč do 7.10, prvič doslej. Potem sem prebrala še knjigo, ki govori o uspavanju brez joka in se odločila, da bom najprej poskusila te načine in se šele nato odločila za skrajnost, da ga pustim jokat. Imamo pa probleme s spanjem tudi podnevi, ker zaspi le v naročju, sam pa ne zna.




*lenc@* -> RE: Brez joka v sanje (4.1.2008 19:19:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Sem jo pač naučila kako samazaspi brez dude in ZAENKRAT uspeva.kako si jo naučila? Slišpi se enostavno, zaupaj še nam pašteta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





nemrak -> RE: Brez joka v sanje (4.1.2008 19:23:54)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],
naša je stara 10t, pa tudi ne zna sama zaspati. Dude noče , le včasih nam to uspe, da jo malo pocuclja. Jaz jo tudi ne morem pustiti, da jo joče. To sem naredila samo 1x, ker ji ni nič pasalo. Ne na rokah, ne ležat, ne jest, ne dude... Nič.
Sem jo dala spat in se je drla 15 min brez prestanka. Meni pa se je trgalo srce. Zaspala pa ni. Zaspana pa kot sam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Takrat je potem potegnila dudo in v hipu zaspala. Drugače pa ponavadi zaspi na meni, ko podirava kupček. Vendar bi to rada opustila in jo navadila, da bi sama zaspala.

Knjigo sem si že rezervirala v knjižnjici,




neja.bor2007 -> RE: Brez joka v sanje (4.1.2008 19:24:49)

Gre za dve možnosti: ali ga pustiš jokat, da omaga in zaspi,

ojoj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image],celo pišejo o tem!

ja,jaz bi tudi rada recept,kako majhno bitje NAUČITI,da zaspi brez bližine svoje mamice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...




Anonimen -> RE: Brez joka v sanje (4.1.2008 19:27:30)

IZVIRNO SPOROČILO: neja.bor2007

ja,jaz bi tudi rada recept,kako majhno bitje NAUČITI,da zaspi brez bližine svoje mamice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ...


Mičica vedno zaspi objeta z mano (ali z očkom), kadar sva v bližini. Ko naju ni vzame mleko, dajo jo v posteljo in zaspi sama.

Recept: pejta z dragim na lepše, pri otročku pa naj bo nekdo drug :).




december06 -> RE: Brez joka v sanje (4.1.2008 22:01:46)

Tudi jaz nimam srca, da bi ga pustila jokat. Nisem zagovornik te teorije, razen če res ne gre drugače in je bolj varno, da ga pustiš jokat. Očitno nas ima večina probleme s uspavanjem. Tolažba pa taka. Naš je do prejšnjega tedna zaspal tudi samo z nošenjem. Razen ko je bil star še kakšen mesec, ko je itak skoz spal. Se je pa zdaj že parkrat zgodilo, da mu je uspelo zvečer samemu zaspati. Gledam, da je njegova ura za spanje (okrog 20.) in da tudi čez dan dovolj spi. Ker, če je preveč zaspan mu tudi ne gre in je še bolj siten kot sicer in še na rokah komaj zaspi. Torej, zvečer ga nato preoblečem v pižamico, pogasnemo luči in televizijo oz. smo tiho, se še enkrat nahrani, ga položim v posteljico s kužekom, prižgem zvezdico, ki poje in odseva slike na stropu, mu dam dudo, ki jo običajno pljune ven, in po 15 -20 min zaspi. Je pa še čez dan problem. Očitno tudi starost oz. zrelost otroka prispeva k temu, na kaj je pripravljen. Mi bomo v ponedeljek stari 4 mesece. Knjigo pa sicer berem, sem že na 26 strani.




jaša2 -> RE: Brez joka v sanje (5.1.2008 10:29:22)

