Čokolada za fondi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


saraja -> Čokolada za fondi (31.12.2007 14:24:41)

KAko jo pripravite, pa kakšno sadje vse paše skupaj?

Hvala in lepo praznujte!




tinkamiška -> RE: Čokolada za fondi (31.12.2007 14:32:36)

takole mi je odgovorila ena na kulinarki že pred časom, smo preiskusili in je bilo prav fino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

"ne vem kakšni jedci ste, a 30dag jedilne čokolade bi v vsakem primeru moralo zadostovati. Zraven se da nekaj sladke smetane (vlivaj postopoma do želene gostote - čokolada mora lepo obliti narobe obrnjeno žlico). Začiniš pa lahko s sredico stroka vanilje, limonovo ali pomarančno lupinico, z rumom, pomarančnim likerjem, lešnikovim likerjem, instant kavo, meto.....kar ti paše k čokoladi sicer. Jaz poleg sadja pripravim tudi na koščke narezan biskvit."




tinkamiška -> RE: Čokolada za fondi (31.12.2007 14:33:17)

aja, sadje:od banan, jagod, jabolk, pomaranč, mandarin....kar ti srce poželi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tinka




*alja* -> RE: Čokolada za fondi (31.12.2007 16:36:31)

Jas bom ga tudi danes pripravila in sem šla prav zdaj iskat na internet kak recept, pa vidim tukaj to temo.
Pa še eno vprašanje? A paše bolj rastlinska smetana al ona?




willma -> RE: Čokolada za fondi (31.12.2007 16:56:01)

Meni osebno je najboljši čokoladni fondi, ko se dela z gostim sokom in ne z mlekom. Je boljšega okusa pa še sama si lahko izbereš okus gostega soka.
Koliko česa pa je potrebno, ti žal ne morem povedat, jaz naredim tako:
prižgem svečko pod posodico,
čokolado nalomim(za eno rundo porabim cca 100-150g),
nalijem 1/2 dcl sokca mal počakam, da se segreje in začnem vanj metat koščke čokolade ter sproti mešam, ko je dovolj gosto pa neham dodajat čokoladco, če pa naredim pregosto pa dolijem še par žličk sokca.
Sadje pa je načeloma vso "dovoljeno", mi imamo najraje banane in jabolka, drugače pa lahko namakaš v čokolado vse kar se ti zahoče oz. kar koli želiš probat jesti s čokolado [sm=smiley1.gif]




borovnička -> RE: Čokolada za fondi (2.1.2008 23:31:11)

Meni je pa najboljša čokolada za pomakat čist enostavna... temna čokolada, jo topim na malem ognju, ko je stopljena, dodam malo margarine, zmešam in da ni pregosta prilijem še navadno sladko smetano in to je to. Ko je pa pripravljena, jo pa šele takrat vlijem v posodico za fondi.

Za pomakat pa ponavadi narežem hruške, jabolka, banane, melone, jagode, svež ananas. To vse narežem na mal večje koščke, dam v skledo in pa v hladilnik. Je super pomakat hladno sadje v vročo čokolado.

Pozdravček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Bonnie_RR -> RE: Čokolada za fondi (3.1.2008 10:38:23)

Js delam čokolado za fondi tako, da dam skupaj malo jedilne čokolade (par koščkov), ene 2 velika čokoladna božička ali mlečno čokolado, malo mleka in čokolade v prahu. Sm enkrat "čistila" zalogo in nama je bilo ful všeč, zato zdaj vedno tako naredim. Kar po svoje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sadje: banane, jabolka, višnje, kivi, mandarine, pomaranče, ananas...

Lp




Bonnie_RR -> RE: Čokolada za fondi (3.1.2008 10:43:54)

Joj, samo brišem podvojen post...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Ne vem, kako je to ratalo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Prej pa nobenega nikjer...

Lp




Anonimen -> RE: Čokolada za fondi (4.1.2008 9:48:57)

A to imate prav tisto reč za čokoladni fondi (kjer se iz vrga vliva čokolada) ali lahko doma brez tega kako zimproviziraš?


....ups, sem že videla malo nižje isto vprašanje.




Stran: [1]