teža ne narašča (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


biga -> teža ne narašča (29.12.2007 15:12:23)

Imam vprašanje za sestro. Njen sin, ki je 17.12. dopolnil 2 meseca, se je v zadnjih desetih dneh zredil le za 70 g, kar je absoultno premalo, zato so ji svetovali dodajanje. Dnevni ima 6-7 obrokov, ponoči spi. Ker ga ponoči ne zbuja, je podnevni vključila še en obrok, je na dve uri, a očitno nekaj ni v redu. Skoraj jo je šok, ko je danes slišala za težo. Dete namreč ponoči lepo spi, podnevi je živahno, ne joče, razen občasno, ker ima rahel refluks in ga matra želodček. Če ga pristavlja na dve do tri ure in on lepo pije, kako da teža ne narašča? Imate kako idejo ali podobno izkušnjo? Sestra sicer dovolj je in pije. Zvečer mu bo dodala Novalac po flaški potem ko se bo pri njej najedel, da vidi, če je še lačen. Ne bi rada nehala dojit.




anckabancka -> RE: teža ne narašča (29.12.2007 15:19:23)

Lahko ga poskusi ponoči kar v spanju pristavit. Jaz sem mojega tamalega okrog polnoči ponavadi kar spečega pristavila k dojki, da se je najedel kar v spanju in ga dala nazaj v posteljico.
Je pa prva dva, tri mesece lepo jedel, potem pa je postal zelo neješč in sem na ta način uvedla še dodaten obrok.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Barči78 -> RE: teža ne narašča (29.12.2007 15:56:17)

Tudi moj sin se je zelo slabo redil (še danes se, pa ogromno poje), pa je bil na adaptiranem mleku. Sem ga okoli 22 ure vzela iz posteljice, je v spanju lepo popil še en obrok mleka in nazaj zaspal.
Mogoče bi blo pa fino iztisniti nekaj mleka, predno ga bo otroček začel piti, da bo popil bolj nasitno mleko. Je pa res, da se otroci zelo različno redijo, ali je sestra tudi bolj drobna, pa njen mož? Ni čist vse v tabelah.




valči -> RE: teža ne narašča (29.12.2007 17:55:32)

Čisto popolnoma enako težavo imava z hčerkico,ki se je v enem mesecu zredila le 540 g,zrasla le 0.5 cm in me je skoraj kap.Ima tudi težave s polivanjem,ponoči spi  kakih 6 ur,zdravnica je svetovala zbujanje na 4 ure in po potrebi zvečer dodatek.Svetovala je Novalak,ki ga nisem kupila,ker imam Hipp doma za včasih.Meni se punca ne zdi lačna,niti pretirano jokava in dodajala ne bom.Če pa na naslednji kontroli,11.1. ne bo napredka,bom pač prisiljena.Dojim jo po želji.

Tudi meni bi nasvet prav prišel.




VesnaLana -> RE: teža ne narašča (29.12.2007 19:16:49)

Kaj pa če nimate dovolj hranljivega mleka - kvalitetrnega. Moja kolegica je imela mleka za izvoz pa čisto nehranljivega, zato je začela dodajati in takrat se je njena pupa začela rediti.
Mogoče bi poskusile z vmesnimi tehtanji, kar tako dolgo jaz ne bi čakala (če se ne bo zredila do 11.1. - to je še 14 dni ).
Je pa res da se vsi otroci ne redijo enako, tako da.............




tejcek19 -> RE: teža ne narašča (5.1.2008 1:12:06)

Valči - najprej tebi - ne vem, ali si prav napisala, da se je tvoja hčerkica v enem mesecu zredila 540g - to je namreč super in več kot dovolj. V približno 5 - 6 mesecih naj bi namreč otrok podvojil porodno težo. Tedensko pa je na primer moj dobival od 50 - 250 g.

Biga - kar se pa tvoje sestre tiče, je pa tako, da se vsi otroci ne redijo enakomerno, ampak kakšen teden več, kakšen teden manj. Moj je pred mojo menstruacijo zelo neješč. Tvoja sestra naj sama spremlja naraščanje teže - najbolje ves čas na isti tehtnici ob istem času dneva. Lahko dve tehtnici tudi za 100 g ali več različno kažeta. Važno je tudi, če se otroček pred tehtanjem pokaka in polula in če že dlje časa ni jedel - potem bo seveda teža zelo nizka. 

Jaz sem imela doma svojo tehtnico za dojenčke (kupili smo jo, ko je sinček preboleval grozno drisko in mu je v tistem času teža obmirovala). Po rednih meritvah sem ugotovila, da se napredek v teži najbolj natančno da ugotoviti, ko sem sinčka tehtala po prvem kakanju po 6 uri zjutraj. Po mojem je važno, da sam ugotoviš vsakodneven čas, ko je želodček približno enako poln in rita približno enako prazna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  

Aja, pa še to. Razlika med dnevno maksimalno in minimalno težo je lahko tudi do 200 g ! Potem 70 g ne bi bilo več 70 g, a ne.

Sem pa tudi jaz mojega malega zbujala ponoči na kake 3 ure, kadar je bila bolj kriza s težo in tiste tedne je šla teža zmeraj super gor.




Stran: [1]