Spet koliko čaja? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

TinaUros -> Spet koliko čaja? (2.1.2008 17:44:07)

Pozdravljene
Mene pa zanima, koliko čaja mora popiti 2 meseca star dojenček, ki je dojen in in tudi na adaptiranem mleku. Ponavadi zadnja dva obroka.

Erdbeere -> RE: Spet koliko čaja? (2.1.2008 17:50:15)

hm, mora??? Jaz nisem nobenmu dajala čaja, mali je bil 8,5 mesevec izključno dojen (brez čaja) potem po 13. mesecu ko sem ga nehala dojit je pa začel počasi pit čaj , vodo, sok. 

Anonimen -> RE: Spet koliko čaja? (2.1.2008 18:11:36)

Moja je izključno dojena, pa ima na nogicah in rokicah take klobaske, da mi je že P svetovala, naj ji dajem čaj ali vodo.
Ampak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] noče....

Putka -> RE: Spet koliko čaja? (2.1.2008 18:21:21)

IZVIRNO SPOROČILO: TinaUros

Pozdravljene
Mene pa zanima, koliko čaja mora popiti 2 meseca star dojenček, ki je dojen in in tudi na adaptiranem mleku. Ponavadi zadnja dva obroka.
Ampak tale vprašanja se pa res ponavljajo..

Mene so takole učili - dojeni otroci ne potrebujejo dodatne tekočine. Tudi čez poletje ni bila nobena od mojih dveh še dodatno s čajem dolivana (ali kako se reče). Samo jošk je bil dovolj.

Torej samo dojenje zadosti potrebe po pijači in jedači, če pa ga še z adaptiranim mlekom zalivaš pa pomoje dobi čisto dovolj tekočine.

barbi mrak -> RE: Spet koliko čaja? (2.1.2008 21:03:07)

oj.sveto sem prepričana da je vsak otrok tudi žejen,mislim pa da če ga samo dojiš ni potrebe po dodatni tekočini,razen poleti.če pa mu dodajaš adaptirano mleko,pa mu brez pomisleka kako uro in pol  po obroku poskusi dati čajček,če mu ne bo pasal,ga ne bo pil.moj je star 6 mes.,pa popije 2 mali aventovi flaški skoraj na dan,pa so rekli da je bolje da pije,kot da ne,ker je zaradi ledvic  boljše.tako da kar brez skrbi,če ga bo spil malo preveč,bo pa malček bruhnil,kar ni nič narobe!!lp

Stran: [1]