urška76
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZmajTolovaj IZVIRNO SPOROČILO: nina_naja ojla mamice.mi smo našo malo Najo dali v avtosedež že pri 4 mescih in vam moram povedat da boljše sedi kot pa v lupinici .vsaka mamica pa bo naredila tako kot ona misli da je prav.ene lupinice so majhne in ga otrok hitro preraste Oprosti ampak moram ugovarjat. To ni dodajanje prilagojenega mleka ali vprašanje, a mu daš najprej jabolko al korenček. Tu se gre neposredno za varnost otroka in otrok, ki ne sedi sam, nima ustrezne teže oziroma - če sem čisto natančna - še nima dovolj razvitih vratnih mišic, da bi zdržale morebiten trk, ne sme v sedež, ki je obrnjen v smeri vožnje. Pa si lahko tolmačite kakor želite. Če je "prerastel" lupinico (če mu noge gledajo čez, še ne pomeni, da jo je prerastel, btw), si najdite večjo lupinico ali sedež, ki se ga da namontirat v nasprotni smeri vožnje. Prosim, ne mislim pameti solit, ampak poglejte si prosim kake teste trkov (TALE je kar primeren, se mi zdi), da dobite vsaj približno sliko, kakšna so tveganja. ZmajTolovaj se strinjam z čisto vsako besedo. Sej dokler se nilč ne zgodi so vsi pametni, pa polni besed, kako se ni pa nam nič zgodilo, pa smo vsi brez avtosedežev gor zrasli. Sam noben pa ne pomisli, da je bilo včasih bistveno manj prometa in da so avti imeli veliko nižjo hitrost. Enkrat sem enemu na parkingu, ki je imel dojenčka v naročju na sovozniškem sedežu rekla, da upam, da ga policaji prej ustavijo in fajn kazen napišejo, predno se otroku kaj zgodi.
|