|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 11:31:22   
Camino
yo
doma imamo 8 mesečno princezzo. Od njenih spalnih navad se nam že malo blede.
Spat jo spravljava redno okoli 20h. Zbuja se po petkrat na noč, od tega večkrat joka tudi po uro. Seveda jo vzameva k sebi v posteljo, tolaživo, ponujava flaško, mamino mleko, ampak se ne da. Noče se crkljat, pit, jest...sploh nič. Brca kot nogometaš in ko imam joka dovolj jo pač vzamem in se sprehajava in igrava. Kar jo pomiri in navadno zaspi nazaj. Za kakšno uro, potem pa naprej. Tudi drugače spi v kratkih, dveurnih intervalih, precej nemirno, se premetava... Vse to traja že kakšne tri tedne. Zobje ji trenutno ne rastejo, sicer jih ima že šest. Je malo nahodna, vendar nič takega kar ne zrihtamo z fiziološko in Operilom.. Lačna ni, ker čez dan pošteno je, tudi pije dovolj...Sicer je precej živahna.  Nama z ženo se pomalem blede od nespanja, ker je tudi čez dan nemogoče zakinkat z malo... Ima kdo podobne izkušnje, kakšno idejo, nasvet...?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 11:41:07   
duhica
Pri nas je trenutno precej podobno (sin je star 7m), ampak vem, da zaradi zob. Lahko rečem samo, da sočustvujem z vama. Pri nas imamo tri otroke, tako da če je sreča, se takrat, ko dojenček spi, zbudi pa kateri od starejših dveh.JAz se tolažim s tem, da bo minilo. Tudi vam želim čim prej dober spanec.

(odgovor članu Camino)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 12:56:44   
jaša2
no, hvala bogu, še eden takšen! dobrodošli v klubu!user posted image  naša je stara 7 mescev in je tud že skoz ful aktivna ponoči. včasih se zbuja vsako uro, išče dudo, se dere, se meče po posteljici, se pogovarja, .... nenormalno!! tud pri nama v postelji nima mira. jo je treba strogo uspavat. tak sma jo sama navadla: eni so pač taki. se je že našlo nekaj takih na forumu, ki imajo podobne izkušnje.
naša sicer več ne je ponoči, ji pa dam čaja za pit. zdaj sva zadnje dni začela s tem, da jo pačpustiva, da se dere. res je ful hudo in zgledaful kruto. meni gre na jok zraven, ampak...nkateri pravijo, da deluje. in 2 noči zdaj je res lepo spala. najprej je bil sicer jok - ful ala sirena 100.stopnjeuser posted image ,pol pa se je umirla. upam, da bo tak držalo in da se bo res obneslo, ker midva že tud obupujeva in nimava več idej.user posted image  morma nekak jo pripravit k spanju, ker si ne znam predstavljat, kak bom čez 4 mesce hodla v službo po taki noči???user posted image

pa eno igračko ji dajeva vedno zraven.

upam,da vama bo uspelo.
če bosta kaj novega pogruntala, pa javita!!!
veliko sreče! mogoče bo pa to leto prineslo malo miru???

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Camino)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 14:04:11   
Anonimen
Camino, a imate skupno spalnico?
Ker pri nas je bilo tudi tako, le da se je nazadnje zbujal že na 10 minut, po moje.

Ko pa sva se z možem izselila iz skupne spalnice, je bil pa mir.
Nekateri imajo pač zelo tanek spanec in jih vsak najmanjši šum zbudi.

(odgovor članu jaša2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 14:45:14   
biga
Pri nas je tudi hudo. Naš 7-mesečnik se že kakšna 2 meseca zbuja ponoči, včasih na uro, včasih na dve, samo kdaj pa kdaj se ponoči zbudi le enkrat ali dvakrat. Pa sva se s partnerjem odločila, da ga pustiva jokat za par minut, ga spet pogledava, če je OK, mu dava piti ali ga pokrijeva, ampak pod nobenim pogojem ga ne dvigneva iz posteljice. Sinoči sva šele prvič tole izvedla, pa je pomagalo, vsaj tokrat, ker se je zbudil samo ob pol treh, potem pa do pol osmih zjutraj spal. Je bilo težko, a pravijo, da ga moraš pustit, da sam zaspi. Imamo pa hude boje zvečer, ker se noče umirit in zaspat. Skoz na trebuh, pa na noge in se drži posteljice, zaspat pa ne. Zraven se pa tako dere, da je kaj. Mislim, da je bil že od začetka problem, ker je zaspal bodisi na dojki bodisi na flaški, le redko sva ga dala spat še budnega. Zato ima zdaj težave sam zaspat. Bova še naprej probala sinočnjo taktiko, upam da se bo obnesla.

