|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ste shajale
28.12.2007 22:54:02   
bsasab
Hej,...

Mene pa nekaj zanima..., po novem letu gre mojuser posted image nazaj v sluzbo, doma imava trenutno 3 tedensko pupo...,

zanima me kako ste v zacetku shajale same z otrockom, a ste poiskale kaksno drugo pomoc (tasce, mame...), a ste se vsega same lotle (kuha, pomivanje, pospravljanje...celotno gospodinjstvo)..., k mene je, priznam, malo strah, ce bom lahko vse sama uredila, se posebaj ker ima nasa mala ful probleme z dnevnim spanjem..

Hvala za mnenja...user posted image

Pa LP


_____________________________

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako ste shajale
28.12.2007 22:57:48   
rija
jaz ne vem, kak bi shajala.....user posted image

sem imela srečo, da je bil moj dragi doma cele tri mesece user posted image  ko je bilo tisto najhujše mimo....

potem pa sem pač ves čas posvetila otroku in RR user posted image user posted image user posted image  pucal in pospravljal pa je moj ljubi.....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
28.12.2007 22:58:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bsasab)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako ste shajale
28.12.2007 23:00:50   
PAJO
ja sej ni tko hudo.nc te ne sme bit strah.
pocasi bos vse naredila.tamalo dej v lezalnik ce ga imas za dojencke pa nej
te gleda ti pa pospravljaj,kuhaj....

pri men je bil full pridn v lezalniku,vse je opazoval....
tko se bo navadla in ti bo tudi za naprej lazje.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako ste shajale
28.12.2007 23:02:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bsasab

a ste se vsega same lotle (kuha, pomivanje, pospravljanje...celotno gospodinjstvo)...,


Počakalo je na očka....user posted image

Ne, resno, ne sekiraj se, spreglej podrobnosti, enostavno kuhanj in vedi, da ima tudi očka dve roki :).

(odgovor članu bsasab)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako ste shajale
28.12.2007 23:03:00   
NRMM
Pri prvi punci,je tudi moj po 1 mesecu šel nazaj v službo in sva bili sami celi teden,le za vikende se nama je pridružil.Lahko rečem,da sva kar shajali super.Nisem je kaj dosti nosila,ležali sva skupaj na postelji,sedežni,na tleh in se pogovarjali,igrali.In tako se je navadila,da je bila kdaj tudi sama v dnevni sobi,da sem jaz lahko kaj pospravila,skuhala kosilo ipd.Večinoma pa sem jo nosila zraven v ležalniku ali pa kar v jajčki.In še danes je navajena,da se igra tam,kjer sem jaz.Nisva pa imele nobene pomoči.
Je pa sedaj stara 2 leti,druga punca pa 6 mesecev in ostanemo po 15.1.same med tednom in to cele pol leta.Kako mi bo pa to zneslo,pa se mi še ravno ne sanja.........ampak bo že nekak.Tukaj bom pa sprejela vsako ponujeno pomoč,ki bo zelo dobrodošla.

Le brez strahu pa bo user posted image

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako ste shajale
28.12.2007 23:03:42   
TIA22
Jaz sem bila za vse sama, ker nisem imela partnerja. Sva živela pri mojih starših, tako da sem bila za deklo vsem, pa sem vse zmogla. Dokler je bil malček priden in dojenček, me ni nevem koliko rabil, ker je vse prespal, ko pa je začel fazo radovednosti, sem službo dekle odpovedala in se posvetila samo malčku.

Saj ti bo uspelo!

(odgovor članu PAJO)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako ste shajale
28.12.2007 23:06:44   
Jančika_
Pri prvem otroku je bil mož celo prvo leto doma (absolvent). Pri drugem je bil doma dva tedna, potem pa sem bila dva meseca čez dan sama z novorojenčkom in 2-letnikom (rodila sem julija, septembra je šel tavečji v vrtec). Pa mi je bilo drugič veliko lažje, ker sem imela že nekaj izkušenj in sem bolj zaupala v svoje sposobnosti kot prvič. To je bila praktično edina razlika. Gospodinjstvo seveda nikoli več ne bo v takem stanju kot je bilo prej, ampak sproti pa laufa. Ko je dete še čisto majhno, ga nosiš s sabo od sobe do sobe v jajcu ali ležalniku, ko kaj delaš, da te lahko gleda, recimo.

