Svoje stanovanje-blok (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Špela -> Svoje stanovanje-blok (12.1.2005 15:05:07)

Morda malo drugačna tema, ampak povezana z otroki pa še vedno:) Z očkom sva obnovila zvezo in zdaj sva se odločila, da ne pustiva da drugi pridejo med naju in da gremo na svoje. Tiste ki ste se z majhnim otrokom preselile iz hiše v blok, povejte mi prosim kaj je lahko problem, na kaj moram pazit, kaj se spremeni?:zmeden: Malček je do zdaj spal pri meni, naj počakam do vselitve v svoje stanovanje, da ga začnem navajat na njegovo posteljico? To bi najrajši naredila, ker takrat bo očka spal zraven mene in ne bom sama. Lažje mi bo malčka malo odstraniti, ker drugače je res zelo navezan, zvečer ne zaspi brez mene,... Upam da bomo zdaj zaživeli kot družinica.

kofetek2010 -> Svoje stanovanje-blok (12.1.2005 15:16:35)

Špela - :bravo::bravo::bravo:
Mi smo se iz hiše (dvojčka) preselili v stanovanje v bloku, ko je bil Gal star 10 mesecev. Prej je imel kinderbet v spalnici, potem pa v svoji sobi. Stanovali smo v 4 nad. in na vsa okna sem dala montirat zaščitne kljuke, da ne bi slučajno okna odprl. Vse vtičnice je bilo potrebno spet zaščitit. Pa tudi vhodna vrata zaklepat, da ne bi šel slučajno na stopnišče. Glede spanja pa...ne vem, ker imamo mi drugačen sistem in naš ima pogovore in cartkanje pred spanjem; smo ga pa prenašali tudi v njegovo sobo, če je zaspal kje drugje. V bistvu sem že zdavnaj obupala, saj je bil sin navajen, da zaspi ob meni oz. na zizi do 16 meseca in se ne sekiram več.
Lepo vselitev in veliko sreče ti želim!
lp
jana73

piščanc -> Svoje stanovanje-blok (12.1.2005 17:40:41)

najprej čestitke :bravo: in vse naj naj v partnerski zvezi, upam da vama tokrat uspe.
otročki pa so kar brihtni, tako da ga spremljaj in se mu prilagodi - ko se preselite naj dobi svojo posteljico, malo spremeni ritem oz. sistem uspavanja pa glej kaj mu bolj ugaja, če ponoči joka ga pomiri, ampak vztrajaj, tudi če gre spat k vama naslednji dan spet posteljica. Ali pa naj zaspi pri tebi, potem ga pa preloži. Sicer se boste pa itak sami znajdli.

veliko :) in :love:

ninatj

Gina -> Svoje stanovanje-blok (12.1.2005 18:05:45)

Mladi morajo na svoje. Mnogo zvez gre posledično narazen, ker živijo pri starših, ki se vtikajo v vzgojo - kakšni čisto nehote - ampak tisti, ki je bil od tam že prej doma, je stalno v precepu med starši in partnerjem, partner pa je stalno na tapeti. Saj ni povsod tako, ampak vendar....
Boljše je iti v čisto majhno stanovanje, pa na svoje. Ima družinica svoj mir.
Pazit pa ne vem na kaj bi morala. Mogoče na to, da se posvečate en drugemu in uživate en z drugim.

Donja -> Svoje stanovanje-blok (13.1.2005 9:15:31)

Upam, da vama v novo uspe. Pripomnila bi samo na to, da je za otroka selitev stres in če je sedaj bil navajen spat pri tebi, ga potem v novem okolju, ki mu ne bo znano ne daj takoj v novo sobo, ker je to lahko zanj prevelik šok. Naj raje nekaj časa še spi pri tebi in ko se bo stanovanja navadil, ga začni navajat na nov red.

kimi -> Svoje stanovanje-blok (13.1.2005 15:22:27)

predvsem se vse sliši čez stene-jaz vedno pravim da imajo v bloku stene ušesa. Malo manj na trdo hoditi po stanovanju, malo manj glasnih prepirov, ker to sosedi takoj slišijo. Absulutno ne prepevati pod tušem ker se od tam vse sliši. Sicer pa brez sekiranja otrok je majhen in popolne tišini res ne mora biti. Kar brez strahu jaz sem tam živela 15 let pa je bilo vse ok-se da preživeti:)-

Stran: [1]