rumenjak (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


jaša2 -> rumenjak (1.1.2008 17:41:22)

butasto vprašanje najbrž, ampak... brala sem že poste o dodajanju rumenjaka, a nikjer nisem zasledila, a se daje rumenjak mehko ali trdo kuhanega jajca?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]




*Uršula* -> RE: rumenjak (1.1.2008 17:44:26)

rumenjak se da trdo kuhan.

lp




Anonimen -> RE: rumenjak (1.1.2008 17:48:55)

Tocno tako.Rumenjak se zacne uvajat trdo kuhan.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jaša2 -> RE: rumenjak (1.1.2008 18:16:05)

pa a ni trdo kuhan rumenjak težek za želodec? je vaše kaj napenjalo po njem?




Anonimen -> RE: rumenjak (1.1.2008 18:26:19)

IZVIRNO SPOROČILO: jaša2

pa a ni trdo kuhan rumenjak težek za želodec? je vaše kaj napenjalo po njem?


Meni je tako rekla P. Sedaj je stara ze 18 mesecev in po jacih jo ne napenja nikoli...
Sem se pa sedaj spomnila, da sem ji ko sem zacela uvajat rumenjak tudi v juhico zamesala ...se pravi da je bil kuhan..in je bilo tud o.k...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




MADMAX -> RE: rumenjak (1.1.2008 18:49:05)

obvezno mora biti trdo kuno jajce zaradi salmonele v jajcu. Pričneš z četrtinko rumenjaka potem postopno večaš količino.




kristinaj -> RE: rumenjak (1.1.2008 20:52:39)

trdo kuhanega, 2x tedensko četrtinko. lahko v mineštro vmešaš.




katra55 -> RE: rumenjak (2.1.2008 22:05:57)

S čim pa kombinirate rumenjak oz. kako ga ponudite dojenčku?




Naja30 -> RE: rumenjak (3.1.2008 14:59:28)

Lahko ga mešaš s pirejem, špinačo, zakuhaš v juhico ali s kakšno drugo zelenjavo.




Anonimen -> RE: rumenjak (3.1.2008 15:47:30)

Jaz sem ga ponavadi v špinačo zmešala. Al pa v kako gosto juhico.




katra55 -> RE: rumenjak (3.1.2008 23:31:21)

Hvala.




kaya2007 -> RE: rumenjak (6.2.2008 10:22:41)

hvala jaša, sem našla tvojo temo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] a pol se mora jajce skuhat trdo kuhano in ga vmešat kamor koli že, ali že surovega vmešaš in potem kuhaš?




jaša2 -> RE: rumenjak (6.2.2008 10:30:53)

zanimivo vprašanje. jaz se tega nisem spomnila, ko sem spraševala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] meni se je zdelo logično, da celo jajce najprej trdo skuhaš, pol pa rumenjak vmešaš v ostalo hrano. jaz tak nardim, zdaj pa res ne vem...na ddruugo varianto še sploh pomislila nisem. boma vidli, kaj bodo ostale rekle.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




mateyka -> RE: rumenjak (9.2.2008 9:41:33)

hvala jaša, sem našla tvojo temo a pol se mora jajce skuhat trdo kuhano in ga vmešat kamor koli že, ali že surovega vmešaš in potem kuhaš?


po moje nima veze, če potem vmešanega-surovega kuhaš isto dolgo kot bi kuhala trdokuhano jajce.
recimo v juhi, ko delaš vlivance al pa knedlčke - kuhaš 10 min in je isto skuhano kot trdi rumenjak.




andie -> RE: rumenjak (9.2.2008 15:00:47)

Okej, vem da se daje trdo kuhan, jaz ji takega dam med pire krompir ali zelenjavo.
Mislim, da sem ji ga začela dajat okol 7.mesca.
Smo pa pr nas taki, da nč ne kompliciramo, vsi smo na izi in pozitivni in točn taka je tut naša bejba.
Js že skos jem jajca na oko, tamala tut, jih obožuje.
Nikol še nism mela salmonele, tak da se ne obremenjujem s tem, če je rumenjak še tekoč.
Poleg vsega, salmonelo lahko dobiš tut z mesom, katerimkoli, če je pečeno, potem pa počasi ohlajeno ipd....





Naja30 -> RE: rumenjak (9.2.2008 17:48:53)

Moja je pa do 1 leta imela alergijo na rumenjak, tako da šele zdaj 2 meseca je pečena jajčka. In jih ima zelo rada.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




katra55 -> RE: rumenjak (9.2.2008 20:22:43)

Da bi dobil Salmonello s premalo kuhanim rumenjakom skoraj ni možno, saj se nahaja le na lupini jajca. Jajce se okuži pri ubijanju in če ubito jajce dalj časa stoji na sobni temperaturi se bakterija toliko namnoži, da je škodljiva.




Stran: [1]