Bsasab, tudi tebi bo zlaufalo. Malo se boš lovila, pa prišel bo kak hudičevo naporen dan/teden/mesec, ampak bo šlo. In tudi zelo fajn bo, ko se boš ujelauser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako ste shajale
28.12.2007 23:09:06   
Anonimen
Jaz sem bila samo z otrokom, drugega nisem počela. Razen gledala TV.user posted image

Kuhala nisem, pospravljala tudi ne. Vsaj takrat ne, ko sem bila sama z otrokom. Se ni sešlo. Vedno, ko sem hotela kaj narediti, se je zbudil in začel jokat. Tako da sem potem vsakršne take poskuse opustila.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako ste shajale
28.12.2007 23:09:25   
bsasab
Vem da nekak bo, v to sem prepricana, sam mam pa se drug problem, ce tamala ne spi ali je pa zelo rada joka, tak da je ne mores pustit same, tudi v lezalniku postane nemirna, tako da je to v bistvu nekak problem..., no jo bomo ze nekak porihtali da ne bo jokala...user posted image user posted image

Drugace pa hvala za dobre zelje..., in vem da bomo nekak uspeli prebrodit te prve tri meseceuser posted image user posted image


_____________________________

5.12.2007 nam je Miklavz prinesel najlepse darilo doslej...

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 0:08:50   
Petraa
ja seveda da sem vse sama. zdaj imam 2 pa tudi gre,samo zoorganizirat se je trebauser posted image

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 0:41:00   
Anonimen
Pri obeh je bil mož doma 3 tedne, potem sem pa ostala sama. Kadar ga cel dan ni bilo, sem si zrihtala pomoč, ker imamo še dva kužka in mi je bilo pa to res nemogoče vse 3 oz. 4 rihtat, sploh če je bilo slabo vreme, sicer sem pa sama rihtala vse. Je hudičevo naporno, ampak kar se mora, se mora, vmes se ti pa kdaj pa kdaj malo scufa od napora. Sem pa na koncu tudi ugotovila, da nima smisla se raztrgat za vsa opravila. Če mi je zneslo skuhat, sem skuhala, če mi ni, mi pač ni. Če mi je zneslo kaj pospravit, mi je, če ne je bilo pač raztureno, dokler ni mož prišel domov in sem takrat kuhala in pospravljala. Sem prav hotela, da sem se malo odklopila od otrok. No, še zdaj je tako. Odkar imam otroke, me gospodinjska opravila sproščajo.user posted image
Probaj se čimmanj obremenjevat in vedi, da bo iz dneva v dan lažje.user posted image

(odgovor članu Petraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 0:54:23   
lelaval
Moj je bil samo 2 dni doma, ostalo pa sem bila sama. So pa res bili vsi 3 kot novorojenčki pridni - so dosti spali. Ampak jaz sem si naredila na izi - če mi je bilo, sem pospravljala, likala, če ne, pa sem kar zaspala zraven (ko sem dojila). Delo v vsakem primeru počaka - tebe ali pa tvojega, otrok pa prehitro odraste. Se mi zdi, da je bilo pa najlažje po 3. porodu - sem še najmanj komplicirala. user posted image