moja je stara 7,5mescev.  že skoz jeful aktivna ponoči. dobro, prva 2 mesca sva se dojili vsake 3 ure, pol pa ni blo več samo to. zbujala se je skoraj vsako uro, jamrala, iskala dudo, če nisva bla dosti hitra z dudo in uspavanjem, smo se jokali... vedno huje je blo. pa tud zvečer nikol ni sama zaspala. je naše uspavanje trajalo kar nekaj časa. najlaže je seveda zaspala v naročju, samo ko sva jo dala v posteljco, se je hitro zbudla in je bla groza - ker naj bi bil dojenček prestrašen, če se zbudi drugje kot je zaspal. no, potem sva ji mogla vedno dudo dajat, po ritki tepkat, obračat na bok...ni pomagala nobena uspavanka, samo midva. tud če sva jo vzela v najino posteljo, ni blo boljše. to se je vleklo mesce in mesce, da enostavno nisva vedla več, kaj bi še sprobala??? zjutraj pa podočnjaki do kolen, on v službo...jaz pa tud grem čez 3,5 mesce v službo in sva rekla, tak, zdaj pa je treba nekaj pogruntat. saj ne more tak bit!!
in sva sprobala to taktiko, ki jo nekatere tu zgoraj tako "blatijo". ja, seveda, je kruto pustit otroka jokat in srce se ti trga, ko ga poslušaš, ampak, a ga rajš še celo večnost poslušaš celo noč, ko se zbuja in ga uspavaš v nedogled, al pač z otrokom vred potrpiš nekaj dni, teden (odvisno od otroka, taktike, vztrajnosti staršev) in se pokaže napredek??
ne vem , saj vas čisto razumem, da dvomite v to taktiko (že zaradi ubogega otroka). tud midva sva rabla kar nekaj časa, dasva zbrala "pogum". so nama kolegi že takoj na začetku rekli, da ga je treba pustit jokat, pa se čez nekaj dni navadi in "pogrunta", da je pač trebaspat, ko je čas zato in da mora sam zaspat. pa ni blo šans, se nama je preveč smilila. samo potem z mesci, ko pa vidiš, kak je otrok brihten že pri teh nekaj mescih in da mu v bistvu nične manjka, vse mu nudiš,nič slabega mu ne želiš...on pa točno ve, kak daleč lahk gre, kaj mora nardit, da ga bo mamca vzela k sebi!! in sva si rekla, ni hudir, da ne more pogruntat tud tega, da je treba spatponoči in da mora tud sama zaspat, saj sva v njeni bližini.
in sva res probala ta teden. na začetku je blo res hudo dretje, tak da smo se vsi jokali. iz dneva v dan je manj hudih solz. vsake tolk časa greva k njej, ji dava lupčka, jipoveva, da sva v bližini, jo pobožava, obrneva na bok, dava dudo, malo potreljava ingreva. to se nakajkrat ponovi, pol pa zaspi. IN SE PONOČI ZBUDI SAMO ENKRAT!!! ni več groznega jokanja ponoči, hitro zaspi nazaj, ko ji dava dudo...pa tud čez dan lažje zaspi. položim jo v posteljco+ ista taktika kot zvečer. s tem da čez dan ni takega dretja. včasih samo malo zastoka, včasih je malo več panike, včasih se pa tud kr sama obrne in že spi. tak da...mislim da je to nek uspeh,ne?

pa še enkrat omenjam,tud jaz sem bla na začetku zgrožena nad to taktiko, samo sma sčasoma ugotovila, da je treba nekaj ukrenit, kr tak smo trpeli vsi skup.ponoči smo bedeli, bli zraven živčni - vsi trije, ne samo midva, ker otrok vse čuti. če si ti živčen, jetud on nemiren in logično, da ne bo v miru zaspal!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] čez dan sva bliitak sami, kr moj cele dneve dela. ful sem bla zaspana, zmatrana,občuljiva, ko je malo zajokala...v glavnem čist zmozgana!! in normalno, da je tud mala bla ful zdrena in nemirna. zdaj pa se je naš vsakdanmalo spremenil, kr smo vsi skup dosti bolj spočiti, naspani, pripravljeni za igro...
ne vem, midva sva sprobala ta "hladen tuš",kot temu pravijo in vidim da je učinkovalo. ji pa nisva s tem nič hudega nardila, nič škodla. tak da vam restoplo priporočam, probajte ampak morte bit trdne in odločene, drugač tak ne bo delovalo. drugač pač, jih nosite še naprej okrog, uspavajte jih v nedogled...ko bo pa tak še pri 1 letu, se pa spomnite na te nasvete.

pa nič slabega ne mislim  s tem, itak vsaka mamica ima svoj način življenja z otokom, svoje navade...in prav je tako. nobene ne obtožujem, da ne bo pomote. ampak, če si že delimo nasvete in podobno...pri nas je to delovalo in sem veliko bolj mirna, ker prej meje blo prav strah večera, še posebej pa noči, ker nikol nisem vedla, kaj nas čaka. včasih smo bedeli in se jokali 3 ure skupaj, zdaj pa tega več ni!!!!! in to vse v zahvalo "hladnemu tušu"!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  




gt -> RE: Brez joka v sanje (5.1.2008 10:55:35)

Zdravo,

naši trojčki bojo stari 4 mesece - korigirano sicer 1 mesec.
Fantje niso in niso hotli zaspat. Ali pa so se ponoči zbudili in se drli do amena.
Enkrat samkrat sva probala metodo "jokaj dokler moreš" in mislim da je ne bova več". Zjutraj je Tim samo še cvilil kot miška in je bil brez glasu 3 dni...

