Suzi* -> RE: Testo za pizzo (4.1.2008 15:34:03)
|
Jaz delam podobno kot katra, samo uporabim navadno moko, pol "instant" kvasa, 2 dcl vode, ščepec sladkorja, žličko soli. V testo ne dam olja, ga pa pred vzgajanjem namažem z njim. Vzhajam, razvlečem z "pooljenimi" rokami v velik pekač od pečice, gor pa parad mezgo, origano, malo soli, salamco (navadno, včasih dodam tudi malo suhe za kmečko pizzo) ali tuno, koruzo, na kmečko dam malo čebule, pa nariban sir. Pečem na visoki temp. na ventilaciji kratek čas. Delam pa tudi pizzo s parad. mezgo, gor dam še malo svežega paradajza, malo posolim in pokapam z olivnim oljem, vržem v pečico, tik pred koncem pečenja dam gor mozzarelo, tolko, da se začne topit, vzamem iz pečice in namečem gor rukolo. Njamsi.
|
|
|
|