(odgovor članu Camino)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 15:19:00   
Camino
fajn, vsaj nisem edini s podočnjaki do kolen. Jupi, jutri pa službauser posted image .
Za tole "taktiko joka" sem že slišal, ampak mene po mojem sosedje prijavijo na socialno, ker se tamala sliši dve nadstropji nižje med polnim zagonom, kateri je navadno med tretjo in peto zjutraj..Ne vem, morda bova probala, ampak potem lahko malo pustiva jokat do konca petkrat na noč...verjetno do jutra dehidrira od solz..user posted image . Spalnico imamo nekako na pol skupno, ampak ima mala posteljico za steno...in ko je mala pač (se-ne-spomnim-več-točno-kdaj) spala, je ni motil vsak hrup..Ampak s tem ni kaj dosti narest, razen zadet na lotu in postavit hiško.. Ja nič...hvala za nasvete..če je še kje kakšen junak iz Insomnia kluba..pa kar..

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 15:27:00   
jaša2
ej, tud sosedje so enkrat imeli dojenčka in če tega ne razumejo, so pačuser posted image . vidva morta zdaj nase gledat oz. na otroka. pusti sosede. res, probajta. saj pravim, najuje tud bloful strah in sma mislila, da se bo zadavla zravn, pa je šlo. mora se navadit. res pa je, da se morta najprej vidva TRDNO odločit, da bosta to izpeljala. otrok samo išče meje, kak daleč lahko gre in točno ve, da mora jokat in jokat, pol ga bo pa že atek al pa mamica potolažla. zdajpa mora vedet, da lahko tud brez tega mirno spi.

pogum pogum, enostvno si morta rečt NE, ZDAJ JE PA KONC! ampak - vztrajnost velja.user posted image

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Camino)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 15:36:26   
Anonimen
Z otroci se ponoči ne sprehaja po stanovanju in ne igra. To je eno izmed zacementiranih pravil. Če pa ti paše, se pa igrajta.

(odgovor članu jaša2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 16:07:05   
mateyka
al bina ma prav - karkoli že probate, ne jo jemat iz pojstlice (razen, če jo misliš prestavit v drugo) in ne luči prižigat da je kot dan v stanovanju (mi jo nikol ne, no matter what). in glas naj bo tišji - šepetanje je najboljše (če se da).

naša je sicer pridna, samo ko pa ma kako noč veselico, ji pa ne bom dajala občutka ko da je vse tralala, "pejmo se igrat" cajt. karkoli delamo, delamo v smislu, da ne more tko delat - zdej se spi in vsi smo ponoči zaspani. midva sva velika zaspanca in itak ne bi mogla furat neke druge taktike tud če bi hotla - kako igranje, bi zaspala zraven. zgleda da šteka user posted image nočka je nočka in tko pač je - mami in oči sta koma  takrat user posted image

te pa razumem, da je naporno in neprijetno take turneje furat - brrr user posted image . želim vam uspešno izbiro taktike spanja in da bi čimprej vsi lepo mirno in dolgo spali user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 18:25:03   
Anonimen
a.....to se na vsem lepem naredi, ali ima take spalne navade že od rojstva?

