Vzgoja 20-mesečnika (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja

Sporočilo

lenika -> Vzgoja 20-mesečnika (30.12.2007 10:55:47)

Naš 20 mesečnik meče po tleh vse tisto česar ne bi smel. Kako mu naj dopovem, da vseh stvari ne more metati na tla? Poskušala sem že vse. Od preusmeritve, odstranitve iz kraja zločina, pa tudi po prstkih je že dobil. Pa se mi zdi, da ob vsem tem dobi še večji zagon in voljo. On se ob vsem tem smeji in uživa, zanj je to način zabave.
Velikokrat se mi zdi vso to prepričevanje brezsmiselno, ker ne obrodi nobenih sadov.
Prosim za vaše izkušnje in nasvete.

Anonimen -> RE: Vzgoja 20-mesečnika (30.12.2007 10:57:32)

Odstrani tisto, česar ne sme metat, izven njegovega dosega. Ostalo je čisto brez veze. Ko bo star 4 leta, bo vse razumel.

2 Sraki -> RE: Vzgoja 20-mesečnika (30.12.2007 11:11:18)

Morda se mu zdi ravno to zabavno, da mami vedno nekaj naredi. Vsekakor je da dobi pozornost. Ignoriranje, sicer pa odstranitev vseh motečih dejavnikov, pač kolikor se da.

Marogica -> RE: Vzgoja 20-mesečnika (30.12.2007 11:13:31)

Odstrani vse, kar naj nebi bilo v dosegu njegovih oči in rok. Pa ne bo skušnjave. Da pa kdaj igračke meče, je pa normalno, sploh, če ga kaj jezi, pa ne zna zadeve "rešiti".

livia -> RE: Vzgoja 20-mesečnika (18.1.2008 21:09:04)

Naša je tudi to občasno počela. No, se še zgodi tu in tam.
Jaz sem ji razložila, da tisto stvar, ki vrže na tla boli in da joka in da ji more dat moja, moja. Pa je nekako poštekala. Vsaj mislim, da je.

Stran: [1]