Amelia
|
Enia kar pomiri se, če si pri Rešu, si na pravem naslovu. Naj ti napišem najino zgodbo: - imam PCO in ker po pol leta nisem zanosila sem šla k svojemu ginekologu (sem mu rekla da je že 1 leto, ker sem vedela, da bom težko zanosila) in mi je predpisal klomifen za 3 mesece; - ni bilo uspeha in sem šla k Rešu, ta mi je potrdil PCO, predpisal drugačno dozo klomifena za 3 mesece, spermiogram je bil kar OK, vendar zopet nič; - nato me je poslal na slikanje maternice, tam so ugotovili 1 neprehodni jajcevod, sledila je laparoskopija, kjer so mi spucali oba jajcevoda (tudi drugi je bil skoraj povsem zamašen) in "žgali" ciste, vendar pol leta spet ni bilo uspeha; - sledil je prvi IVF - neuspešen, sedaj pa sem zanosila po drugem postopku ICSI metodi in sem končno (po dveh letih in pol) srečna, jupi, sem pa še čisto na začetku, tako da upam, da se bo vse dobro izšlo. Ampak ni nujno, da vedno tako dolgo traja, poznam punco, ki ima PCO in je najprej jemala klomifen 3 mesece kot ji je predpisal ginekolog in ni pomagalo, potem je šla k Rešu, ki ji je predpisal polovičko od 3. dne in je zanosila čez 2 meseca, tako da pri nekaterih puncah s PCO, če je vse ostalo OK, klomifen res pomaga!! Skratka ne obupaj, kar pogumno naprej, želim ti, da čim prej zagledaš .
|