moja je stara 4M in kar lepo spi ponoči (zaenkrat). Včasih se res zbuja na uro, malo povleče in zaspi nazaj. Tudi se je že zgodilo, da je začela čebljati ponoči, ampak sva jo ignorirala.
V najslabšem primeru, če nič ne zaleže ji pač dajem dudo v polspanju. Enkrat se potem naveliča in zaspi.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 19:05:15   
Teja29
Pri nas je tudi tako, pa smo stari že malo več kot 10 mesecev. Traje pa že približno dva meseca. Ne sprašujte kakšne podočnjake imamo... Zraven vsega pa še čez dan spi zelo malo.
Na začetku smo mislili, da bodo prišli zobki, ampak še danes nima nobenega. Kolikor problemov imamo ponoči bi moral imeti že vse zobe :)))
Spi v najini spalnici (v svoji posteljici). Ko začne ponoči rogoviliti, da grem malo obrnit, pokrit, mu dat dudo. Če še to ne pomaga pa ga vzemem iz posteljice in mu dam čaj. Potem pa ga moram v naročju spavati nazaj in ga zelo previdno položiti nazaj v posteljo. Mislim, noro....
Tudi podnevi noče sam zaspati v posteljici ampak ga moram uspavati v naročju. Če ga položim v posteljo se obrača na trebuh, brca, dviguje, vstaja, joka
A imate kakšen predlog???


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
2.1.2008 19:08:09   
Camino
kaj pa vem..ob rojstvu smo se malo navajali eden drugega, pa smo malo jokali ponoči..potem je kar nekako spala z recimo dvemi priklopi na noč..potem so začeli zobje poganjat, pa je bil spet jok..zdaj pa tole traja tri tedne non-stop.
Okej, okoli prenašanja naokoli sredi noči in lučmi ste me prepričali,ampak tale jok terapija.....a ni malo pozno otroka pri 8m navajt na spanje z jokom? a smo zamudili vlak  in bi morali s tem začeti takoj ob rojstvu?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
3.1.2008 10:07:50   
jaša2
ja, s tem bi morali pravzaprav zečeti že takoj po rojstvu, ampak midva takrat tega nisva zmogla, ker si misliš, bogi otrok, tak je še majhen, nebogljen, morasm ga požulit in potolažit, ne more se kar tak dret...ampak bi ga dejansko človek moral pustit,  ker se majhni najprej navadijo oz.prevzamejo neke navade.
ja, zdaj smo sicer že malo pozni, samo midva sva se odločla, da to res sprobava in probama vztrajat pri tem, ker res ne veva več, kaj drugega še naj, kaj bi lahk pomagalo. ker je noro to ponočevanje!!!! mogoče pa še ni prepozno. jaz mislim,da probat ni greh! sploh pa glede na izkušnje ostalih, ki pravijo, da se ta stvar obnese. kaj drugega pa češ? veliko ti ne preostane...user posted image

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu Camino)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
3.1.2008 10:32:44   
biga
jaša2, pri nas je enako s 7-mesečnikom. Sva se s partnerjem odločila, da ga pustiva jokat, samo da vidiš to dretje sinoči. Po večerji sva ga dala v posteljico, se je takoj vstal in začel najprej jokat, potem pa dret ko zmešan. Sva hodila na par minut v sobo, ga spet ulegla in pokrila, pa spet vstajanje in jok. Tako pol ure. Na koncu nisva zdržala in sva ga dala v naročje. Konec joka in zaspal v minuti, ker je bil tako zaspan, da je komaj gledal. Ampak sam zaspat pa ne. Ponoči se je zbudil ob dveh, štirih in šestih, sem mu dala vodo (nič več mu ne dajem čaja), ga pokrila in je hvala bogu zaspal nazaj. Sicer bi imeli tudi ponoči enako kot zvečer. Ampak mislim da bova vztrajala, čeprav sva sinoči naredila napako, ko sva ga dvignila.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
3.1.2008 11:33:23   
jaša2
ja, treba je vztrajat. dobro, prvo noč sta ga pač malo potolažla in ga pač malo navajala na samostojno spanje. lahko nardiš "hladen tuš" - ga res pustiš čist samega, da  od utrujenosti sam zaspi, al ga pač postopno uvajaš. saj midva tud greva še vsaketolko k njej, ji dava dudo, jo obrnev,malo pobožava,pol pagreva ven. pa čeprav je pol spet jok. čez nekaj časa pa res zaspi od utrujenosti. zdaj smo nekaj večerov nardili takin je res že boljše, ker ponavadi smo jo mogli triktno uspavat zvečer na rokah ali pa s tepkanjem po ritki. zdaj se pa že kažejo rezultati. samo ponoči je še malo joka, pa tud ne več tolk kot včasih. jaz misli, da se bo sčasoma tud na to navadla.
saj bo! jaz sem optimistična!user posted image

