POMAGAJTE MI SESTAVITI SEZNAM (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tanaja* -> POMAGAJTE MI SESTAVITI SEZNAM (12.1.2005 15:15:57)

Punce sej vem, da je bil že parkrat napisan.... ampak se mi res ne da:ups: brskat nazaj.

Torej prosila bi vas, če mi pomagate setaviti seznam stvari, ki jih rabi za sabo v porodnišnico nosečka in potem novorojenček.

Torej kaj naj nesem jaz zase in potem kaj rabim za dojenčka:bravo:, ko greva iz porodnišnice in za čas, ko sva tam.

Thnx,thnx,thnx:bravo::)

lp,tanaja* 33t

Anonimen -> POMAGAJTE MI SESTAVITI SEZNAM (12.1.2005 15:28:36)

Kokr se bom spomnila od prejšnjih debat:
zase rabiš:

-natikače za v poplavljeno kopalnico:)
-labelo
-vložke (vir 80) za vsak slučaj
-kaj sladkega/za pit
-polnilec za gsm
-vse dokumente
-pribor za osebno higieno

za malega pa:
-2 majčki/bodija
-kompletek
-pajac
-tetra plenice

...
ampak še veliko manjka...:)

tanaja* -> POMAGAJTE MI SESTAVITI SEZNAM (12.1.2005 15:40:27)

Khm,khm:ups:... kakšne dokumente...?

lp,tanaja* 33t

Miško -> POMAGAJTE MI SESTAVITI SEZNAM (12.1.2005 16:03:59)

Hi

Dokumenti:
zdravstvena izkaznica,
napotnica za porodnišnico (dobiš pri ginekologu na predzadnjem pregledu),
materinska knjižica z vsemi piltki,ki ti jih med nosečnostjo not dajejo (izvidi),
poročni list (če si poročena).

Za mamico:
vložki vir 80 so obvezni, vsaj v Šempetru, ker imajo sicer neke grozne plastične zadeve
pa kakšen šlaufek, da boš na njemu sedela, če te bodo šivali
zobno ščetko in zobno pasto pa kakšno tekoče milo za tuširanje, ampak mila uporabljaj čim manj, ker je dojenčkov voh zelo občutljiv
kremo za obraz

Za dojenčka:
pozanimaj se, če dobiš pleničke za enkratno uporabo v porodnišnici, sicer jih vzemi s seboj vsaj 1 paket
oblekico za domov: 2 majčki,žabice, hlačke, jopico, zdaj pozimi še zimski pajac/bundico in 2 kapici bombažno in vrhnjo toplo)

Pa itak vedno ugotoviš, da ti kaj manjka, pa ti prinesejo od doma in greš potem domov s kufrom in še enimi tremi najlon boršami.

Lp

Pa čim lažji porod ti želim! In pripravi kufer kakšna dva tedna prej, da se ti ne bo zgodilo tako kot meni, ki sem tri dni pred rokom (saj imam čas še tri dni, a ne) pripravljala kufer potem, ko mi je že odtekla voda.

Miško&Matija

SU -> POMAGAJTE MI SESTAVITI SEZNAM (12.1.2005 18:05:29)

Evo, tole sem ravno včeraj prekopirala in dopolnila in zdaj imam, da bom nared, ko bo "D-day"! ;) Upam, da bo kaj pomagalo...

SEZNAM STVARI ZA V PORODNIŠNICO

- vazelin za ustnice,
- obroč za plavanje (da sediš na njem zaradi šivov)
- krema za telo,
- krema za obraz
- vložki Vir 80, raje vir extra
- zloženci
- šampon
- milo za telo,
- deodorant
- poročni list,
- potrjena zdr. kartica,
- napotnica ginek.
- materinska knjižica
- natikači ( taki za na plažo-za v kopalnico )
- mobitel + polnilec
- fotoaparat,
- zobna ščetka in krema,
- Bepanthen (roza),
- nedrček za dojenje, (vsaj 2)
- bazinice za dojenje
- škarjice
- pilica za nohte
- nastavki za dojenje,
- piškoti
- denar (za avtomat)
- nogavice
- halja
- Bivacyn sprej
- oblačila za domov
- spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni)
- Bahlsen keksi, če slučajno ostaneš brez večerje
- ura
- svoje spodnje hlačke ( 2-3 )
- sušilec za lase
- blokec + pisalo ( za vsa vprašanja, ki jih na viziti zagotovo pozabiš :o) )

Za dojenčka:

- 2x tetra plenica,
- 2 x pampers
- povijalna plenica
- 1x tetra majčka (iz plenice)
- 1 x mako majčka (iz bombaža)
- pozabi na mako/tetra/ne vem kakšne majčke še...daleč najbolje jih nadomestijo CLAR
BODY-ji (Baby Center), ki se prekrižajo spredaj in zaprejo ob strani. Priporočam, da kupiš
za začetek 2 kom št. 56 (nam so bili kak mesec prav, rojeni z 3.810 g) ter 2 kom št. 62,
potem dokupiš še kakšnega s tisto številko, ki ustreza
- 1 x kapica
- body
- žabice
- pajacek
- nogavičke
- copatki
- dekica
- avtosedež
- duda za novorojenčka
- nogavičke za v porodnišnici (če bo imel dojenček dolge nohtke na rokici in se bo veliko
praskal, ti jih priporočam še za improvizirane rokavičke).

