Prehlad, sprehodi, kopanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ROmama -> Prehlad, sprehodi, kopanje (4.1.2008 13:35:42)

Pozdravljeni,
končno se je tudi meni uspelo registrirat, čeprav berem forum že kak mesec. Sem mamica 1 mesečnega fantka. Okrog božiča in novega leta je imel hudo zamašen nosek, zdaj pa se je počasi sčistilo, čeprav mu na kake 4 ure še vedno nakapljam fizološko raztopino.

Zanima me, če greste ob takem prehladu vseeno ven ? Ne predstavljam si namreč, da bi čakala na tople dni tja do aprila, maja.

Ali ga vseeno kopate? Zadnjič sem ga samo zbrisala z mokro pleničko, pa je spret začel kihat.

Drugače sem pa po PDP ju novemberka, Luka pa je na svet prišel 1.12.

Hvala za odgovore in lep dan.




kristinaj -> RE: Prehlad, sprehodi, kopanje (4.1.2008 13:57:22)

če nima vročine ga brez skrbi lahko ven pelješ. zrak mu bolj koristi kot stanovanje. le fajn ga zavij.

kopaš ga tudi lahko. po kopanju pa jaz ne bi šla ven, ker je zunaj tako hladno. poskusi s kopanjem zvečer.

jaz sem naši, ker se ji, ko se uleže zamaši nosek, z dvema registratorjema podložila jogi, da ima glavo više. isto lahko narediš ti za tvojga cukrčka.




Naja30 -> RE: Prehlad, sprehodi, kopanje (4.1.2008 14:51:09)

Po kopanju ne bi hodila ven.
Če nima vročine, greš komot za nekaj časa ven. Naša je bila ravno te dni zelo prehlajena z vročino in sem čakala, da vročine ne bo več. Tako da danes jo bom dala na balkon za par minut. Zrak samo koristi.




Ninica -> RE: Prehlad, sprehodi, kopanje (4.1.2008 17:25:11)

Jaz sem šla kjub prehladu ven. Je imela tudi zamašen nosek in brez vročine. Jaz sem mnenja, da je treba na svež zrak, pa tudi če je malo zamašena. Se ji je potem zaradi svežega zraka odmašil. Tudi kopala sem jo pred spanjem.




Vrtnica79 -> RE: Prehlad, sprehodi, kopanje (4.1.2008 18:22:41)

Tudi jaz z našo 1-mesečno pupiko grem ven kljub prehladu. Pa ji zrak samo koristi. Tak jo fajn zadekam v vozičku in ji nima kaj biti. Kopam pa jo tako zvečer pred spanjem.




Paštetka -> RE: Prehlad, sprehodi, kopanje (4.1.2008 18:25:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Ninica

Jaz sem šla kjub prehladu ven. Je imela tudi zamašen nosek in brez vročine. Jaz sem mnenja, da je treba na svež zrak, pa tudi če je malo zamašena. Se ji je potem zaradi svežega zraka odmašil. Tudi kopala sem jo pred spanjem.


enako. vlažen zrak jim samokoristi. Tudi P mi je tako
svetovala.




jaša2 -> RE: Prehlad, sprehodi, kopanje (5.1.2008 11:51:23)

midve sva tud šli ven, ko je bila prehlajena. pač fajn jo oblečt, zadekat. edino ko je imela tak zamašen nosek, da je komaj dihala in smo mogli vsako uro s pumpico čistit nosek, takrat nisva šli ven. drugač pa nič ne škodi, prej koristi.

kopaš jo tud lahko, samo res fajn jo obriši.




Anonimen -> RE: Prehlad, sprehodi, kopanje (5.1.2008 14:33:53)

Če nima vročine, greš brez problemov ven na zrak. Kopanje pa ja, sam pomembno je, da se fajn ohladi, sploh če imaš spalnico kaj hladnejšo.
Pa v kopalnico se zapri z njim, našopaj vročo vodo, da bo veliko vlage notri, pa vroče kamilica inhalirajta. Sam obvezno se mora spet po tem ohladiti počasi, ne takoj na hladno.




Stran: [1]