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
3.1.2008 12:03:48   
biga
Evo, zdaj vidim, da so tud podnevi problemi. Ravnokar sem ga dala spat, ker je bil siten. Ampak če ga dam v posteljico, se seveda premetava in vstaja. Pa joka, zato sem ga spet v naročje vzela in je takoj zaspal. Potem se je vmes zbudil čez par minut in ni hotel nazaj zaspat, v naročju pa takoj. Navajen je bil od prej, da sem ga za dopoldanski oz. popoldanski počitek vedno uspavala na rokah ali ziziki. In to je ostalo do zdaj. Sam od sebe ne bo zaspal, npr. da bi se igral na tleh na blazini in kar zaspal. Potem ga pa moram uspavat, ker je razdražen in jokav.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
3.1.2008 12:20:54   
Anonimen
Tudi mi imamo enak problem. Danes ponoči se je celo zbudil ob 3.20 in ni zaspal do 5.30.  Nam je pa svakinja kupila knjigo kako navadite malčka mirno spati in je opisana rvno ta metoda da ga pač pustiš da joče, vendar ga vsake toliko(če ne neha jokat) greš pogledat in mu samo poveš da si blizu in da pač mora sam spati. glede starosti pa piše tako da nima veze če je otrok star 8 mes ali 3 leta vedno se ga da naučiti spati. trajalo naj bi teden dni( mi bomo sedaj poskusili)je pa star 8 mesecev

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
3.1.2008 12:27:44   
biga
Katera knjiga pa je to? Bi jo prebrala, da mi bo dala moč, da pustim svojega otroka jokat, sinoči se mi je namreč kar trgalo, ko je tako vreščal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
3.1.2008 12:34:02   
Anonimen
naslov je spi, dete, spi:kako navadite malčka mirno spati; metoda dr. Eduarda Estivilla

(odgovor članu biga)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
6.1.2008 20:05:12   
kai1
Ja, Spi, dete spi, je zelo vredu knjiga. No, tisti,ki niste pristaši, da se včasih otroka pusti jokati, se ne boste strinjati.

Mi smno imeli težave pri 6M. Se je redno zbujal ponoči ob 1.00 in jokal po 2uri. Če sem ga ven uzela se je zvija in ni hotel biti v naročju v ležečem položaju. On bi se igral. Seveda nekaj časa se je igral in si nafilal baterije, potem pa ko sem ga položila v posteljo se je jokal še bolj in še dlje.
Po 1 tednu mi je prikipelo, poleg tega sem govorila s parimi prijateljicami, ki imajo tudi otroke. Otroka sem potem pustila jokati in ga poslušala v sosednji sobi. Prvo noč je joka 1,5 ure, potem pa vsako noč manj. Po 4 dneh smo spali celo noč. Je kruto, ampak, da ga nosiš, se igraš, itd. ponoči si delaš medvedjo uslugo.
No, ko je nehal jokati sem pogledala k njemu čez 5 min. in običajno je spal.

srečno



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
6.1.2008 21:53:09   
jaša2
no, hvala bogu! nisem edina, ki je ubrala to metodo! v enem drugem postu zgoraj sem pisala o tem, kako smo našo malo,ki je že mesce ful aktivna ponoči in ful slabo spimo, zadnji teden puščava, da se pač joka. pa so se v odgovorna to oglasle same mamice, ki tega ne odobravajoin sejimzdito malo "kruto". user posted image  ja,saj po eni strani tud je, ampak....se splača nekaj dni potrpet in pol vsi boljše spimo.

midva se sicer še nisva tolk opogumla, da bi jo pustla res samocelčas, ko joka,temveč jo grevavsake tolk časa potolažit, obrnit, dat dudo...user posted image

a pa ti otrok potem čist sam od sebe zaspi, ko se izjoka?

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
7.1.2008 5:33:11   
Maggie
No, se pridružujem klubu nespečih, kot vidite. Se je zbudil ob 2.15, zaspal šele ob 4.30, ko sem obupala in poslala k njemu moža, ki ima sicer zjutraj službo. Onadva zdaj spita, jaz pa čisto budna tuhtam kaj nam je storiti.

