Prijava naslova otroka in ostala birokracija (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

pajkica -> Prijava naslova otroka in ostala birokracija (2.1.2008 21:01:40)

No, ker se mi PDP že nevarno približuje, sem začela razmišljati tudi o birokratksih zadevah, ki jih bo treba po porodu opraviti za našega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Zanima me, ali te v porodnišnici vprašajo, kje bo otrok stalno prijavljen ali izpolniš kake obrazce. Midva sva namreč vsak na svojem naslovu in bi želela, da bi otrok bil stalno prijavljen na očetovem naslovu. Pa se bojim, da ga bodo v porodnišnici kar avtomatično na moj naslov dali. Jih moram na to opozoriti ali se bodo sami spomnili?

Kako pa je kaj z zavarovanjem otroka? Otrok bo zavarovan po meni. Delam v javni upravi. Ali moram kakšne papirje urejati v naši kadrovski ali kar direktno na ZZZS?

Kako pa je kaj z davčno številko? Ti jo pošljejo sami ali jo moraš iti sam iskat?

Je še kakšna birokracija potrebna za otroka?

polona3 -> RE: Prijava naslova otroka in ostala birokracija (2.1.2008 21:38:20)

Živjo,
za naslov otroka te vprašajo v porodnišnici, takrat ko pride delavka iz matične. Če bo otrok zavarovan po tebi to urejaš v tvoji kadrovski službi, oni potem to dajo naprej na ZZZS. Davčno št. pa dobiš po pošti kak mesec po rojstvu če se še prav spomnim (dobiš avtomatsko, nč ti ni treba nardit).
lp 

Lolypop -> RE: Prijava naslova otroka in ostala birokracija (3.1.2008 9:41:26)

Vse je tako kot je napisala polona, edino za davčno je odvisno od občine, pri nas je blo treba it osebno iskat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

katra55 -> RE: Prijava naslova otroka in ostala birokracija (4.1.2008 21:54:59)

Ja v porodnišnici te vprašajo kje bo otrok prijavljen. Jaz sem takrat otroka prijavila na očetov naslov, že 3 dni po rojstvu pa sem dobila pošto iz UE, da morata biti otrok in mati na istem naslovu.

jade1 -> RE: Prijava naslova otroka in ostala birokracija (5.1.2008 7:52:21)

Vsi trije se prijavite na isti naslov pa bo še najmanj komplikacij.

jade1 -> RE: Prijava naslova otroka in ostala birokracija (5.1.2008 7:53:59)

Zavarovanje zrihtaš v službi. Pokliči, ko prideš iz porodnišnice (no ni treba še isti dan ampak kmalu). V porodnišnici pa dobiš obrazce za izpolnit, podatke o naslovu....

Taula -> RE: Prijava naslova otroka in ostala birokracija (5.1.2008 11:52:04)

Jaz sem takrat otroka prijavila na očetov naslov, že 3 dni po rojstvu pa sem dobila pošto iz UE, da morata biti otrok in mati na istem naslovu.

Ali lahko da je otrok stalno prijavljen na tem naslovu, mama pa ima uradno prijavljeno začasno bivališče na tem naslovu? Ali moram imeti ob rojstvu tudi stalno že prijavljeno?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

pajkica -> RE: Prijava naslova otroka in ostala birokracija (7.1.2008 8:45:30)

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Ja v porodnišnici te vprašajo kje bo otrok prijavljen. Jaz sem takrat otroka prijavila na očetov naslov, že 3 dni po rojstvu pa sem dobila pošto iz UE, da morata biti otrok in mati na istem naslovu.

Kdaj pa je bilo to? Ker meni so zatrdili, da otroka lahko prijavim tudi na očetovem naslovu. Se bom prav pozanimala na UE.
Problem je, ker midva sva stalno še vsak na svojem naslovu, začasnega pa imava skupnega nekje na tretjem kraju, kjer sva v najemu. Čez približno 3 mesece se preselimo in takrat bomo vsi stalno na enem naslovu (ampak to ne bo ne moj, ne njegov trenutni stalni). Bi pa prijavila otroka na očetovem naslovu le zato, da bi dobila denar od občine ob otrokovem rojstvu.

katra55 -> RE: Prijava naslova otroka in ostala birokracija (7.1.2008 9:13:54)

To je bilo letos maja, UE Jesenice.

Stran: [1]