indukcija - kaj je to (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

livia -> indukcija - kaj je to (2.1.2008 17:44:17)

Ali kdo ve kaj je to indukcija? Nekako se mi zdi, da bi to lahko bil predpisan dan, ko ti sprožijo porod. Ali imam prav?
Kdaj jo priporočaj oz. napišejo?

mml -> RE: indukcija - kaj je to (2.1.2008 17:51:02)

Indukcija je sprožitev poroda...za to se odločijo, če pride do zastoja v rasti ali če si dosti čez PDP in verjetno je še kup drugih razlogov, ampak teh dveh sem se najprej spomnila

eya -> RE: indukcija - kaj je to (2.1.2008 18:06:33)

Ja, imaš prav, to je umetno sproženje poroda. Sicer pa-kako si? Se nič ne javiš na aprilkah...

Anonimen -> RE: indukcija - kaj je to (2.1.2008 18:12:44)

Induciran porod= sprožen porod(umetno)

Ponavadi ga sprožijo ali zaradi težav pri materi(visok krvni tlak, help sindrom,...), ali pa pri plodu(plodovnica, zaostanek v teži,....).

Anonimen -> RE: indukcija - kaj je to (2.1.2008 19:45:15)

Meni so ga sprožili zato, ker mi je počil mehur in mi je malo vode odteklo. Takrat moraš namreč rodit v 48 urah, sicer se plodovnica lahko inficira.

Pomeni pa v bistvu to to, da ti dajo umetne popadke. Če je treba, če je maternični vrat še dolg in trd, pa ti vstavijo še svećko za mehčanje materničnega vratu. V bistvu čisto običajna stvar.

benika -> RE: indukcija - kaj je to (2.1.2008 22:02:02)

Meni so porod inducirali, ker sem bila že 14 dni čez rok, z mlečno plodovnico, popadkov pa od nikoder. Tudi MV še ni bil zmehčan, zato so mi prvi dan dali 2 tabletki za mehčanje MV, naslednje jutro pa so mi z umetnimi popadki sprožili porod.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.1.2008 23:51:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

marelicaa -> RE: indukcija - kaj je to (3.1.2008 12:15:56)

Sprožijo tudi če si po roku in je otrok velik. 

Stran: [1]