kurja juhica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Naja31 -> kurja juhica (4.1.2008 10:28:43)

Kako se je skuha?

Nisem je še nikoli, pa sem si jo full zaželela.

Hvala.




Enolla -> RE: kurja juhica (4.1.2008 10:30:48)

Enako kot goveja.




natasaom -> RE: kurja juhica (4.1.2008 10:31:24)

isto kot govejo-sam jest dam malo več zelenjave pa brez kože,ker je pol preveč mastna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Enolla -> RE: kurja juhica (4.1.2008 10:37:45)

IZVIRNO SPOROČILO: natasaom

isto kot govejo-sam jest dam malo več zelenjave pa brez kože,ker je pol preveč mastna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


To lahko popraviš tako, da ko je juha kuhana popivnaš po vrhu maščobo s pomočjo kakšne krpe - najboljša je taka tkanina iz katere delajo plenice ali pa s pomočjo kuhinjskih brisač. 




TIA22 -> RE: kurja juhica (4.1.2008 10:37:48)

kaj pa če ne zna goveje skuhati?




Naja31 -> RE: kurja juhica (4.1.2008 10:57:59)

Tia ima prav.
Tudi goveje nisem še nikoli skuhala.

A gre tako:
kurje meso (a je lahko piščančje?) dam v vodo (mrzlo ali vrelo?), solim, dam zelenjavo za juho in se kuha (koliko časa pa?). A dam zelenjavo kaj kasneje not, ker po moji (nekuharski) logiki, se bo zelenjava razkuhala preden bo meso kuhano?

no, kot vidite o kuhanju nimam pojma. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Enolla -> RE: kurja juhica (4.1.2008 11:05:09)

Naja oprosti - sem res sklepala, da samo kurje nisi še nikoli skuhala. Pa ni nič težkega. Kokošje meso ali tudi piščančje je še prej kuhano, daš v lonec z mrzlo vodo in dodaš zelenjavo in soliš (katera gre noter pošpegaj dol k lari in goveji juhi) ter to kuhaj na močnem ognju dokler ne zavre in nato zmanjšaj ogenj do zmernega vretja dokler ni meso kuhano - pač malo poskusiš . Jaz običajno sicer kuham juho v ekonom loncu - pol ure piskanja za govejo, 15 minut za kokošjo. Če kuhaš v navadnjem bo najbrž čas kuhana cca 2 h.




mojsoncek -> RE: kurja juhica (4.1.2008 11:49:51)

Sestavine:
- piscancje prsi v kosu
- korenje
- cvetaca
- paradiznik
- zelena
- na plosci popecena cebula v kosu (oz. razrezana na pol, da se lahko popece)
- sol (dodam bolj proti koncu)
- poper v zrnu
- zafranika
- petersilj

Kuham pa kaksne dve uri...




eya -> RE: kurja juhica (4.1.2008 22:44:39)

IZVIRNO SPOROČILO: TIA22

kaj pa če ne zna goveje skuhati?


Potem si pa tale link poglej.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]