ali je lačna? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Tinca7 -> ali je lačna? (13.1.2005 10:22:51)

Moja mala Lara že tri dni tako pridno spi, da sloh ne vem, da jo imam. Problem je v tem, da zelo malo papa. Dojiva se cca 8 minut, pa skoraj nič ne srka. A je možno da zato toliko spi, ker nima energije. Sej verjetno bi jokala, če bi bila lačna, a ne? Prej ni čez dan skoraj nič spala. Aja pa še to - v zadnjih 5 dneh ni na teži popolnima nič pridobila, ni pa nič izgubila (imam tehtnico). Ali naj bom v skrbeh?

Tina




HuAnita -> ali je lačna? (13.1.2005 10:30:57)

Čao, moja se tudi redi minimalno, pa vedno jih slišim v posvetovalnici, pa 100 kontrol imam vedno...
Ni pa nujno, da bi jokala, če bi bila lačna. Včasih še zato nimajo energije. Po nasvetu punc s foruma sem jo nenehno prispavljala, tako da mi je 2 popoldneva po 5-6 ur visela na dojkah... če te ful skrbi, poskusi enkrat dodatek, da se boš prepričala, če dobi dovolj.
Mogoče je kaj bolna?
Pa tudi zrak in sonček naredita svoje. Moja :muca: podnevi kar kinka, ponoči tudi ni težav (razen ko jo dajejo krči - v drugi polovici noči).

Hu:hudicek:Anita

PS Pa ne tehtaj je - sama sem bila po tem samo še bolj dperesivna. Tudi ti verjetno kak dan več poješ, pa nekaj dni manj... :-) Sicer pa me bodo popravile, če se motim...




ZARA -> ali je lačna? (13.1.2005 10:35:30)

Tinca7....pri meni je blo isto,samo da Zara ni bila dojena...cez dan je spala 5-6ur-noro...jst je nisem nikol zbujala,ceprav pediatri iz tega delajo celo histerijo...jedla je malo,spala veliko - tako je se zdej pa je stara skoraj 8.5 mes!
ce bi bila detka lacna bi sigurno jokala,pac rabi manj...
Pomoje nimas bit kej v skrbeh dokler ne hujsa...
Zara je na mesec pridobivala cca samo 300g,bomo vidl zdej ko gre na pregled pri 9 mesecih...me je ze mal strah...

lp,Zara




asso -> ali je lačna? (13.1.2005 12:49:58)

mi smo tudi od ta bolj suhcenih. Jaz sem se tudi na začetku ubadala s tem problemom, če dovolj poje, ker je jedla samo od 5-10 min (tudi sedaj - 2 meseca 10 dni).
Na teži pridobiva cca 600g na mesec in še nihče mi ni rekel, da je premalo.
Mi tudi veliko spimo, razen, ko so krči. Če vidiš, da je :duda: dobre volje, ko je zbujena mislim, da za enkrat nimaš kaj se bat.
Mi smo se na začetku tudi tehtali in ko sem videla, da v enem tednu ni nič pridobila me je najprej panika, potem pa sem si rekla, važno da ne zgublja na teži. Počakajmo na pediatra pa bomo videli kaj bo takrat in kaj nam bodo rekli. Ni bilo nobenih pripomb.
Zato, dokler ni videti švoh in brez volje ne bi na tvojem mestu delala večje panike.

Punce, a veste, da je prednost imeti tako suhcene :duda: Oblekice so več časa uporabne :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: Mi nosimo še vedno št. 56, seveda v kombinaciji s 62.




Tinca7 -> ali je lačna? (13.1.2005 14:38:05)

Lara je imela včeraj 2 meseca:bravo:, tehta pa 5900. Tako da ni ravno suhica. Ravno zato me skrbi, ker se je prej redila cca 40g na dan, zdaj pa nič. Sej prej sem jo tehtala 1x na teden, samo zdaj jo malo večkrat, ker mi štrajka. Mi imamo pa konfekcijo 62 - 68. GROZA! vse oblekice ki smo ji dobil, smo že prerastli, kupujem nove bodije in majčke 100/h. Kupujem pa kar 68, da bo vsaj še za en mesec. Kok se hitro spreminjajo. Včasih pogledam slikice, ko se je rodila; kako je bila majčkena9nebesa:angel:.

Oh, me že kliče,

Tina & Lara




Bejba -> ali je lačna? (13.1.2005 16:01:41)

Tinca7, zelo možno je da je lačna. Mi smo imeli enak problem na začetku. Skoz spal, bil priden za ponort, na teži pa nič pridobival. In sva pristala v bolnici. So mi rekli, da je bil tako lačen, da ni imel moči da bi se jokal in je raje spal :(. Tako da res poskusi z dodatkom, pa boš videla pri čem ste.

LP; Bejba




Anja167 -> ali je lačna? (13.1.2005 20:27:30)

Le povej zdravniku, če te skrbi. Dodam pa mojo izkušnjo. Naš je tudi imel po obdobju pospešene rasti obdobje, ko je manj jedel, in me je že grabila panika, ali je dovolj ali ne. Pa ni bila, samo meni se je zdelo, da je pojedel manj kot prej (kar najbrž tudi res je) oziroma da vse skupaj ni bilo nič. Pa je bilo. Otroci se učijo vse učinkoviteje sesati, zato lahko v vse krajšem času pojejo veliko. Naš zdaj tako hitro zaključi, da se mi zdi prav sumljivo, ampak na teži pa zelo dobro pridobiva (sadne kašice je samo 1x na dan, ostalo še vedno samo dojenje), torej je OK. Glede spanja sem pa že včeraj napisala, da je imel naš tudi valove. Včasih je tri dni kar bolj kot ne prespal, potem pa so bili spet bolj budni dnevi. LP.




Stran: [1]