Nenya
|
Midva mava 16 mesecev razlike. Ratalo je takoj obakrat, čeprav sva malo računala, da bo v drugo trajalo dlje. Jaz bi ti svetovala, da dobro premisliš(ta) o naslednjem: - je to odločitev obeh - če je prvi 'priden' naprimer za spat in nekompliciran, ni nujno, da bo tudi drugi, najini sta zelo različni - pri nama se je zakompliciralo in jaz sem bila 2 meseca v bolnici na strogem ležanju in rodila prezgodaj (tudi na to možnost je treba mal pomislit) - ali imaš koga, ki bi te lahko kdaj malo razbremenil - oz kje so babice, dedki, tete, strici itd, ki bi lahko vzeli prvega ali oba, pa čeprav le za kratek čas, da grejo s tabo na sprehode, itd - je tvoj mož/partner vključen v vzgojo, ali mora veliko delati, kakšna je njegova služba, moj ko pride domov prevzame tastarejšo, se igrata, jo previje, skopa ali pa vzame tamlajšo, da sem jaz mal s tastarejšo itd - skratka lahko na svojega računaš, da bo resno poprijel ko bosta dva, vzel očetovski dopust ipd - mata dovolj velik avto za dva vozička, dva avtosedeža itd - boš lahko popustila pri čistoči in pospravljanju, ker ne bo moglo biti skoz tip top pospravljeno in zlikano ... Kot je že ena napisala, nekatere zmorejo za šalo, druge rabimo malce pomoči, zase vem, da če ne bi bilo moje v.d. tašče, ki tastarejšo pelje ven, ko ni primerno vreme za obe, in jo kdaj tudi pazi celo dop, bi mi bilo zelo težko, delam pa zraven še strokovca in pišem magisterij, tastarejša je pa zelo živahna in je pri miru le kadar spi. Če te še kaj zanima piši na ZS