POPADKI?? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

KL -> POPADKI?? (12.1.2005 7:47:32)

A mi lahko kakšna opiše kako zgledajo popadki? Bliža se dan ko bo treba rodit pa ne vem kako bo zgledalo da bom vedela da je to to?! Bila sem na pregledu in mi je rekla da je otrok z glavo že navzdol.

lelaval -> POPADKI?? (12.1.2005 8:15:34)

Kdaj točno imaš rok? V bistvu boš sama vedela, da so to popadki, ko boš čutila pritisk navzdol in kot nekakšne krče. Vse to pa se bo ponavljalo nekje v enakomernih časovnih intervalih.Želim ti čim krajši in čim lažji porod. Verjemi pa, da ga ne boš zamudila in boš imela čas priti v porodnišnico - še vsaka je.

puri -> POPADKI?? (12.1.2005 8:21:38)

Pri meni se je prvič začelo z nebolečim otrdevanjem trebuha- ene 4 ure na 15 min, potem sem pa zraven kar naenkrat začutila še eno "čudno" bolečino v trebuhu, za katero takoj veš, da je to to!

Drugič me je pa sredi noči zbudilo zvijanje v trebuhu, šla sem na WC, pa v posteljo, pa spet na WC, pa spet v posteljo, mislila sem, da bo zdej dobro, pa me je presenetila tista "čudna" bolečina, merila sem na koliko časa se pojavi in bilo je na 10 min!

Kot vidiš, se mi je vsak porod začel čisto drugače, samo ko se začne sigurno veš, da gre zares, če ne čisto takoj, pa čez kakšno urco!

Tudi, če je otrok z glavo že navzdol imaš še kar nekaj časa, predno bo čas za porod, no, nevem, koliko tednov si noseča, samo pri meni se je videlo, da je z glavo navzdol že pri ene 28-ih tednih!

Čim lažji porod ti želim in zdravega:duda:

Marija* -> POPADKI?? (12.1.2005 8:34:00)

Dobro jutro!
Tudi sama imam podobne težave kot ti, saj me je ginekologinja na pregledu konec prejšnjega leta "prestrašila", da je mogoče, da se bo otroček rodil že v letu 2004 (PDP 15.01.05). Njegova glavica me je že pred 14 dnevi močno tiščala v spodnjem delu trebuha in očitno je otročiček že pripravljen da pokuka na svet, jaz pa očitno še ne. Najhuje je to, da cele noči ne spim, ker ne najdem nobene ugodne lege za spanje. Večkrat na dan (seveda tudi ponoči) me tudi močno zvije v spodnjem delu trebuha, ki je ob tem tudi trd kot kamen. Tole čakanje prav ubija, sploh če ne veš kako boš prepoznala kdaj gre zares.
LP

Anonimen -> POPADKI?? (12.1.2005 10:11:19)

Hojla!

Ja, MARIJA*, tudi meni se dogaja isto (PDP 23.1.2005). Mislim, da gre pri tem za otrdevanje trebuha, ko se maternica pripravlja na porod. Ne bom rekla, da boli, je pa kar neprijetno. Za popadke pa pravijo, da vsaka točno ve, kdaj so se začeli, ker je ena posebna bolečina. G. mi je rekel, da me bo zabolelo v hrbtu in spodaj v trebuhu, kot pri menstruaciji. Bomo videli!

Kam pa greš rodit?

Bye,

Blacky s :duda:

Marija* -> POPADKI?? (12.1.2005 11:26:37)

Blacky-sotrpinka hoj,
če bo šlo vse po načrtih bom šla rodit v Postojno.
Samo ne vem, če imam pravilno v spominu, da ti dajo EA le, če si odprt ca. 3 cm. Kako pa naj to vem? Kajti v primeru, da bi EA zamudila mi je prav vseeno, če rodim kar v LJ. Prejšnji četrtek sem bila po besedah ginekologinje odprta 1,5 cm. Danes me že od noči zbada v spodnjem delu trebuha, vendar ne morem ugotoviti nekega permanentnega vzorca ponavljanja teh bolečin. Pa še nekaj sem opazila; včasih je zbadanje povezano z otrdevanjem, včasih pa ne.
Ja, očitno gre tale reč pri vsaki drugače in z različno intenziteto. Upam samo, da bo čimprej konec, ker tole čakanje še najbolj ubija.

Petra P. -> POPADKI?? (12.1.2005 11:35:27)

Za Marijo:

EA ti dajo (v Postojni) praviloma, ko si 4 cm odprt. Ker pa so res strašno prijazni te že prej vprašajo, če še lahko prenašaš bolečine. kasneje ti jo pa dajo kadarkoli, tudi ko si odprta do konca, če le želiš (in si bila na predavanju, jasno). Torej tudi če prideš odprta 9 cm (ko bi le :):):)), ti jo bodo dali.

Petra

Petra P. -> POPADKI?? (12.1.2005 11:42:12)

Za KL:

Če verjameš al pa ne, pojma nisem imela, da imam popadke, dokler niso bili na 5 minut. Pa še takrat nisem bila prepričana, klicala sem prijateljico, ki ima že dva otroka. In je rekla tako: veš lahko samo po času - namreč res so natančni na toliko in toliko minut. In če imaš en strašno čuden občutek, ki se ponavlja v rednih intervalih, potem kar v porodnišnico (no, na tiste 5 ali 3 minute seveda, razen če greš rodit daleč).

Občutek sam pa je bil pri meni tak, da sem mislila da moram na blato. In sem se prav jezila na sebe, da kaj sem pa takega pojedla, da sem si pokvarila prebavo.

Dosti sreče in lepega pa zdravega :duda:,
Petra.

Stran: [1]