|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Noseča in sama
31.12.2007 11:37:09   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: caillou

In biti mati samohranilka že v osnovi, ni nobeno herojsko dejanje, je dostikrat posledica nezrelega ramišljanja in prenaglenih dejanj ter čustvenih izbruhov.

Biti samohranilka pa nikakor ni lahko. Za vse si sam, tudi za tristopeto plenico, ki jo je potrebno zamenjati in za vsako neprespano minuto posebej. Ravno tako tudi pri financah. Anonimna pa pravi, da ima vredu službo in da bi nekako šlo.

Če še enkrat prebereš moj stavek, sem napisala samohranilka v osnovi, kar pomeni, da se nekdo, še preden se otrok rodi, razide s partnerjem in ga obdrži iz "inata", .... in iz razlogov, ki so citirani zgoraj. Tukaj je še marsikatera ženska imela izbiro.

Če nekdo postane po nekaj letih samohranilka, v bistvu ni imela izbira. Otrok-ci so tu, partnerja se razideta.....In tu je razlika. 

In ne me narobe razumeti. Spoštujem in občudujem matere samohranilke, ker je njihovo vsakdanje življenje vse prej kot enostavno. Resnično, kapo dol.

kaj pa misliš da se tebi ne more zgoditi da postaneš samohranilka? Lahko se ločiš in si sama z otroki... to je tudi samohranilstvo...kaj je potem tudi to nezrelo obnašanje?user posted image  da maš dovolj jajc da se ločiš če nisi srečen?

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
31.12.2007 11:47:42   
Putka
Poznam zelo podoben primer moje prijateljice. Se je pogumno odločila in obdržala otroka, pa čeprav sama. K sreči so ji pomagali starši, ki so še kako dobrodošli tudi pri dvostarševskih družinahuser posted image .

Če ne, boš zmogla pa tudo sama. Saj si ravno pravih let in na začetku življenja. Službo imaš, stanovanje boš našla, pa sigurno imaš cel kup prijateljic, ki bodo z veseljem priskočile na pomoč. Če ne pa tukaj na RR!

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
31.12.2007 11:49:21   
dory

ANonimna, ne bom ti ploskala, ker to je najlažje nekomu, ki ni čustveno in finančno vpleten v tvojo situacijo. Tudi te ne bom vzpodbujala, da obdrži otroka, ker ga jaz v tvoji situaciji ne bi. Imeti otroka ni tako enostavno, kot si predstavljamo, dokler jih NIMAMO. In stavki..."bo že kako" in podobno..pri meni ne pali. Je dostikrat daleč od realnosti.

TO tvoj partner najbrž ve, saj ima že dva, zato je tudi "previden", kar pa nima opraviti nič s teboj osebno, temveč samo z njegovimi izkušnjami.

In biti mati samohranilka že v osnovi, ni nobeno herojsko dejanje, je dostikrat posledica nezrelega ramišljanja in prenaglenih dejanj ter čustvenih izbruhov.

Pa brez zamere...

No ja biti samohranilka se ni glih za hvalit, tudi ne za prehvalit ala herojsko dejanje?! halo? To je pač posledica,ki jo sprejme vsaka posameznica. Očitno pa bi bilo zate v tem primeru bolj herojsko narediti splav in si privoščit otroka šele,ko te eden oženi in tako? Da postaneš samohranilka, se lahko zgodi kadarkoli, vsaj po zgodbah,ki jih berem...groza..
Težko je sodit,sploh če nisi nikdar sam v kakšni podobni situaciji. Pač tudi jaz sem se odločila rajš za otroka,ker dec je itak zamenljiva zadeva.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 28
31.12.2007 12:25:52   
viv_

Ker dec je itak zamenljiva zadeva.

Res lepa življenjska filozofija... Najbolje, da jih kar ukinemo in uvedemo sistem Amazonk. A ne bi bilo super?

S tako filozofijo ni čudno, da prihaja do nastalih situacij...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 29
31.12.2007 12:27:19   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Res lepa življenjska filozofija... Najbolje, da jih kar ukinemo in uvedemo sistem Amazonk. A ne bi bilo super?

kakšnih situacij? sej je prav povedala... otrok ti večno ostane, deca pa lahko zamenjaš če ti ne odgovarja...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 30
31.12.2007 12:28:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

kakšnih situacij? sej je prav povedala... otrok ti večno ostane, deca pa lahko zamenjaš če ti ne odgovarja...

Pikonja spada v kategorijo konzerve, pa še to po sistemu ločevanja in recikliranja...

