sonja-10 -> ALERGIJA NA PRŠICO (12.1.2005 10:07:58)
|
Moj starejši sin je tudi alergičen na hišni in cvetni prah. Napotke sem le delno upoštevala, saj ko pride v vrtec ali šolo, da o kakšnem hotelu ne govorim, tudi ni vse stoprocentono čisto. Sem pa kupila vodni sesalnik, sesa se vsak dan, prah brišem s krpicami, ki prah držijo ali pa ga kar posesam. Nikoli ni prisoten pri postpravljanju ali menjavi posteljnine. Zaves nimam v njegovi sobi, ker ima lep rzgled, drugje so zavese in na tleh ima krpare, ki jih lahko predem. Res pa je tudi, da se njegova alergija ni razvila v astmo in jo lahko nadzorujemo s claritinom kadar je potrebno. Za cvetni prah pa poskrbim, da ne hodi ravno nabirat rožice s šolo, da imam sušilni stroj. Moj prijatelj, ki je alergolog, mi je na stokanje, da je tudi drugi sin atopik odgovoril: " Seveda, ko pa se ne igra v hlevu na tleh!" In še nekaj je pomembno, za svojega otroka moraš poskrbeti tako, kot se boš sama najbolje počutila. Če se boš pomirila, ko boš odstranila vse kar ga doma ogroža, kar preč z zavesami in tepihi. Če pa malo dvomiš, pa poskusi srednjo pot, kot sem jo ubrala jaz. Ni pa nujno, da je ta srednja pot dobra tudi zate in tvojega otroka. Lep dan, Varja
|
|
|
|