Spanje na trebuščku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


smejčica -> Spanje na trebuščku (3.1.2008 22:57:42)

Pozdravljene,

Mene pa zanima do kdaj more dojenček ponoči ležati na boku?
Imam en mesec staro punčko, ki pa jo zelo dajejo krči. Najbolj ji paše spati na trebuščku, zato podnevi tako tudi spi.

Kako pa je s tem kaj ponoči? Kakšne so vaše izkušnje?

LP




MissLady -> RE: Spanje na trebuščku (3.1.2008 23:11:08)

Moj 3 mesečnik že od 14.dne spi ponoči na trebuščku. Vem da priporočajo spanje na boku, ampak on ne mara. Edino čez dan zaspi na boku. Ponoči pa je najbolj zadovoljen na trebuščku in pri treh mesecih mirno prespi celo noč. 




Bonnie_RR -> RE: Spanje na trebuščku (4.1.2008 7:18:25)

Mojega sem dajala spat na bok dokler je šlo - ko se je pa že sam začel obračat, pa ni bilo več fore, ker je bil čez 2 sekundi že na hrbtu.
Na trebuščku na začetku ni spal, je bil na boku čist zadovoljen, sem pa večkrat brala tu gor, da otroci radi spijo na trebuhu (tud čisto majhni) in da je to čist ok.

Lp




Paštetka -> RE: Spanje na trebuščku (4.1.2008 8:43:20)

Moj starejši je začel na trebušku spati,ko se je samna njega obrnil.

Kot novorojenčka ali par mesecev starega dojenčka,ga pa nikoli nisem polagala na trebuščka. Tudi dojenčico ne polagam na trebuščka.spi pa na hrbtuin da roke k višku.

Ko je dojenčica nehala dihati,so  naju v bolnšnicah vedno najprej vprašali,če spi na trebuščku.  Nočem strašit,vendar je to eden najpogostejših vzrokov smrti v zibki.Tale stavek,naj si vzame k sebi vsak kolikor hoče,ker vem,da vsak misli: to se nam ne more zgoditi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Spanje na trebuščku (4.1.2008 9:44:36)

Moj tamali že od 1. tedna dalje ni hotel spati drugače kot na trebuhu, in če sem hotla, da spi, sem ga morala dat na trebuh. Sem pa takoj, ko sem to ugotovila, šibala kupit Angelcare, da smo mirno spali. Ravno zaradi smrti v posteljici.




Anonimen -> RE: Spanje na trebuščku (4.1.2008 11:36:24)

Moj je pred kratkim se začel sam obračati na trebuh, me je panika grabila, kako bo ponoči, pa sem ga malo opazovala, in je delal tako, da če je imel glavo dol, da ga je hitro umaknil, ker mu ni pasalo.. Je star 5 mesecov... Jaz sem bolj paničar in bi ga obračala, ali pa kupila Angel Care... 




mala pikica -> RE: Spanje na trebuščku (4.1.2008 13:27:39)

Nam so v razvojin rekli, da se bodo sami začeli obračati. Tako da ga jaz dajem spat na bok, nekaj časa na dan pa tudi na trebuščka, ampak samo takrat, ko sem zraven.




kristinaj -> RE: Spanje na trebuščku (4.1.2008 14:06:39)

naše od 2,5m naprej ni bilo mogoče obdržati na boku. mislim, pa da se vsak dojenček tam okoli 3m začne sam obračat tako, kot mu paše. enkrat na trebuh, drugič na hrbet....




Naja30 -> RE: Spanje na trebuščku (4.1.2008 14:46:12)

Okoli 2-3 mesecev se začnejo sami obračat, kakor jim paše. Jaz sem mojo ponoči do 4m še zalagala, da je spala na boku, potem pa sem nehala. Če lepo dviguje glavico, je tako v redu.




Stran: [1]