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
31.12.2007 12:36:49   
kaya2007
Al se je pa mogoce le ustrasu..

no, ustrašu se verjetno ni..glede na to, da ima že od prej 2 otroka. jaz mislim, da je precej dokončno, če se odloči, da noče več otrok nekdo, ki jih ima že od prej. no, upam da se motim.

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 32
31.12.2007 12:38:01   
Anonimen
Edino kar mi je prišlo na misel je bilo, da sem cca. 4 dni imela ful želodčne probleme (bruhanje) in drisko, tako da to je bilo verjetno to. Ampak mi na kraj pameti ni padlo, da bi se lahko kaj zgodilo.

Menda to ve ze vsaka najstnica pa se v navodilih od KT to pise, da ce imas drisko in ce bruhas, da moras zacasno uporabit se drugo zascito. Tako da je tukaj slo ''nekaj narobe'' ...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
31.12.2007 12:39:47   
radarka
Sicer s partnerjem nimava težav, imava hčerkico in še enega škrata na poti, ampak, če bi me zapustil, bi otroka gotovo obdržala.
Otrok je najlepša stvar v življenju! Poznam kar nekaj samskih mamic, tudi takih, ki so jih partnerji zapustili med nosečnostjo, pa kar shajajo in so predvsem srečne s svojimi malčki!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
31.12.2007 12:40:56   
nancy300
Anonimna, sicer je težko reči kako in kaj je najbolje, ampak odločila si se prav! Bravouser posted image

Nočem se sicer vsiljevat, ampak mogoče ti lahko pomagam s stanovanjem in še kaj... Če hočeš, mi piši na ZS, da se pogovoriva!

LP, Neda

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
31.12.2007 12:44:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nancy300

Anonimna, sicer je težko reči kako in kaj je najbolje, ampak odločila si se prav! Bravouser posted image

Nočem se sicer vsiljevat, ampak mogoče ti lahko pomagam s stanovanjem in še kaj... Če hočeš, mi piši na ZS, da se pogovoriva!

LP, Neda

Sedaj sem čisto zmedena, on pa verjetno tudi. Bom malo prespala in potem videla kaj bo. Hvala ti za pomoč, se ti bom oglasila, samo da malo premislim stvari.

Res ti hvala za pomoč!user posted image

(odgovor članu nancy300)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
31.12.2007 12:46:34   
viv_
O stvareh, kot so otroci, družina, se je fajn prej pogovorit, ker če tukaj ni istih želja, potem pač z nekom ne moreš biti skupaj. In žalostno, da pri 27 letih to nimata pošlihtano med sabo.

Ja, ampak še vedno mi je grdo, da se o moških govori kot o neki "zamenljivi" robi. V končni fazi je to tudi oče tega otroka, ki ti ostane. In s tako krasno očetovo genetiko in taklo lepo mamino življenjsko filozofijo bo to verjetno nekoč krasen, ljubeč, družinski oče...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
31.12.2007 13:43:04   
Marogica
DOry, dobro si preberi moja oba posta. Karmy ti pa tudi. ALi ne znata brati ali pa ne razumeta.

Konec koncev pa mi je vseeno....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 38
31.12.2007 14:35:44   
dory

Ne bit spet pametna vivuser posted image ...če pač do tega pride,je boljš,da se razideš...ne pa da se trpi za brezveze pa še kdo drug za povrh...

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 39
31.12.2007 14:36:42   
dory

DOry, dobro si preberi moja oba posta. Karmy ti pa tudi. ALi ne znata brati ali pa ne razumeta.

Konec koncev pa mi je vseeno....

oh men je tud  vseen...pa še šampanjc me čaka, pa ne boste nektere verjele tud otrok pa dec :)user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
31.12.2007 16:31:42   
Anonimen
Glwj, nobena juha se ne poje tako vroča kor se skuha :).

Prespita zadevo, oba, pejta na en dolg sprehod in se lepo pogovorita. Noč in narava imata čudovito moč.

Mogoče je, da se je ustrašil....še posebej, če otroka nista načrtovala. Še pri načrtni nosečnosti jih je veliko šokiranih, prestrašenih...a s časom ti strahovi odpadejo. Upam, da tudi pri vama.

Bodita razumljiva in potrpežljiva drug z drugim :).

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
31.12.2007 16:35:19   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: dory

oh men je tud  vseen...pa še šampanjc me čaka, pa ne boste nektere verjele tud otrok pa dec :)user posted image

Pa kok super, k je en, drugo leto bo pa lahk že nov model... user posted image  Mater, k u moji garaži user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 42
31.12.2007 16:40:01   
Anonimen
Brcni ga, prezrači stanovanje in se sprosti, in uživaj.. Ma, boš pač sama.. Saj ni tako hudo no... Je lepše, če si sam z otrokom, kot da moraš prenašati moškega, ki otroka ne mara...