Nič ne skrbi - boš videla, da boš zmogla. Važno je, da si spočita, otroka pa si boš, če ne bo spal verjetno nosila s seboj  - jaz sem user posted image dala v ležalniku in zraven kuhala - malo sem se pogovarjala z user posted image , naenkrat pa pol zaspi.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 5:27:01   
snorlax
Moj je izkoristil očetovski dopust in to je bilo vse. Nato pa sama. Zjutraj sem vsako jutro (in še vedno) pekla kruh za tavečjega, ker ima celiakijo, tamali je spal ali pa visel na joški. Včasih sem imela tamalega na joški, v rokah pa zvezke, da sem spraševala tavečjega za v šolo. Pa skuhala vsak dan kosilo (včasih malo več, pa sem si zamrznila porcije), pospravljala sem bolj tako..tako...user posted image bolj malo oz. nujno. Vmes pa še cote prat, sušit, tamalega na sprehod, v trgovino, tavečjega na plesne...skratka eno noro obdobje, ko se mi je včasih že fuzlalo.user posted image user posted image user posted image user posted image

Počasi se umirja vse skupaj. Saj bo! Enostavno nimaš druge izbire, kot da zmoreš. Narediš tisto najnujnejše, ostalo pač počaka. Pa kar sprejmi vsako pomoč, ki se ti ponuja. Srečno!user posted image

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 8:17:45   
Naty*Taja
Ma ja, sej čist gre, ko padeš not in dobiš nek svoj ritem. Pa z enim je to čist na izi! Narediš pač tisto, kar ti dopušča. Pa skuhaš, ko mali spi, al pa kr namazan kruh ješ... Ne si zadajat kakih velikih ciljev (generalke po stanovanju...) pa boš veliko bolj zadovoljna. Se pa strinjam z Jančiko - pri prvem si ful v dilemi in se še ne znajdeš... pri drugem pa vse bolj gladko laufa, ker si že izkušena mamica in se ne sekiraš, če se otroček naprimer pojokca par minut, da ti skup spacaš golaž al kaj podobnega. Pa s seboj ga nosiš v kenguruju te opazuje in je čist kul. Pa nikar se ne drži kot pijanec plota raznih izjav in nasvetov, da otroček ne sme niti malo zajokat in bit sam...ja, ja! Je tadruga, ker je bila pač prisiljena se zamotit sama, čist fajn samostojna, tavečji pa še danes ne zna niti risanke sam pogledat, ker je bila mami skoz z njim.... Mogoče se boš kaj naučila in moje napake, preden boš imela drugega...

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 10:37:41   
jaša2
draga bsabab! naj te še jaz potolažim. vse se da!!!user posted image  mojga tud nič ni bilo doma. ima tako službo, da niti očetovskega dopusta ni mogel izkoristit (privat gostilna, smučarija). niti 1x ni mogel bit cel dan doma, tak da sem bla za vse sama.
sicer živimo v isti hiši kot moji starši, ampak nekak nisem hotel "pokazat", da rabim pomoč. ne vem, se nekak bikast tip, nekak hočeš dokazat, da zmoreš sam, zdaj ko si sam starš.
res paje, da ne zmoreš več tako vestno opravljat gospodinjskih opravil. moja ni bla tak "zlat" dojenček, kot ene pravijo. samo za kratek čas je imela mir v ležalniku - tak da je bla sama in me opazovala. pol se je pa že blo treba ukvarjat z njo. pa malo jo je zvijalo prvi mesec... v glavnem, čistili nismo tak pogosto, kup za likanje se je večal, večal...kuhali nismo, ker mojga itak cel dan ni blo doma, samo zase se mi pa ni dalo oz. mi niti mala ni dopuščala... ampak, vse da nardit, sicer ne tako dosledno kot prej. pač, stvari malo počakajo.

