Seven* -> Vegetarjanček (12.1.2005 15:52:23)
|
Ufff ste me razjezile. :) Bela je nekaj vprasala, ve ste se pa spravile na njo, kot da je malega vpisala k satanistom. :) Pa dajmo najprej razcistit par stvari. Dejstvo je to, da je clovek bil NAJPREJ nabiralec, sele nato Lovec. In tako bi naj tudi ostalo. Kaksen koscek mesa na teden ali celo vec, kot dodatek prehrani. Sama pa osebno menim, da lahko s prehranjevanjem z mesom naredimo vcasih vec skode kot koristi. Dobra in kvalitetna vegetarianska prehrana lahko mocno preseze mesno po okusu, izbiri in prehrambenih vrednostih. Glede tega, ali smo otroka vprasali o tem, da bo vegetarianec pa tole.. A ste ga ve vprasale ce bo kristjan? Ne? Pa saj bi se on moral odlocit o tem.. A ste ga vprasale ali bo pil kravje mleko in tvegal alergije? Res se mi zdi podlo takole obsojat mlado mamico, ki je ocitno v dilemi.. Jaz jo razumem.. Ne razumem pa ljudi z dvojno moralo, ki otrocku najprej recejo: Poglej ga telicka, kako je lep... Potem mu pa pa servirajo na krozniku. Pa da ne bo pomote. Sama jem meso. Obcasno in z veliko tezavo. Sama menim, da z vegetariansko prehrano ni nic narobe vse dokler je pestra in raznolika. Dodatki alg morajo biti in se kaj.. Mogoce je otrok res prikrajsan za kaksen koscek mesa, mu pa lahko das dolocene moralne vrednote. "Ne ubijaj" v Bibliji verjetno ni misljeno samo kot ne ubijaj ljudi.. No, to so ze moralne polemike, v katere se rajse nebi spuscala. :) Pri nas jemo ribe in perutnino. Tako bo jedel tudi Jakob.
|
|
|
|