Lorencia -> RE: Suhe punce - težja zanositev ? (4.1.2008 10:15:58)
|
Najlepša hvala za nasvete in vaše izkušnje, sem upala da bom slišala takšne odgovore :). Zelo se strinjam tudi s tem, da je odvisno kaj tiči za suhostjo : bolezen ali pač pospešen metabolizem. Sem pa pričakovala, da bo verjetno vegetarijanstvo nekatere "zbodlo" :) Glede tega, da bi zaradi dojenčka morala jesti meso v nosečnosti se ne strinjam - to je pač zgolj moje mnenje. Preštudirala sem ogromno strokovnega gradiva, poznam najmanj 10 slovenskih strokovnjakov na področju zdrave prehrane ( ker imam službo v tej smeri ), in vem - da z zdravo in uravnoteženo vegetarijansko prehrano nosečnica ne škodi dojenčku in njegovemu razvoju. Druga stvar pa je, kaj je za nekoga zdravo vegetarijanstvo...ocvrt sojin zrezek ali pohan sir, sladkarije in čips....vsekakor ni zdravo vegetarijanstvo in vsekakor škodiš tako svojemu telesu kot razvoju dojenčka, saj ne dobivaš nujno potrebnih elementov. S tem se vsekakor strinjam. Na srečo pa obstaja, ŠIROKA paleta ostalih živil, za katere je znanstveno potrjeno, da nadomestijo meso oz potrebne esencialne aminokisline ( popolne beljakovine ), le da jih moremo znati pravilno kombinirat. In za ravno teh 8 aminokislin, ki jih telo ne more samo proizvesti...se prav tako nahajajo v mlečnih izdelkih, jajcih, siru ( nisem vegan, da ne bi uživala nič živalskega izvora ). Lahko pa jih zaužijemo tudi v kombinaciji z žitaricami in stročnicami. No, razpisala sem se takoj na začetku glede tega zato, da se ne bom kasneje...ker mi vednoooo rečejo med drugim tudi, da VEGETARIJANSTVO škodi in sem takoj želela povedati svoja stališča.
|
|
|
|