|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prevoz v porodnišnico
30.12.2007 15:08:22   
vaney
Kdo vas bo peljal v porodnišnico? Saj vem, da nas večina računa na partnerja, mapak kaj pa, če bo takrat ravno v službi ali kje daleč? Ste se zmenile še s kom drugim, da pokličete, če ne bo partnerja? Moj dela 3 izmene in me je kar malo strah, da ga ravno takrat ne bo doma. Sem zmenjena s taščo in tastom, pa še sosedu in sosedi bom rekla, ampak kaj, če ne bo noben dosegljiv? Kako ste ve uredile to zadevo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prevoz v porodnišnico
30.12.2007 15:13:49   
malecka
Verjemi nekdo te bo že peljal ti samo glej da boš imela pripravljeno torbo, drugo pa te ne rabi nič sekirat, drži seuser posted image

Pa te že kaj špika?

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.12.2007 15:20:11   
benika
Če bo moj slučajno na šihtu, bom poklicala rešilca, saj morata starša doma merkat starejšega sina.

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.12.2007 15:24:41   
Anonimen
A ne dobiš pri svojemu ginekologu napotnice za rešilca?

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.12.2007 16:02:44   
kekec in mojca
Ne, aspirinčica, ne dobiš je. Napotnico ti napišejo naknadno, če se tvoj porod tako pospeši, da boš rodila kar doma ali pa v rešilcu...

Meni je sestra rekla, da je to zato, ker so se nekatere vozile na preglede v porodnišnico z rešilcem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.12.2007 16:03:00   
TONČI.
Ah, če ni drugega greš pa z rešilcem. Napotnice ne rabiš, če je nujno. Pa tud če torbe ne boš še imela pri sebi, ne bo  nič narobe. Ti jo bo pa partner za teboj pripeljal.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.12.2007 16:59:35   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: aspirinčica

A ne dobiš pri svojemu ginekologu napotnice za rešilca?

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Ne, aspirinčica, ne dobiš je. Napotnico ti napišejo naknadno, če se tvoj porod tako pospeši, da boš rodila kar doma ali pa v rešilcu...

Meni je sestra rekla, da je to zato, ker so se nekatere vozile na preglede v porodnišnico z rešilcem...

Pri nas napotnico dobiš vedno nekje v 38 tednu.
Sicer pa tak rešilca pokličeš in morejo te peljat, tudi brez napotnice. Ti nič ne skrbi, boš vidla da bo se nekak izšlo.

Pa vso srečouser posted image user posted image user posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
30.12.2007 18:24:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Vrtnica79)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
30.12.2007 18:41:22   
SašaR
Mislim da rešilec pelje samo v primeru, da ti oddteče voda doma. Če pa imaš popadke pa te mora nekdo drug peljati, ker ti rešilec ne pripada.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.12.2007 18:42:53   
Ninica
Jaz sem se peljala sama. Sem šla na pregled po PDP in so mi kar rekli, da ostanem tam.user posted image  Obakrtar. Prvič in drugič tudi. Je moj potem prišibal za mano.

LP, Ninica

Neposredna povezava do sporočila: 10
30.12.2007 19:14:51   
Jančika_
Če ne bi res imela nikogar, bi raje klicala taksi kot rešilca, če mi ne bi dete ravno že napol ven gledalo. Mene je obakrat peljal mož; če ne bi šlo, bi klicala prijatelja ali brata, morda bi šla pa celo peš, ker res nimam daleč.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
30.12.2007 19:28:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SašaR)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
30.12.2007 21:22:52   
Naja30
Rešilec te odpelje v vsakem primeru, če ga pokličeš.
Možnost je tudi taksi.

Neposredna povezava do sporočila: 13
30.12.2007 22:40:01   
neja24062007
jaz bi se verjetno odločila kar za rešilca, če bi morala izbirati user posted image
Jaz sem imela srečo, da sem šla v P zjutraj ob 05.00 in rodila opoldan.
Sem pa tudi razmišljala kako bom, če bo moj v službi ravno takrat in ne bo mogel do mene. Dela v BTC-ju pa gužva pa nori folk na cesti. Definitivno bi klicala rešilca in to z ali brez napotnice.

