Barbs -> RE: Kaj zraven repe? (7.1.2008 6:44:32)
|
Katra in nefretiti, bravina je ovčje meso, ne jagenjček, zato jo je treba znat prav pripravit (začinit, pokuhat, popečt), ker ima bolj izrazit vonj in okus ( velika je razlika - predvsem po vonju, mastnosti in žilavosti mesa med jagnjetino, mlado bravino in staro bravino). Predvsem v državah naše bivše domovine so pravi mojstri za pripravo specialitet iz bravine. Meni osebno ustreza v zelo majhnih količinah in res dobro in pravilno začinjena in dovolj dolgo kuhana v primernem "okolju" ( sladko zelje, očitno tudi repa, pravi malecka). Moj vsejedec in njegovi frendi (belokranjci - tu je to meso v Sloveniji najbolj uporabljano) , pa ob gurmanskih sobotah eksperimentirajo tudi z golaži, pečenko itd...seveda iz bravine. Jaz se modro umaknem (smrdi pol kilometra naokrog) in se delam, da imam delo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|