Cca 14 dni (al je že tri tedne) nazaj sva jih začela potem vsak večer kopat (vse tri ja) ob sedmih, potem hrana in potem v spalnico, kjer sva jih dala ležat skoraj v mraku in ob glasbi Mozarta. Prvi nekaj dni sva zraven kar nekaj časa visela in jim šepetala na uho preden so zaspali. Zadnje tri-štiri dni pa jim dava še vedno ob sedmih jest in potem spat brez kopanja. Vsaj dva od treh zaspita. Trenutno se ponoči zbujajo v 90% primerov samo za hrano. Se zgodi da kakšen ne zaspi nazaj, pa ga vzamem k sebi v posteljo in v roku 30min zaspi in ga dam potem nazaj v posteljico (če ne zaspim jaz prej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).  Tako da sedaj spiva tudi do 2 ure skupaj če ni prehuda lakota in je cel luksuz ;)

Trenutno ne spijo samo še čez dan in potem ratajo razdraženi in nemirni. To začnemo v kratkem prakiticirat, da jih uspavamo.

Veliko spanca želim vsem staršem

lp, Gregor








jaša2 -> RE: Brez joka v sanje (5.1.2008 11:39:15)

ja, saj pravim, dojenčki so si različni. pri enih nekaj zaleže, pri drugih pač ne in je treba sprobat nekaj drugega. več stvari je treba probat, za vsakega se nekaj najde. 




Anonimen -> RE: Brez joka v sanje (5.1.2008 13:49:30)

IZVIRNO SPOROČILO: nayya29
Zanima me predvsem to,kako uspavate svojega dojenčka?
Poznam kar nekaj primerov kjer dejansko dojenčka pustijo,da se stuli in potem ob temu omaga in zaspi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ...


Tega pa ne razumem, kako lahko kdo pusti otroka jokati. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Jaz je nisem nikoli. Če joka, grem k njej, ji dam zizo, dudo, pleničko (za ninico) ampak nosili je pa nismo nikoli. Bi mi blo prav grozno, da bi jo mogla sedaj, ko ma 9 kg (no, ap tud prej še) ponoči okrog nositi. Lepo leže, v temi vztrajam, da zaspi nazaj. Pač kot sem rekla, z dudo, zizo ipd.




Anonimen -> RE: Brez joka v sanje (5.1.2008 13:52:14)

IZVIRNO SPOROČILO: lenča78

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Sem jo pač naučila kako samazaspi brez dude in ZAENKRAT uspeva.kako si jo naučila? Slišpi se enostavno, zaupaj še nam pašteta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




To je uspelo tud nam. Ne vem točno kako, če bi mela recept, bi lahko napisala knjigo, ki bi bla velika uspešnica. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Enkrat sem probala, previta je bila, sita tudi, ko se je najedla, sem ji dala dudo, v roke pleničko, tako pred obraz, ugasnila luč in sem šla ven iz sobe. Ko je zajokala, sem šla nazaj (nisem je pustila jokat), ji spet dala dudo, pleničko in spet šla ven. In tako kolikokrat je bilo treba, vsak dan. Edino če je fejst jokala, sem jo seveda potolažila.
Sčasoma se je kr navadila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jaša2 -> RE: Brez joka v sanje (5.1.2008 13:58:57)

hothien, tako kot sem zgoraj napisala. saj je ne pustim, da je čist sama v sobi celo uro in se joče. vmes grem k njej, jo potolažim itd. (sem zgoraj opisala taktiko). to večkrat ponovim in čez nekaj časa zaspi. pustim jo pa malo jokat zato, ker jo je blo prej treba strogo uspavat in sedet ob njej  - pa je to lahk trajalo 1 uro - 1,5 ure!!!
pamislim, da nisem zato nič kaj slabša mamica kot ve, ki tega ne počnete. saj nismo me izumile tega, to se dela že leta in leta...pa so ti dojenčki zrasli v čist normalne otroke, nimajo zato kakih nočnih mor.

pri nas se je zadeva umirila in verjamem da bo čez nekaj časa čist sama zaspala, ker se bo navadla, da ne rabita vedno bit atek in mamca poleg. 