LP, SAŠA (27,3/7)

spacey -> POMAGAJTE MI SESTAVITI SEZNAM (12.1.2005 18:06:09)

Nekaj najdeš tukaj:
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=26219&idk=85
in nekaj še tukaj:
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=26214&idk=85

Lp;
P 9nebesa 30t

SU -> POMAGAJTE MI SESTAVITI SEZNAM (12.1.2005 18:09:06)

Pa še dodajam, da tudi jaz upam, da imaš že spakirano-moja kolegica je ravno včeraj rodila - 14 dni prezgodaj... Ja, potem je paaaaniiikaaa :) :)! LP, S.

tanaja* -> POMAGAJTE MI SESTAVITI SEZNAM (13.1.2005 14:19:08)

Punce, najlepša hvala za tooooooliko informacij:bravo:. Sicer sem že vse enkrat dala skozi(daljnega leta 2000), ampak sem vse pozabila:)-. Naslednji teden imam namen si pripraviti potovalko in preprat vse tetra pleničke in oblekice, zlikat in pripravit za prihod naše dojenčice:roza::). Naš Žiga komaj čaka in me vsak dan nestrpno sprašuje kdaj bo končno lahko videl sestrico:duda:. Je kar ne more dočakati. Še 14 dni hodim v službo, potem bom pa končno lahko malo bolj zadihala in se pripravila na porod (upam, da me ne bo prehitel :hudicek:). Mož pravi, da tud rodit ne bom imela časa, ker se s toliko stvarmi ukvarjam:).
No, Su, Miško, Spacey,Ribica RR in ostale, še enkrat hvala za pomoč:zajcek:
lp, tanaja :nosecka: 33t 2d

deily -> POMAGAJTE MI SESTAVITI SEZNAM (15.1.2005 19:28:41)

Priprave za odhod v porodnišnico

S seboj se vzame:

- pribor za osebno higieno (milo, zobna krtačka, zobna pasta, glavnik, kremo in vazelin za tiste ki jih moti suh zrak)

- nederček za dojenje (prsne blazinice)

- copati in spalno srajco (oboje se dobi tudiv porodnišnici. Če vzamete svoje copate potem naj imajo debel podplat)

- spodnje hlačke (za odhod domov. Če pride nosečnica v copatih potem je potrebno vzeti tudi čevlje)

- telefonska kartica

V porodni blok ni dovoljen vnos mobilnih telefonov. Porodnišnica zaradi zakona o zaščiti osebnih podatkov ne daje informacij o novorojencih zato lahko o tem vaše bližnje obvestite le sami – s telefonsko kartico. Edina informacija ki jo da porodnišnica po telefonu je ali je (ta in ta) ženska rodila. Ostale informacije, kot so spol, teža, velikost,... lahko posreduje le mamica ali partner, če je prisoten.

Oprema ki jo potrebuje novorojenček za odhod domov:

- 5 plenic

- 1 povijalna plenica

- 1 žabice

- 1 tetra majčka

- 1 mako majčka

- 1 kapica (tetra ali navadna)

- 1 nogavičke

- 1 (volnena) odejica

Priporočljivo je da našteto opremo pripravi nosečnica v torbi že vsaj nekaj dni pred porodom tako da lahko ob popadkih hitro vzame s seboj kar je potrebno. Drugi del opreme (za dojenčka in odhod domov) lahko pozneje prinese partner, vendar naj bo prav tako pripravljena prej.

KIRA -> POMAGAJTE MI SESTAVITI SEZNAM (15.1.2005 19:40:50)

jest sem mela že skoraj 2 meseca, no dober mesec pa pol prej vse spakiran. za vsak slučaj. potovalko za tamalo posebej, pa zame posebej. k sem šla noter, sm sam še krtačo vzela pa zobno ščetko.

sem pa hvalabogu imela spakirane tudi svoje vložke,pa svoje pamperske, ker jih je v MB bolnišnici zmanjkoval. ne vem v kaj bi tamalo povijala. če me je pa še sestra prosila pampersko, češ da nimajo več - sem hvalabogu bolj brihtna bla. najbrž šparajo kjer morjo.
sicer pa so mi tko pamperske najboljše. tiste lumpijeve plenice k so mi jih dajal so za en dr..ek v primerjavi s temi. niso tako zelo slabe - pravzaprav še kar če nis boljšga navajen. ampak pampers so za mene zakon. niso zaman zmagale na testu.

pa pijačo sem pol rabla, k mi čaj ni bil dober, pa prsno črpalko pa nastavke za bradavice mi je še mož prnesu. ampak to boš že pol vidla, če boš rabla.

Stran: [1]