ti pa svetujem, da res probaš navadit dojenčka, da ga lahk pustiš samega v ležalniku in te opazuje pri delu. moja sodelavka je lahk vse nardila doma. mali je ležal v ležalniku, jo opazoval, se ji smejal, malo sta se pogovarjala, pocartlala, pol je bil pa spet mir. jaz sem jo pa najbrž tud malo razvadla, kr si misliš, joj, pa tak mali ne more bit sam, moram ga požulit.... user posted image  kr naj se navadi. res, pri moji se še zdaj pozna to razvajanje, paje stara7 mescev.user posted image

ja, tak je, moški se lahko izognejo vsemu temu, me pa...pa zato marsikaj zamudijo. ti pa le lahk vse spremljaš. prva si, ko vidiš novo stvar, ki jo mali izumi, pogrunta... je naporno, ja, ampak tud ful lepo!!!user posted image  nič se bat, boš vidla, da ne bo tak hudo. pusti stvari, naj počakajo na dan, ko boš mela malo več časa, ko bo tvoj doma. ne se sekirat, če se bo prah nabiral. vidva sta zdaj najbolj pomembna.

glavo gor!!!

_____________________________

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu bsasab)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 10:47:45   
eva1
Oh nč bat, vse bo šlo...jaz sem vedno vse sama postorila(pospravila, skuhala,zlikala)...vse sicer bolj na izi, ampak ni panike! Jaz se spomnim, da edino obdobje ko mi je bilo pa res ful težko je bilo, ko je Luka imel rota virus(star je bil 2 leti), Alja pa 3 mesece, pa sem samo čistila bruhanje in driskanje, se razkuževala, dojila, previjala tamalo,...za vse sem bila sama, ker ati ni mogel dobiti bolniške za starejšega, ker sem bila jaz z tamalo na porodniški! Uglavnem takrat je to trajalo cca. 5 dni, men se je pa na koncu že kr mal mešalo, ker že samo delo s 3mesečnim otročkom in navihanim 2 letnikom zahteva svoje, ampak potem še ta rotavirus-res je bilo grozno!

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 10:59:24   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz sem bila samo z otrokom, drugega nisem počela. Razen gledala TV.user posted image

Kuhala nisem, pospravljala tudi ne. Vsaj takrat ne, ko sem bila sama z otrokom. Se ni sešlo. Vedno, ko sem hotela kaj narediti, se je zbudil in začel jokat. Tako da sem potem vsakršne take poskuse opustila.


Enako.


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 11:22:39   
Anonimen
Bolj kot dedc mi je pomagala mama... Pač dva tedna si je vzela dopust, da mi je razložila, pokazala par stvari... Je šla delat, sem bila sama, pa moram reči, da bolj težko... Časa sem imela za kuhat, pospravljanje, a šivi so boleli ko hudič... Potem sem redkokdaj lahko kosilo naredila, ker je mali zahteval vso pozornost... Drugače pa je važno le to, da te ima otrok ob sebi, stanovanje lahko počaka...

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 11:27:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bsasab

Hej,...

Mene pa nekaj zanima..., po novem letu gre mojuser posted image nazaj v sluzbo, doma imava trenutno 3 tedensko pupo...,

zanima me kako ste v zacetku shajale same z otrockom, a ste poiskale kaksno drugo pomoc (tasce, mame...), a ste se vsega same lotle (kuha, pomivanje, pospravljanje...celotno gospodinjstvo)..., k mene je, priznam, malo strah, ce bom lahko vse sama uredila, se posebaj ker ima nasa mala ful probleme z dnevnim spanjem..

Hvala za mnenja...user posted image

Pa LP



Meni je se vedno pomagal moz, ko je prisel domov je pac pogospodinjil...in pa tudi moja mami se je angazirala...
Sicer pa saj user posted image  raste in te prav gotovo bolj potrebuje,kot pa stanovanje...
Zelim povedat da ce nimas nikogar, bos pa imela malo manj pospravljeno in kosilo bos kdaj narocila od zunaj pa bo...

(odgovor članu bsasab)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 11:33:42   
ThinkPink
Veš, začetki so najbolj grozni. Ampak minejo kar kmalu. Čez nekaj tednov k boš padla v ritem in ko se bosta z dojenčico bolje "spoznali", bodo stvari veeeeeliko lažje. Potem bo minil še kakšen teden in začelo se bo počasi ta lepo obdobje v katerem boš uživala. In čez tri mesece se niti ne boš več spominjala teh negotovosti, ki te sedaj kljuvajo.