Anonimen -> RE: Brez joka v sanje (5.1.2008 14:13:27)

IZVIRNO SPOROČILO: jaša2

hothien, tako kot sem zgoraj napisala. saj je ne pustim, da je čist sama v sobi celo uro in se joče. vmes grem k njej, jo potolažim itd. (sem zgoraj opisala taktiko). to večkrat ponovim in čez nekaj časa zaspi. pustim jo pa malo jokat zato, ker jo je blo prej treba strogo uspavat in sedet ob njej  - pa je to lahk trajalo 1 uro - 1,5 ure!!!
pamislim, da nisem zato nič kaj slabša mamica kot ve, ki tega ne počnete. saj nismo me izumile tega, to se dela že leta in leta...pa so ti dojenčki zrasli v čist normalne otroke, nimajo zato kakih nočnih mor.

pri nas se je zadeva umirila in verjamem da bo čez nekaj časa čist sama zaspala, ker se bo navadla, da ne rabita vedno bit atek in mamca poleg. 


A veš, da sploh nisem prebrala tvojega odgovora prej? Tako na splošno sem pisala. Ne zdiš se mi zato slaba mama, samo jaz tega ne razumem in tega pač ne morem narediti. Ti delaš tako, jaz pa pač drugače. Mam pa en fajn članek na to temo, če te zanima, mi na zs pusti mail. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Tanayya29 -> RE: Brez joka v sanje (5.1.2008 14:17:33)

da nisem zato nič kaj slabša mamica kot ve,


No,saj tega ni nihče rekel.
Moj dojenček je star 6 tednov,in seveda ga navajamo na tak način (kot je opisala hothien),vendar pri nas še ni uspeha.
Ne bi pa ga pustila ,da v joku zaspi,to pa res ne.

Sama delam v vrtcu,in res smo otročke še pri enemu letu uspavali tudi po rokah,na vse mogoče načine,samo,da jim je bilo uredu.Sedaj vsi zaspijo sami...

Sicer pa ja,otroci so različni,tudi njihove potrebe se razlikujejo.





neja.bor2007 -> RE: Brez joka v sanje (5.1.2008 14:23:43)

Sicer pa ja,otroci so različni,tudi njihove potrebe se razlikujejo.


in starši smo zato,da njihovim potrebam prisluhnemo!!!

Se strinjam z vsem napisanim,moje mnenje,z jokom v spanje...več škode kot koristi!

Torej,brez joka v spanje,pa čeprav včasih boli križ.Navsezadnje,jaz imam dva otročka,oba sem prenosila,mali še sedaj zaspi objet ali v naročju(pa saj to ne pomeni,da ga potem do 2. leta nosimo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]).

In,konec meseca bom rodila tretjega in jokajočega v spanje....ne hvala!




jaša2 -> RE: Brez joka v sanje (5.1.2008 21:10:06)

no saj pravim, smo si različni oz. otroci so različni. jaz pač pravim, da se nam je ta metoda obrestovala. res, pomagalo je. pač jogreva vmes parkrat malo potolažit, pa se umiri.

zdaj ste se tukaj oglasle same take, ki temu nasprotujejo, poznam pa dosti takih, ki so to delale že takoj po rojstvu.
zato je moj odgovor tud mogoče malo "grobo" zvenel, kr sem bla edina taka tu med vami, ki "zagovarja" to metodo in sem se mogoč počutla malo "napadeno", čeprav nobena ni kaj osebno mislila.

lp 




Sisy -> RE: Brez joka v sanje (5.1.2008 21:55:34)

Tudi mi smo imel zadnje čase probleme z uspavanjem ker je bila naša 5-mesečnica ravno zvečer najbolj na "vrhuncu" vsa vesela,razigrana in ji za spat seveda ni bilo...

