L&F&B -> Dobro vzgojen otrok (12.1.2005 12:42:55)
|
Včeraj mi je padla v roke knjiga Vzgoja brez solz, avtorice Helge Gurter. Sem tako navdušena, ker je napisala knjigo, ki je skoraj kopija mojih idej o vzgoji. Sem jo prebrala v eni noči.:bravo: Kaj torej pravi? Citiram! :metulj:Dobro vzgojen otrok je do drugih prijazen in vljuden, če so tudi drugi do njega prijazni in vljudni. Če pa ga kdo nadere, mu po možnosti vrne milo za drago. :metulj:Dobro vzgojen otrok na ukaz ne da nujno roke ali vljudno pozdravi. Vendar vrne prijazen nasmeh, če ga kdo pozdravi. :metulj:Dobro vzgojen otrok je samozavesten in vztraja pri tem, kar misli, da je njegova pravica. Potegne se tudi za pravice drugih. :metulj:Dobro vzgojen otrok pri ukazu naprej vpraša "zakaj" in se upira upoštevati pravila, če njihovega smisla ne razume. :metulj:Dobro vzgojen otrok se ne pusti prepričati, da imajo odrasli vedno prav. Smeje se, kadar naredijo napako, ali se ponorčuje iz njihove slabosti. :metulj:Dobro vzgojen otrok se sicer rad uči nečesa, kar se mu zdi zanimivo, vendar je tudi rad len. :metulj:Dobro vzgojen otrok se rajši pridruži neumnostim, kakor da bi svoje prijatelje zatožil učiteljem. :metulj:Dobro vzgojen otrok si upa reči tudi "ne", celo če vsi drugi rečejo "da". :metulj:Dobro vzgojen otrok je doma pogosto jezikav in naporen in pravzaprav čisto drugačen, kot so si ga starši nekoč predstavljali. :metulj:Dobro vzgojen otrok sicer ne bo nujno postal takšen, kakršnega si starši želijo, bo pa nekoč prav dobro vedel, kaj hoče in kam. S ponosom lahko rečem, da se moj sin približuje temu idealu. Lp:duda:
|
|
|
|