Anonimen -> RE: SEM NOSEČA? (2.1.2008 13:10:06)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Svet Tkole...očitki na račun 16 letnice niso ok! Zdej je v tej situaciji in potrebuje pomoč! Potem bo morala naprej delati drugače, bolj po pameti. Povej kako pomoč potrebuješ! Jasno je, da si lahko noseča! Občutki po splavu...po umetnem je občutek olajšanja, zmage, strahu pred ponovnim polomom, opozorilo za naprej!!! Jaz se pa s temle strinjam. O.K., zmaga je za nas, ki že imamo, otroke, malo kruta beseda za občutek po splavu, ampak za 16-letnico je pa kar primerna, se mi zdi. Olajšanje res zna biti tako veliko, kot nekakšna zmaga nad težavo, ki se ji je zdela dosedaj najbolj grozna v njenem življenju in je sprva vse skupaj izgledalo precej brezizhodno. Moja takrat 15-letna prijateljica je po tem, ko so ji naredili splav, kupila tortice za vse nas, njene prijatelje, in smo proslavljali olajšanje. Meni se tudi to takrat ni zdelo nič groznega, mislili smo pač samo nanjo in na njeno življenje, ki je spet postalo "normalno". Čeprav se je vmes omenjalo že krvave kuhinjske nože in ne vem kaj še vse .... Odrasli pač razmišljamo drugače in tega se moramo zavedati, da bomo laže razumeli najstnike.
|
|
|
|