caillou
|
Razumem probleme smisla življenja, sam sem se pred kratkim znašel v življenjski krizi, izplaval in zdaj so mi stvari jasne kot nikoli. In zato, ker si ti izplaval iz nekega dreka, lahko iz čistega egoizma misliš in pričakuješ, da lahko preobraziš nekoga, ki je še vedno v dreku in to čez noč ? Mislim, tole mi je malo mimo. Ti si se očitno odločil, da boš ubral drugo pot, tvoja partnerica pa mogoče niti ne more ven iz tega, kar sta pred tem nekaj časa živela. Tudi če hoče in si želi, mogoče ne more. Mogoče zaenkrat še ne in bo tudi zanjo čas še prišel. Poglej, ti si se odločil, opogumil in zaživel na novo. Verjamem, da si prebrodil nekaj zelo težkega in je zahtevalo popolnoma novega človeka. Je pa res, da ko si se ti dvignil nad to, si na svojega partnerja začel gledati drugače. Si ji ti postavil zid glede na prejšnje življenje ali si ga je ona sama postavila ? Občutek imam, da se tvoja draga ob tako močnem partnerju trenutno počuti precej slabotno in v mnogo slabšem položaju ? Prej je imela prihodnost kristalno jasno zasnovano, sedaj se ji podira kot hišica iz kart. Zakaj ? Zato, ker je mama in žena nekoga, ki bi jo čez noč rad zresetiral in na novo sprogramiral ? To, ne gre. Ne gre tako hitro. Kaj niso temelji dobrega partnerstva tudi zdravi, vzajemni kompromisi ? Kaj si tvoja ljuba ne zasluži časa in polno mero tvoje strpnosti ? Počasi se daleč pride in mogoče s konkretnimi pogovori, kjer oba diktirata tempo in jakost tona, zmagata. No, jaz vama želim da poiščeta pravi izhod v novo, svetlo prihodnost.