zobki 1001x (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

malecka -> zobki 1001x (3.1.2008 20:44:31)

dajte mi svetovat z čim ali kako olajšam bolečino pri rasti zobkov. moji enoletnici raste dvojka in ponoči nismo nič spali. Zdaj pa me kar strah kaj bo danes. Sem pa mazala z kalgelom in pa dala sem ji kalpol.

Naja30 -> RE: zobki 1001x (3.1.2008 20:46:52)

To, kar si ji že dajala, bi ti jaz svetovala. Če ne pomaga, pa drugega ne vem. Pri nas je že calgel pomagal, calpol pa sploh.

eya -> RE: zobki 1001x (3.1.2008 21:13:26)

Ja, če je res hudo, ji daj Calpol. Sicer sem ga jaz zaradi zobkov dala našemu samo 1x, jaz ga raje ne dajem kar tako, preventivno, ampak samo, če ga res boli in Calgel ne pomaga.

aezzy -> RE: zobki 1001x (5.1.2008 13:53:07)

sej je po svoje vse premocno, tud calgel, samo pri nas je sam to pomagalo. in smo morali vcasih namazati tudi po 6x in malo vecjo kolicino, ker ji je raslo vec zob naenkrat.
tako jim lahko vsaj malo omilimo bolecino.
verjetno je pa kje kaka homeopatska maža tudi za to, sej danes jih imas ze za vse.

Paštetka -> RE: zobki 1001x (5.1.2008 16:30:51)

- hladilno zvečilko
- midve  sva dobile zadnjič v bolnišnici neko novo zeliščno zadevico za zobke,ki ne vsebuje anestetika,kot calgel in ostale te zadevice,in morampovedati,da je od vseh najbolj pomagala.Sve pa dobile vzorček. Ne vem kako se imenuje,bi morala pogledati.samo zdaj semi ne ljubi iskati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
-jabolko za jest oz.da struži z zobki in si masira dlesen
ali plasmon kekse
- hladne  iz hladilnika jogurte,pudinge

calpolji lahkomimogrede daš,če jo tako boli,da se budi

NRMM -> RE: zobki 1001x (6.1.2008 14:12:38)

Jaz sem moji pri izrastku 3 in 4 dajala en teden calpol pred spanjem,da smo spali ponoči in ji mazala z dentinox-om.

Očitno bom mogla to ponovit tudi moji drugi punci,ker so problemi že pri izrastku prvih enk spodaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

naja78 -> RE: zobki 1001x (6.1.2008 17:00:04)

ojla.
DENTINOX je super.

če je pa res hudo,pa damo mi kr svečko.ker če malček po 3 tedne ne spi zarad 1 zobka in seštej število 20 zobkov,je to res veliko.jaz vidim ko je res hudo,damo svečko.ni kaj zgubiti.

calgel pr nasne pomaga nič,čez dan mogoče.dentinox je pa meni boljše,dobi se v milerju.

Naja30 -> RE: zobki 1001x (6.1.2008 19:21:13)

Mimogrede, enkrat sem nekje prebrala, da ko jim zobki rastejo, jim paše bolj hladna hrana, tako da jaz ji dam večkrat kakšno skuto hladno. Ali kot je ena napisala, košček jabolka v roko in da grize, to ji tudi paše.

Stran: [1]