V LJ dobiš napotnice (za P in rešilca) nekje v 38. tednu, če ne že malo prej.

SREČNO !!!!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
30.12.2007 23:04:09   
lojzika
Jst sem okrog 30 tedna dobila napotnico za rešilca in sem si tud poklicala rešilca.

Sem bila namreč sama doma.

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.12.2007 7:50:55   
buči
Kje je pa logika, da ne dajo napotnice za rešilca?!? Jaz sem jo dobila že v 24. tednu skupaj z napotnico za porod. Zgleda, da v LJ dobimo to, nimamo pa možnosti lajšanja bolečin na sodoben način. Vsaj nekaj nam dajo ... user posted image

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.12.2007 8:40:56   
Anonimen
Mene je peljal user posted image , če bi bil v službi, bi poklicala očeta ali pa kakšnega prijatelja. Eden bi me že peljal. Stanujeva pa itak čisto blizu, tako da bi lahko šla tud peš. user posted image

(odgovor članu buči)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
31.12.2007 10:02:46   
Taula
Mene bo upam da peljal user posted image . Drugače pa imata tašča in tast službo blizu in bom enega poklicala, če ne dobim na telefon lubega. Najbolje da grem roditi čez vikend oz. pop. ko je doma.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.12.2007 11:46:04   
ursulina
kot je meni znano, nosečki rešilec pripada za prevoz v porodnišnico... ko se začne, majo da te peljejo... user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.12.2007 12:51:21   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: ursulina

kot je meni znano, nosečki rešilec pripada za prevoz v porodnišnico... ko se začne, majo da te peljejo... user posted image

Točno tako in najkasneje na pregledu v 38t ti mora G dati napotnico. Jaz sem jo dobila skupaj z napotnico za porodnišnico.

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.12.2007 13:50:35   
marelicaa
Moja ginekologinja ne da napotnice za rešilca. V kolikor bi bilo potrebno jo bo napisala naknadno in jo bo šel mož iskat.
Prvič je sploh nisem rabila.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.12.2007 14:13:47   
vaney
malečka, konkretno špika me še ne. imam sicer bolečine v spodnjem delu trebuha, ki so kar močne, ampak po daljšem ležanju (12ur) popustijo. me pa že pritiska dol. saj se mi še ne mudi, imam še 18 dni, torbo imam pa že pripravljeno že za oba, tako da to ni problem.

rešilec?? jaz sem ga klicala v 34. tednu, ko sem imela lažne popadke v križu in je dežurni ginekolog rekel, da gre lahko za prezgodnji porod in naj takoj pridem v P. In mi ga niso hoteli dat, ker so potem oni "na suhem", ker imajo samo enega.user posted image Še zdaj mi rata vroče, ko pomislim na to izjavo. user posted image user posted image user posted image Tako da na rešilca jaz ne računam.

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.12.2007 14:30:35   
Skabi
Ko se je bližal moj Pdp, sem klicala na 112 (ali 113?) in so rekli, da seveda bo prišel rešilec, če ga bom potrebovala.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.1.2008 14:22:02   
kekec in mojca
IZVIRNO SPOROČILO: marelicaa

Moja ginekologinja ne da napotnice za rešilca. V kolikor bi bilo potrebno jo bo napisala naknadno in jo bo šel mož iskat.
Prvič je sploh nisem rabila.

Enako je tudi pri nas. Napotnico za v porodnišnico sem dobila že okoli 15 tedna nosečnosti, napotnice za rešilca pa ne. In je tudi ne bom dobila, enako je bilo prvič. Očitno je razlika od ginekologa do ginekologa tudi pri tem - tako kot za materinske knjige.

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.1.2008 21:00:27   
Roberta69
Jaz o tem sploh nisem preveč razmišljala - mi je bilo logično, da me pelje partner; če pa takrat slučajno ne bo šlo in se bo ful mudilo (kar težko verjamem) bom poklicala starša, drugače pa verjetno taxi, čeprav mi je ginekologinja dala napotnico za rešilca na zadnjem pregledu (24 teden).

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?