Star je 11m in tole traja že 1,5m. Čez dan zaspi brez problema, ravno tako zvečer. Potem se morda zbudi še 1x, 2x in zaspi hitro s pomočjo dudice nazaj. No, ko grem pa jaz spat tiho kot miška, se pa zbudi (v vsakem primeru pa vsaj uro kasneje), ga vzamem v svojo posteljo in ne zaspat nazaj na prav noben način. On bi sedel in se zabaval (saj je čisto prisrčen takrat, ampak ne more cele noči presedeti), ko ga dam v ležeč položaj, pa adijo pamet. Ne pomaga čisto nič!!!! Ne mara dudice, ninice, nošenja, stiskanja; tudi dojenje ne pomaga. Ničesar kar je povezano z ležečim položajem.

Zdaj torej razmišljam o temle puščanju...user posted image

Smo tudi najprej krivili zobke, pa jih še kar ni. No, nekaj ga že mora zbuditi. Mislim, da se ne zbudi kar brez razloga. Ampak kako zaspati nazaj?!
V tem 1,5m je samo dvakrat prespal celo noč. Prej pa že od novorojenčka ni bilo čisto nobenih težav: ne podnevi  ne ponoči, je spal kot angelček.

Ah, ah, ah. Grem poskušat malo zaspat...

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
7.1.2008 13:12:14   
petea
Imam 7-mesečnika, ki je nekje do petega meseca brez težav prespal celo noč; vmes se je zbudil le toliko, da se je podojil, nakar je zaspal nazaj. Naenkrat pa se je začel zbujati sredi noči in jokati, kar je moj dragi genialno rešil s tem, da gresta takrat lulat - torej, moj dragi gre lulat, user posted image  pa za minuto spremeni lego telesa in s tem omogoči svoji prebavi boljše delovanje (ponavadi se mu na tem nočnem sprehodu spahne ali pa spusti vetrove). In problem je bil za mesec dni in pol rešen, ko so se kljub temu znova začeli nočni joki in budnost. Zaradi prehoda na gosto hrano je imel več težav s prebavo, zato smo tekom dneva malo spremenili ritem hranjenja, premalo je pil, zato smo mu začeli dodajati več tekočine, zadnje noči se zbuja zaradi lakote, zato imam pri postelji vedno nekaj hrane pa še pred spanjem dobi bolj hranilen obrok. Prav tako pa ga skušamo zvečer čim bolj utruditi z igro, nato se pocartljamo in mirno spimo.

Bistvo vsega: zdi se mi važno ugotoviti, zakaj se otrok zbuja, ugotoviti, zakaj več ne more spati (lakota, žeja, se je uspel že naspati, ga je strah, neudobno, prevroče, premrzlo, morda si ureja bioritem ... - tudi mi ne spimo vedno enako število ur, ne gremo spati vedno ob isti uri). Če odpraviš vzroke težav, se mi zdi to dosti bolje, kot po nekem vzorcu odpravljati posledice.
Res si ne znam predstavljati, da bi svojega otroka poslušala uro in pol jokati. Me že nekaj minut čisto znervira. Se mi zdi boljši razmislek in pogovor s partnerjem o tem, zakaj je do tega prišlo, in to oviro odpraviti.

Pri nas v glavnem spimo. Saj vem, lahko, da se stvari lahko spremenijo že čez nekaj tednov in bom takrat uporabila kak bolj drastičen ukrep, čeprav srčno upam, da ne.  user posted image  user posted image  user posted image  Ampak pustiti otroka jokati in jokati - to se mi pa res ne zdi dobro. Kam bomo pa prišli s tolikimi pevci user posted image  user posted image  user posted image , ko bodo vsi imeli tako odlična pljuča zaradi tega?

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
7.1.2008 15:02:56   
jaša2
petea, kaj mu pa daš ponoči za jest - si rekla, da imaš kar nekaj pri roki, da mu daš hitro za jest?

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Ponočevanje pri 8 mesecih
7.1.2008 19:12:41   
petea
flaško s tekočo kašico

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Ime za punčko
pikolinaa

Ali vam je všeč ime Minka?

DA (26%)

NE (74%)


Število vseh glasov: 295

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!