In sem šudirala kako bi jo nekako zvečer "umirila" in zadnjih nekaj dni prakticiram taktiko ki zares deluje-pri nas seveda:

Najin Večerni ritual je ostal isti-torej obvezno kopanje nato dojenje....z eno samo razliko-jo NE dojim več v dnevni sobi pred televizorjem ampak se umakneva v spalnico kjer je tišina,mir in tema (gori samo mala lučka) Tako se najina pupa najlažje umiri,tudi če je še tako razigrana se  po pol-urnem ritualu dojenja,božanja in prigovarjanja v mirnem okolju popolnoma sprosti,v miru popapca in na joški zaspančka...najprej zagrabi zaspanost njo potem pa posledično pa še mene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





Paštetka -> RE: Brez joka v sanje (6.1.2008 9:40:54)

IZVIRNO SPOROČILO: lenča78

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Sem jo pač naučila kako samazaspi brez dude in ZAENKRAT uspeva.kako si jo naučila? Slišpi se enostavno, zaupaj še nam pašteta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lenča,nekaj takega,kot je hothien napisala.
JE pa izredno pomembno,da to počneš ze skoraj od rojstva. jaz je ze v bolnišnici nisem ven jemala vsak prdec in mali stokec pokec. Pa ko se je najedla,sem jo dalatakoj v posteljo. Nič uspavanja pri sebi ali na prsih.Ker sem to počela pri starejšem otroku in zdaj imam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Še pri 2 letih ga moram držati skoraj uro za roko, da zaspi,ker nočem,da joka (napisano za neja.bor 2007).

Ko jo dam v posteljo,grem enostvno ven.In če samomalo stoka,sepremetava, je ne dvigujem.Če jokagrem  k njej,o potolažim,nato pa jo spet budno dam v posteljo.

In ker že od začetka takodelam,seje pačnaučila sama zaspati. tudi ponoči ne lečem za vsak stokeck njej.

In NEJA:BOR2007,za vse pametnjakoviče,če bi si prebrala knjigo temeljito,kot sem si jo jaz,potembi tudi vedela,da včasih otrok joka,ne zato,da bi bil lačen ali rabil tolažbo,apak zato,ker se mukaj sanja.In stem,ko ga ti dvigneš in daš na prsi ali ga nosiš narediš otroku večslabega kotdobrega.ta otrok sebo predramil toliko,da se bo zavedal:aha,alosemsepreramil,zdaj pamoramzaspati o joški ali v naročju. Takojih starši namreč NAUĆIMO. v
Ko boste preselile otroke v svojo sobo in  ne boste slišale vsak stokec, boste vsi boljše spal Ker je težko otroka poslušati stokati v isti sobi.






neja.bor2007 -> RE: Brez joka v sanje (6.1.2008 10:13:32)

Paštetka, si vse prav napisala.Se strinjam.
Jaz sem govorila o načinu "dretja" pred spanjem.Tega ne odobravam.Da otrok zaspi, od tega ker omaga med dretjem.

Sicer pa si bo vsak izbral svoj način uspavanja in vzgoje in tako je prav.Sama ,kot sem napisala imam dva otroka,vedno sem jih potolažila,ko sta jokala,in stisnila k sebi...

Sicer pa sem dobro prebrala knjigo,večkrat,mi je bilo v veselje,na koncu sem jo celo kupila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Vprašanje,je bilo že na začetku zastavljeno...ali otroka pustiti,da se iztuli,ali ....brez joka v sanje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

LP.




Paštetka -> RE: Brez joka v sanje (6.1.2008 10:35:22)

Vprašanje,je bilo že na začetku zastavljeno...ali otroka pustiti,da se iztuli,ali ....brez joka v sanje.


moj odgovor je nobeden. Otroka je potrebno naučiti, da zaspi sam. In brez čisto malega stokeca ne bo šlo. za mene to, da se iztuli ali,da bi ganosila, ne pride več v poštev. 

Pa prej začneš začet z tehniko učenja pravilnega uspavanja, htreje senaučijo. kasneje te že mtajo okrog prsta




Anonimen -> RE: Brez joka v sanje (6.1.2008 10:56:13)

IZVIRNO SPOROČILO: jaša2
pamislim, da nisem zato nič kaj slabša mamica kot ve, ki tega ne počnete.

Seveda, da nisi nič kaj slabša mama... Vse smo dobre....

Vsaka bo imela drugačno vzgojo, kako navaditi otroka spati, in s tem se strinjam. Jaz ga recimo ne bi pustila, da se joče, ker ne morem... No, imam le to srečo, da mi ne zaspi na rokah, ampak včasih sam včasih pa mora biti v vozičku, da ga uspavam oziroma povozičkam malo..




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>