VNETJE OČK (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

JANAG -> VNETJE OČK (31.12.2007 16:55:18)

Od poroda naprej imamo pri našemu dojenčku problem vnetih očk. V porodnišnici so rekli, da se mora to sčistiti potem pa bo. Prvič so nam dali mazilo, sedaj sem že tretjič šla po kapljice za očke.
Kok časa traja ta čišča? A je normalo da ima komaj 2 meseca star dojenček tolikokat vnete očke?
Kak nasvet?

mml -> RE: VNETJE OČK (31.12.2007 17:35:42)

Tole so bolj zamašeni oziroma preozki solzevodi, naša je tudi to imela, sicer samo na enem očesu in je trajalo, dokelr nismo pri9čeli z masarianjem solzevodov, po tem je bilo pa v dobrem tednu čisto OK

bini -> RE: VNETJE OČK (31.12.2007 21:21:06)

ja, tud pri nas je blo velik tega pri aljažu - prvo leto skoraj vedno, ko je blo mal bolj mrzlo... in tudi pri nas je bilo boljše, ko sem začela s konkretnim masiranjem solzevodov - se pravi, da ko sem videla, da se nekaj nabira, sem mu konkretno stisnila tisti konček učka proti nosu in gnojček stisnila ven... ali pa samo masirala ta del... res pomaga, čeprav si morda misliš, da malega boli... pa v bistvu pomaga!!! in pa še to - kadar je imel zlepljene od gnojčka, takrat so vedno pomagale samo kapljice in mazilo (celih 7-10 dni, ker drugače se ponovi)..

srečno in zdravo 2008 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Binko -> RE: VNETJE OČK (2.1.2008 19:03:23)

Moj mali je mel tud skoz vnete očke, ko sva prišla iz porodnišnive in pol še parkrat. Pa so mi mame svetovale, da naj mu vtiram svoje mleko večkrat na dan in da bo boljše ! Pa sem probala in po dveh dneh je bilo dobro ! :)

patuh -> RE: VNETJE OČK (9.1.2008 13:15:21)

Živjo,

kaj pa ti je rekel pediater na prvem pregledu?. Pri nas je imel tudi hudo vnete očke, pa so muv zeli vzorec in ga testirali - in ugotovili okužbo z klamidijo. Še isti dan so me klicali naj pridem po antibiotik, saj naj bi klamidija pri tako malem dojenčku lahko povzročala pljučnico, če  se je ne zdravi.
LP,

Stran: [1]