Povsem enako bi ti jaz napisala!user posted image

Na začetku sem se tudi jaz lovila, ko sem hotela kaj narediti se je dete zbudilo. Zato sem prve tri mesece aktivirala atija, da je včasih malo posesal, ko je prišel iz službe, kuhala nama je njegova mama in občasno moja. Sedaj ko pa kuham sama, pa naredim kaj na hitro, tako ali tako je vse v pol ure gotovo.

Potem pa kmalu ugotoviš, kdaj je dete zaspano, in ko malo zaajčka, se ti vmes naješ, stuširaš, na hitro pospraviš. V bistvu si otrok sam naredi nek ritem, ti pa se mu prilagodiš, tako da vse lepo zalaufa.

Samo ne se sekirati za gospodinjstvo, raje uživaj z user posted image !  Lepo se imejte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 11:40:32   
Anonimen
Moj ni imel niti enega dneva dopusta in sem bila za vse sama, hvala bogu mi je prišla 2x za en teden pomagat mama in mi malo reda vzpostavila in samozavesti da zmorem tudi sama.
Bilo je zelo naporno, še sploh ker sem imela CR, sedaj pa je minilo 3 mesece in čas še prehitro mineva in komaj se še spomnim kako težko je bilo, sedaj že kar o drugem user posted image  razmišljamuser posted image .

(odgovor članu ThinkPink)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 12:10:16   
Ronči
no jaz shajam bolj za silo user posted image  moj hrbet pa še manj user posted image  

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 12:34:06   
soni
Imam dvojčka, ki sta sedaj stara dva meseca. Moj je ostal z menoj 14 dni, potem pa je šel v službo, kjer je večinoma po cele dneve. V začetku nam je pomagala tašča, vendar moram povedati, da sem sedaj ko smo sami veliko bolj sproščena in vse deluje. Zadnjič smo celo pekli piškote. Malčka dam v ležalnik in delo poteka skoraj nemoteno, mogoče se nam je samo ena runda piškotov malce preveč spekla, a nič zato.
V skrbi za najine sončka mi nič ni hudo, vse se da.

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako ste shajale
29.12.2007 12:39:41   
tinaaja
Prvo "pravilo": otrok je na prvem mestu.. Beri: prva dva meseca se je skoraj skoz dojila in skuhati kosilo mi je bilo mission impossible user posted image Stanovanje je bilo kot da bi bomba vanj trescila user posted image Ampak to so zacetki, ko je pac treba vzpostaviti ritem, dojenje, se navaditi en na drugega in to nam je bilo bistveno... stanovanje bo ze se cisto, vazno da se je malcica dobro pocutila in posledicno jaz..
Drugo "pravilo": vse lahko pocaka do popoldne, ko pride moz domov (kuhanje, pospravljanje,..) meni je zjutraj skuhal caje, imela sem hrano zase, za ostalo se nisem prevec obremenjevala... je popoldne moj popedenal ali pa jaz, ko je on cuval malo..
tretje "pravilo": ne brani se pomoci drugih - naj ti prinesejo kosilo (mame, tasce), skocijo v trgovino, skuhajo na zalogo, pobrisejo prah..
itd...

ene mamice so takoj po porodu v ful formi, imajo spece otrocke in postorijo mnogo stvari.. jaz sem imela obratno situacijo.. ampak se je vse lepo zrihtalo s casom in sedaj je spet normalno stanje user posted image cas prinese sigurnost v to kar delas, otrocek se navadi bit na tem svetu, se malo zamoti,.. casu daj cas, pa bo vse OK...




_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Starost vaše/ga prvorojenca/ke
Ela123

Koliko je sedaj star/a vaš/a prvorojenec/ka?

0-5 (61%)

5-10 (17%)

10-15 (10%)

15-20 (5%)

več, kot 20 (8%)


Število vseh glasov: 385

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!