kaj pod pajacka? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


JANAG -> kaj pod pajacka? (28.12.2007 18:04:48)

pozdravljene

Imam vprašanje pri pajackih. S tistimi ki imajo nogice nimam problema s oblačenjem. Pač čez dam še nogavičke, da mu je toplo.

Probleme mi delajo pajacki, ki so brez nogic. No če grem ven mi je nakako logično da dojenču spodaj oblečem žabice, čez pajacka in žabice pa še nogavičke.
Kaj pa tak pajacek -pižama za doma?
ni mi logično da ima ob straneh gumbe za hitro previjanje in potem naj mu še žabe slačim. A naj dam nogavičke ali kaj drugega?

Prosim za nasvete




Anonimen -> RE: kaj pod pajacka? (28.12.2007 18:15:08)

Mislim, da ni treba pretiravat pri oblačenju. Na nogice mu daj malo bolj tople nogavičke. Ne rabi se kuhat. In če imate lepo toplo stanovanje, ga ne bo zeblo. Mene so vedno tako učili, da otroka oblači tako, kot je dobro tudi tebi. Jaz ne nosim nogavic ponoči, pa me ne zebe. Ti jih nosiš? Če ne, mu daj tanjše zoknjčke, če se slučajno odkrije, pa da se mu vseeno mal nogice spočinejo.




sandra85 -> RE: kaj pod pajacka? (28.12.2007 18:24:01)

če imaš pajacek brez "copatk", mu daj spodaj še ene žabice, ker nogavičke si lahko dol potegne. (js delam tako)
pa čeprav imamo 23°C v stanovanju, ga tako oblečem, ker ponoči prespi celo noč samo odkar ga več oblačim

žabice čez pajacka? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] kako to izgleda-pa saj to ne gre...
pod pajacka, ne čez pajacka

če mu daš bodi z dolgimi rokavi, žabice in pajacek, je zadosti




Bonnie_RR -> RE: kaj pod pajacka? (28.12.2007 20:38:15)

Če daš čez pajacka s stopali samo še nogavičke čez, ne razumem, zakaj pri tistem brez stopalc daješ spodaj (ali čez[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) še žabice...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Potem avtomatsko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] takrat oblečeš v en sloj več.

Js sem mojemu čez pajaca brez stopal dala samo nogavičke oz. dokolenke gor.

Lp




valči -> RE: kaj pod pajacka? (28.12.2007 21:02:44)

Te razumem,kaj hočeš vprašat,ker meni se zdi,da  je preveč zraka not,če so samo zokni,če so žabe,je prevroče,vsaj naši.Če ima pajac brez stopal,ji dam zoknčke do kolen,gor pa še ene zokne,bolj tople in ji je najbolj prav.

Ponoči pa dobi pižamo s stopali,brez nogavičk,če pa je pižama brez stopal,dobi tanke zoknčke.Dajem jo v vrečo.To je to.




BAMBINA_ -> RE: kaj pod pajacka? (28.12.2007 21:16:10)

Jaz čez dan ne uporabljam teh pajackov, pač pa bodi in sp. del trenerkice. Ampak, saj je primerljivo, glede na to, da tudi nima stopalc, kajne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Oblečem mu dokolenke (le-teh si namreč ne more sezuti). Žabe pod hlače pri 23° C pa res ne bi... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image]




*lenc@* -> RE: kaj pod pajacka? (28.12.2007 21:59:32)

Dokolenke al nogavice pod pajaca. 




kaya2007 -> RE: kaj pod pajacka? (28.12.2007 22:11:33)

naša ima čez dan za doma kar žabice, pajace brez nogic ima pa za spat-pač pižamice in jo dam potem še v žakelj (nogavic ne mara [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) ko je bila manjša pa je imela pod pajaci štumfke, takrat si jih še ni takoj sezula [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




janja -> RE: kaj pod pajacka? (28.12.2007 22:51:41)

Jaz dam ponoči čez pajacka (tanko blago) z nogicami še tanke nogavičke. Čez dan pa ga oblačim raje v hlače in body, pod hlače pa mu dam dokolenke (potem pa čez še copatke). Naš je bolj zmrznjene sorte in ima nogice hitro mrzle. Je pa tako, včasih je v stanovanju bolj toplo, včasih manj. Tako da ga sproti slačim in oblačim (da se ne pregreje oz. ne prehladi).




NRMM -> RE: kaj pod pajacka? (28.12.2007 23:09:37)

Čez dan jo imam v bodiju z dolgimi rokavami in tanko majčko,ter žabice in debelejše zokne.Imamo pa 23 st v stanovanju.Če ji oblečem kaj več,postane po glavici kar potna,kar pa ni ravno ok.
Ponoči je v pižamici in bodi dolgi rokav ter vreča brez rokavov.Notri je 20st.




Anonimen -> RE: kaj pod pajacka? (29.12.2007 11:51:20)

Za doma spodaj bodi in dokolenke, čez pa zgoraj majčko in spodaj trenerkico, pajacka ali hlače z naramnicami. Če pajacek nima stopalc mu dam ćez nogavičke gor copatke ali čeveljce, pa še to bolj za lepo videt kot pa iz nekega toplotnega namena.
Nogavičke čez pajacka-to pa mora res bit grdo za videt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Pa saj se tudi mi ne oblačimo tako.
Če pa ima odspodaj oblečene žabice pa so te vedno da pasu in jih pri previjanju slečem isto kot trenerkico, če pa so hlače na naramnice pa jih med nogami odprem, dvignem do pasu in potegnem dol žabice. Če ima samo dokolenkice (ponavadi doma vedno) pa le teh med previjanjem ne slačim.




Strawberrie Cherrie -> RE: kaj pod pajacka? (29.12.2007 11:53:01)

nekje od 1meseca dalje ga doma oblačim samo v eno plast. se pravi kot dojenček pozimi je bil oblečen v body in žabice, pa kakšne nogavičke, zdej ko pa je že malček,falotek, pa ima gor body ali majčko trenirkico in nogavice ter copate. 




Anonimen -> RE: kaj pod pajacka? (29.12.2007 12:10:55)

Čez dan ga ne oblačim v pajacka... Če smo doma, je v body-u, žabicah, pa nogavice, samo se nogavic hitro znebi.. Za spat pa ima body, pajac, nogavice, zimsko vrečo...




Stran: [1]