Alergija in vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

sezam -> Alergija in vrtec (29.12.2007 21:43:26)

Naša hodi od septembra v vrtec. Sedaj so se ji pojavili eni lišaji po nogicah. Sedaj ugotavljamo, na kaj je alergična. Smo na dieti brez čokolade, oreškov, E-jev.

Kako je s prehrano v vrtcu? Ali mi mora pediatrinja dati kako potrdilo, da tega ne sme? Ali ga sploh lahko napiše, ker nas ni poslala na testiranje? Sedaj jo imam itak doma, ker so prazniki. Potem sem jo pa mislila dat nazaj, pa sem mal v dvomih. Ali je imela katere podobno situacijo?

ona -> RE: Alergija in vrtec (29.12.2007 21:45:22)

Z našo je ena punčka,ki ima neko alergijo in ji strogo ločujejo hrano,je pa prinesla potrdilo od zdravnika na kaj je alergična[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

trije sončki -> RE: Alergija in vrtec (29.12.2007 21:51:40)

Če mora imeti otrok v vrtcu dieto, moraš obvezno prinesti potrdilo od pediatra ali pa kakšen izvid na katerem piše česa otrok ne sme jesti.

Vsaj v našem primeru je bilo tako. Naša drugorojenka ima alergijo na mleko in jajce pa smo morale prinesti potrdilo.

Gina -> RE: Alergija in vrtec (29.12.2007 21:52:41)

Rabi potrdilo zdravnika. V šoli je dovolj da od splošnega. Napisana mora biti diagnoza, nekateri pa prinesejo s sabo celo dieto, kaj sme in česa ne. Ponekod obračunavajo take diete po drugi ceni, kot je običajna. Kako je v vrtcih s ceno, ne vem. Kuhajo pa zihr posebej.

lex -> RE: Alergija in vrtec (29.12.2007 22:05:31)

pri nas imam dva otroka z alergijo in dobita svojo hrano. kaj sta pa rabila pa ne vem, ena mama je učiteljica pri nas in je pač šla v kuhinjo ter se z njimi zmenila. vprašaj vodjo vrtca kaj rabiš in da pač ima neko alergijo in da še ugotavljate kaj.

sezam -> RE: Alergija in vrtec (29.12.2007 22:19:07)

Problem je sedaj, ko nima še nič dokazano. Zato me zanima, če lahko že sedaj pediatrinja kaj napiše, ali mora bit v ozadju testiranje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] oz. kako drugo mnenje alergiologa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

noe -> RE: Alergija in vrtec (30.12.2007 8:11:33)

Mi smo nesli kopijo izvida in pa dieto in se držijo.
To pa da računajo drugo ceno hrane  , ne vem, morala bi  biti enaka cena kot če nima omejitev glede hrane.

frutka_ -> RE: Alergija in vrtec (30.12.2007 10:26:03)

Vodji prehrane vrtca neseš potrdilo od zdravnika, da je ugotovljena alergija ali samo sum na njo in se dogovoriš za prehrano oz. primeren jedilnik. Zaradi druge-prilagojene prehrane cena ne bi smela biti dražja, ker hrana predstavlja minimalni znesek dejanskega plačila vrtca.
Tudi v skupini vzgojiteljci povej, da jo naj  pazijo in za vsak slučaj nesi "svoje" sladice tja, ker je hudo, ko so RD otrok in potem alergik izvisi pri zabavi. Nesi kakšne medex piškote, bobi palčke, albert kekse,...
Upam, da bo alergija hitro izzvenela.

Srečno

frutka_ -> RE: Alergija in vrtec (30.12.2007 10:30:13)

Aja, še to. Če sama sumiš alergijo in še nisi bila pri dr. mislim, da bi vrtec upošteval tvoje mnenje in bi na deklico pazili. Nima neke hude diete. E-jem v prehrani se pa itak pri kuhanju v vrtcu izogibajo, če imajo certifikat zdravega vrtca.
Lepo jim po praznikih povej, da bosta poskusili zadevo urediti brez testiranja. Jaz pa bi se vseeno naročila pri pediatru, da izda svoje mnenje in ti da napotke za primerno prehrano naprej.

Naja30 -> RE: Alergija in vrtec (30.12.2007 14:52:10)

Dovolj je potrdilo od zdravnika.

sezam -> RE: Alergija in vrtec (30.12.2007 16:15:22)

Hvala vsem za odgovore.

Pri pediaterinji sva že bili, dobili sva Advantan kremo in priporočilo poleg še negovalno A-derma kremo. Na testiranje pa naju zaenkrat ni poslala, ker upa, da ne bo potrebno. Le dieto sva dobili.

Stran: [1]