solei -> Spanje v vrtcu oz. jaslih (13.1.2005 13:44:04)
|
Brez skrbi. Večina otrok se hitro navadi reda v vrtcu. Nekaj let sem delala kot študentka v jaslih. Po kosilu je bilo mnogo otrok že tako utrujenih, da so kar popadali. Včasih so zaspali na blazinah, pa počez na ležalnikih,... Zapele smo jim pesmice, jih božale, povedale pravljico,... Vse to jih je pomirilo in ni bilo težav. Seveda so tudi taki, ki jokajo. Pri teh smo obsedele na ležalnikih, jih božale in otroci so se pomirili. Imeli smo tudi primer, ko je bil otrok še dojen in je zaspal le na prsih, tako da smo ga tudi me na začetku stisnile k sebi, da je slišal bitje srca, vendar vedno tako, da je on ležal na ležalniku. Sčasoma tudi te potrebe ni imel več. Povem pa ti, da je pri jokajočih otrocih (ob spanju) lažje zdržati vzgojiteljici kot mami, saj se mami otrok TAKOOOO smili (revček), vzgojiteljica pa je pri tem bolj objektivna. Tudi doma sem uporabljala "prijeme" kot v vrctu in vztrajala in načeloma nisem imela problemov. Tim je hitro pogruntal, da se ne dam. Pa tudi možnosti ni imel, da bi kam odtaval. Sedaj, ko pa spi v "ta veliki" postelji, pa je to večji problem, saj večkrat vstane, da bi jedel, pil, se praskal, cartal,... Ampak mami je še vedno vztrajna. LP Solei
|
|
|
|