Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Bodoča nosečka v 2008 - upam 1.1.2008 23:19:20
|
|
|
|
kovač
|
Glede na to, da nisem več v dvajsetih letih in da si s partnerjem že 10 let želiva , ampak do sedaj še nisva zbrala dovolj poguma, sedaj sva pa rekla, da sedaj bi pa že res bil čas, sem zdrava, no vsaj upam, želim vaše laično mnenje. Tudi h ginekologinji bom šla. Včeraj sem vzela prvo tabletko Diane 35 in jih bom jemala sedaj tri tedne, da pridem do konca, nato sledi 7 dni pavze in že na začetku te pavze bi rada začela jemati tabletke Centrum, ki mi jih je dala ginekologinja ob zadnjem pregledu, da jih naj začnem jemati, ki so nekakšna predpriprava telesa za nosečnost. Sedaj me zanima vaše mnenje ali naj počakam 3 mesece da se telo prečisti ali ni nujno, ker raba bi bila še letos mami, če bo šlo vse po sreči seveda. Zanima me še ali ste ve jemale še tabletke omega 3 ali ne?
|
|
|
|
RE: Bodoča nosečka v 2008 - upam 1.1.2008 23:33:35
|
|
|
|
mamči
|
Nič ti ni treba čakati, zanosiš lahko takoj. Sama sem jemala folno kislino, pa obakrat še železo, ker sem bila močno slabokrvna. Druga pa nič, še sintetičnih vitaminčkov in cedevite sem se izogibala. Držim pesti, da vama hitro rata in če se spomnim kako lepi časi te čakajo, pričakovanja, načrtovanja...
|
|
|
|
RE: Bodoča nosečka v 2008 - upam 2.1.2008 0:06:10
|
|
|
|
kovač
|
Ker sem že kar čez 30 me zanima, če bi morala iti predhodno s partnerjem na kake preiskave, ker se bojim, da ne bi bilo karkoli narobe. Ali kompliciram morda, ker rada bi bila res sigurna da bi bilo vse ok? Je pa res, da je bilo v obeh družinah do sedaj vse ok in ni bilo nič narobe.
|
|
|
|
RE: Bodoča nosečka v 2008 - upam 2.1.2008 0:24:54
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz sem zanosila takoj 1. mesec poprenehanju jemanja KT, pa ni bilo nič narobe. H G itak hodiš redno - tako, da nič bat. Ko se pojavi +, pa se naročiš za pregled - glede na leta in 1. , pa ti bo G vse povedal. Držim pesti, da vama rata in bosta že letos cartala
|
|
RE: Bodoča nosečka v 2008 - upam 2.1.2008 0:25:19
|
|
|
|
polaris
|
Jaz sem šla na predhodni pregled k mojem G, pa mi razen Tifola in veliko ni nič predpisal. Vidva kar veselo na delo... pa veliko sreče!
|
|
|
|
RE: Bodoča nosečka v 2008 - upam 2.1.2008 11:36:17
|
|
|
|
piščanc
|
glede na to, da jemlješ tabletke že 10 let najbrž takoj niti ne bo 'prave' ovulacije. hormoni se kar lep čas čistijo iz telesa in dokler se telo ne očisti, jajčeca sploh ne dozorijo. ti raje kar počakaj. če sta čakala 10 let, lahko pa še eno. razočaranje bo preveliko, če štartata na prvo žogo, naj se ti ne mudi. ne vem pa zakaj še ena škatlica? glede pregledov pa je dovolj ginekolog
|
|
RE: Bodoča nosečka v 2008 - upam 2.1.2008 12:55:04
|
|
|
|
Taula
|
Enim G naredi ultrazvok. Je pa res da se mi je telo dolgo časa čistilo tablet in sem imela menstruacijo zelo neredno. Srečno
|
|
RE: Bodoča nosečka v 2008 - upam 2.1.2008 16:57:38
|
|
|
|
svečka
|
Jaz sem KT jemala skoraj šest let.Konec septembra 2005 sem jih nehala jemat,novembra 2005 sem pa zanosila.Avgusta 2006 sem rodila zdravo punčko. Tko da tud jaz mislim,da ti ni treba čakat. Veselo na ,in želim ti da čim prej zagledaš .
|
|
|
|
RE: Bodoča nosečka v 2008 - upam 2.1.2008 17:10:56
|
|
|
|
pf
|
Kovač tudi jaz mislim, da nove škatlice za mesec dni ne rabiš več jest. Brezveze, prej nehaš, prej se ti telo očisti, tak da daj kemijo stran. Čimprej. Tudi jaz sem bila v tvojih letih, ko sva začela delati na bebici, tako da čimprej v akcijo, ker nismo več rosno mlade, sploh ne za prvo . Čakaš in čakaš, potem pa na koncu še ni vse tako vredu kot bi moralo biti in gredo leta in meseci. Želim ti, da bi bila v letu 2008 .
|
|
|
|
RE: Bodoča nosečka v 2008 - upam 2.1.2008 22:54:02
|
|
|
|
Colicka
|
Nič ne čakaj, kar začnita delati na ne bo nič narobe ... ;)
|
|
|
|
RE: Bodoča nosečka v 2008 - upam 3.1.2008 10:18:57
|
|
|
|
šnucika
|
IZVIRNO SPOROČILO: kovač Ker sem že kar čez 30 me zanima, če bi morala iti predhodno s partnerjem na kake preiskave, ker se bojim, da ne bi bilo karkoli narobe. Ali kompliciram morda, ker rada bi bila res sigurna da bi bilo vse ok? Je pa res, da je bilo v obeh družinah do sedaj vse ok in ni bilo nič narobe. Jaz sem zanosila pri 35 ih,rodila pri 36ih, prvič...mislim,da sem celo najstarejša na RR statistiki ... Zanosila sem takoj,po enem mesecu pavze,prej sem več let jemala KT. Bila sem na enem pogovoru prej pri G, ki mi je omenil,da se lahko naročim na genetsko posvetovanje, če bi želela...sicer pa ni v obeh družinah nikoli bilo nič narobe. Sem pa začela dva meseca prej jemati folno kislino,nisem jemala zdravil brez potrebe,niti zdravil za alergijo, pa čeprav je bilo na začetku pomladi. Mislim,da je genetski posvet samoplačniški, vsaj takrat je bilo tako...mogoče po 37 letu pripada.Ampak mislim, da si ti mlajša. Vseeno se pozanimaj pri tvojem G. Po 35 letu pa ti v pripada štirihormonski test, ki je drugače plačljiv.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.