Aha, šele zdaj vidim.. Najemi si garsonjero.. Za začasno.. Ded te pa sploh ne ljubi, moški, ki resnično ljubi, ne dela tega ljubljeni ženski!

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
31.12.2007 17:00:50   
Rubin.
Jaz ti želim, da se z partnerejem pogovorita, odkrito in iskreno, zakaj noče otroka, ker za tem nočem, se ponavadi skriva kaj več.
Če do sedaj nista imela nekih večjih težav in kot praviš se ljubita, verjamem, da bosta tudi to uspešno rešila. Samo malce se naj zadeva ohladi.
Če pa težave ne bosta rešila, oz. bosta šla vsak k sebi, pa dobro razmisli, kaj boš naredila. Pretehtaj obe možnosti: kako bi bilo, če bi se odločila za splav, kako bi bilo, če bi se odločila otroka obdržati.
Jaz hvala bogu, nisem bila v nobeni situaciji, poznam pa punce, ki so bile. Ena se še zdaj razjoče, po x letih, ko se spomni, da je opravila splav, pusti duševne bolečine in odvisno od človeka, kako jih prenaša.
V kolikor pa se odločiš za otroka, pa ti povem, da je včasih zelo težko tudi če imaš moža in si sploh ne morem predstavljat, kako more biti ženski, ki je za vse sama. Če pa nimaš pomoči niti od staršev ali koga drugega, pa je še težje.

Jaz osebno se bi odločila za otroka, ampak kot pravim, nisem v tvoji situaciji in v bistvu ne vem kako je, lahko samo predvidevam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
31.12.2007 19:17:30   
dory

IZVIRNO SPOROČILO: dory

Pa kok super, k je en, drugo leto bo pa lahk že nov model... user posted image  Mater, k u moji garaži user posted image

Bravo! Sem te mela za manj preračunljivouser posted image ...in kot so že mnoge pred mano rekle..s polne rit ni težko srat!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 45
31.12.2007 20:15:55   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Glwj, nobena juha se ne poje tako vroča kor se skuha :).

Prespita zadevo, oba, pejta na en dolg sprehod in se lepo pogovorita. Noč in narava imata čudovito moč.

Mogoče je, da se je ustrašil....še posebej, če otroka nista načrtovala. Še pri načrtni nosečnosti jih je veliko šokiranih, prestrašenih...a s časom ti strahovi odpadejo. Upam, da tudi pri vama.

Bodita razumljiva in potrpežljiva drug z drugim :).

NO, tole sem mislila pa jaz napisat, pa si me prehitela.user posted image  

Moški včasih totalno nelogično reagirajo. Ti ga bolj poznaš, pa veš, koliko zares je mislil in koliko je govorilo iz njega strahu, pa koliko ima v resnici rad otroke. Prespita stvar. Verjamem, da si zelo žalostna. Jaz bi bila tudi. Ampak....preberi še enkrat od mič...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
1.1.2008 8:16:32   
fretica
A te prav razumem da si zanosila med jemanjem tabletk????Ali misliš da je to uredu.Ne vem malo se pozanimaj pri zdravniku.Vseeno veliko sreče in da bo vse vredu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
1.1.2008 8:20:31   
Anonimen
Ja tudi mene zanima koliko sta pa stara vidva?Ali sta sploh kdaj načrtovala glede otrok,da je zdaj tak šok.Če je zveza res trdna in resna ,ja valjda se pričakujejo neki otroci enkrat al kako vidva razmišljata v tej smeri.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
1.1.2008 14:20:55   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ja tudi mene zanima koliko sta pa stara vidva?Ali sta sploh kdaj načrtovala glede otrok,da je zdaj tak šok.Če je zveza res trdna in resna ,ja valjda se pričakujejo neki otroci enkrat al kako vidva razmišljata v tej smeri.

Je napisala, da je stara 27 let.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
1.1.2008 14:30:09   
Anonimen
Aha, šele zdaj vidim.. Najemi si garsonjero.. Za začasno.. Ded te pa sploh ne ljubi, moški, ki resnično ljubi, ne dela tega ljubljeni ženski!

Tudi jaz mislim da ce bi jo ljubil, bi bil otroka zelo vesel...

No morda pa bo malce premlel misli v svoji betici in se ji opravicil. Upajmo!
Ce pa ne..pa nic mislit najet garsonjero pa na svoje... veliko lepega je se pred tabo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?