Putka -> RE: Majčice 2007-2.del (20.3.2008 22:21:30)
|
Majchi, sem zate po metodi izločanja prišla do ta pravih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pri fantkih je bolj težava, ker so tri isti model naročile, v različnih barvah, pa zdaj za Indy in Petrinjo mešam. Boš videla, ti ne bo žal 27€, kolikor na koncu pridejo. Pri nas za ta denar ne dobiš nič podobnega, kvečjemu za 40€ in več. Jaz sem kar za tisti lokal pri igralnici! Ob 11h? Katera še pride, poleg Tejč? Kaj delam za magisterij? Skupina človeku nevarnih virusov, hantavirusov, ki povzročajo hemoragične mrzlice (mrzlice s krvavitvami notranjih organov), se v naravi premaša z miškami. Človek se okuži naključno, recimo premetava seno, kjer miši lulajo. Bolezen, ki je v Sloveniji pogostejša, je znana pod imenov mišja mrzlica. Par let nazaj je bila cela epidemija v Beli krajini. Od te bolezni se lahko celo umre (nekje 10%). Moja mentorca je davnega leta 88 odkrila nov virus, prvič opisan v Sloveniji, imenovan Dobrava (po vasi na dolenjskem). Za diplomo sem delala s tem virusom, kjer smo našli genetsko različico v sorodnih miškah. Zdaj iščemo prisotnost hantavirusa Tula v Sloveniji, spet v tretjih miškah. Če najdemo, je to spet nekaj novega za Slovenijo. Kar zanimivo, kar se znanstvenega dela tiče. Jaz trenutno brskam po skrinjah z -80st za mišje organe, nabrane leta 1990 in mlajše (biologi lovijo miši, jih žrtvujejo, razrežejo...). Kar najdem (jetra, ledvička,..) zmiksam in iz tega s kemikalijami izločim RNA. Če je not virus, najdem visrusno RNA. To je to.
|
|
|
|