Prilagojeno mleko in blato (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Anonimen -> Prilagojeno mleko in blato (31.12.2007 16:59:28)

Pozdravljene.
Imam 18 dni starega dojenčka pa me zanima naslednje; otroku dajem prilaogojeno mleko Aptamil iz Mullerja. Nima krčev, kaka pa zelo zelo pogosto, ob enem hranenju tudi do trikrat. V začetku se mi je zdelo, da je lepo kašasto rumeno blato, potem sem pa enkrat videla, ko sem ga previjala in je kakal, da mu to blato kar ven zleti, zdi se mi precej redko (ni driska). A je to v redu?
Pa še to; Na škatli piše, naj bi popil 120 ml, ampak on popije komaj 70-80 ml v enem obroku vsake 3 ure. Je to dovolj?
Ker veliko kaka ga moram previti tudi po hranjenju. Zelo pazim, da ga preveč ne premetavam, ampak vseeno nekaj hrane zbruha, polije. Bi bilo mogoče bolje, da zamenjam mleko?
Ali mogoče kakšna ve, če se da kje sposoditi tehtnico za tehtanje dojenčkov? Baje, da naj bi to imeli v BC.
Zelo bom vesela, če mi napišete kaj o vaših mnjenjih in izkušnjah. Hvala. LP




pupa79 -> RE: Prilagojeno mleko in blato (31.12.2007 19:34:40)

Pozdravljena!
Mi sicer nismo uporabljali prilagojenega mleka ampak, če ti popije 70-80 ml na obrok je to čisto dovolj za tako majhnega  otročička. Tudi moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je v prvem mesecu kar precej kakala in to zelo redko blato, da je včasih kar zletelo ven pa se je potem vse porihtalo tako, da mislim, da ni vzroka za skrbi. Za sposojo tehtnice vprašaj svojo patronažno, nam jo je puščala čez vikend in tudi drugače je rekla, da je možno si pri njih sposodit.
Upam, da sem vsaj malo pomagala.






mišk -> RE: Prilagojeno mleko in blato (31.12.2007 20:27:14)

Prve dva meseca smo uporabljali Novalac, po katerem je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kakala enkrat na dan, a zelo trdo blato (klobasica), zdaj pa smo na Bebi, pa prav tako kaka enkrat na dan, a je zelo redko blato.
Mogoče bi tudi pri vas Novalac "pomagal", da bi bil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] malo bolj zaprt.




mišk -> RE: Prilagojeno mleko in blato (31.12.2007 20:28:36)

Aha, pri tej strarosti, kot je sedaj tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], je spila ponavadi 90 ml. Včasih tudi manj.




Anonimen -> RE: Prilagojeno mleko in blato (1.1.2008 13:11:17)

Glede na tvoj odgovor Pupa 79 bi rekla, da to ni nič narobe. Pozabila sem še omeniti, da se malo še podojiva, kakšnih 10-20 ml, potem ima pa res najbrž dovolj. Ne vem, zakaj proizvajalci mlek napišejo take številke. Glede kakanja bom pa pozorna, ponoči se ni nič, mogoče pa le ni tako hudo. Sva ga pa z možem  stehtala na kuhinjski tehtnici (približno), pa je nekaj le dobil na teži. Saj drugače ne bi paničarila, ampak hči je pri tej starosti čedalje manj pila, nazadnje samo še 20 ml, na koncu pa so  ugotovili, da ima pljučnico zaradi bruhanja. Lp




Stran: [1]