Anja167 -> mako/tetra majčke (13.1.2005 21:22:32)
|
Jaz tetra majčk ne prenesem - svakinja mi je dala že rabljene in so bile povsem neraztegljive, tako da se jih sploh ni dalo lepo natakniti. Mako majčke sem pa uporabljala v prvih dveh mesecih, dokler nismo veliko migali. Imajo tri pluse (poleg prej navedenih neštetih minusov): - Ni jih treba vleči novorojenčku čez glavico - če bi bila jaz novorojenček, bi me to nerviralo :)- - Ker pri majčkenih propagirajo dva sloja, so mako majčke boljše kot bodiji, saj lahko hitro vtakneš eno v drugo in potem mulčka pri oblačenju zgornjega dela matraš samo enkrat (če to narediš pri bodijih, se presneto namatraš, ko otroku natikaš tak par). - Ko dojenčka skopaš, mu lahko od spredaj najprej hitro (ne da bi ga obračal ali dvigoval ali kaj takega) natakneš majčki, da ni predolgo na mrzlem. Mako majčk jaz, dokler naš ni pasel kravic, sploh nisem zavezovala, ampak sem jih samo fino ovila okrog telesa in so šle pod previjalno plenico. Tako so lahko ostale kolikor toliko nezrahljane (vendar je res, da se navadno zrahljajo, kar pozimi res ni fino). Enak način uporabljajo tudi v Lj. porodnišnici.
|
|
|
|