Lanaform vapo lux (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

cicido -> Lanaform vapo lux (28.12.2007 17:30:39)

vlazilec prostora...... A ga ima katera in kako se obnese? Zdej ga imajo v BC 20% ceneje, tko da pride 109 eur.  In kaksna je razlika med tistimi otroskimi vapiji.
Hvala!

*blu* -> RE: Lanaform vapo lux (28.12.2007 18:35:11)

Mi ga imamo, zelo zadovoljni. Edino destilirano vodo smo začeli uporabljati, ker imamo navadno zelo trdo in smo imeli povsod bel prah. Sedaj je pa ok.

Mojc -> RE: Lanaform vapo lux (1.1.2008 18:30:22)

Ali je pri tem vlažilcu potrebno menjavati kakšne filtre???

anaja33 -> RE: Lanaform vapo lux (27.12.2008 7:32:34)

Nekaj dni imava vlažilec zraka Vapo Lux - Lanaform. Priklopljen je 24 ur na dan. Uporabljava vodo, ki jo prej prekuhava in ohladiva. Kljub temu opažava belo meglico v zraku, tudi rahel sloj belega prahu vsepovsod. Ali je prekuhana voda vseeno neprimerna za uporabo? Bi morala kupiti destilirano vodo? Kakšne so vaše izkušnje?

Uroš in Diana

tančir -> RE: Lanaform vapo lux (27.12.2008 15:37:01)

Mi imamo Lanaform vlažilec dobri dve leti in smo zelo zadovoljni. Uporabljamo prekuhano ali pa destilirano vodo,kar pač imamo pri roki,pa se v vsakem primeru pojavi meglica,ki je po moje čisto običajna. Tudi pri znancih,ki imajo vlažilec je zadeva ista.Sloj belega prahu je pa prisoten na začetku kakšnih 10 dni,ker ionizator iz zraka spušča na površino prah,ki drugače prosto poplesuje naokoli. Vsaj tako so nam razložili pri zastopstvu,ker sem se jezila,da moram vsaj 2xdnevno brisati prah.

Lp,Tanja

anaja33 -> RE: Lanaform vapo lux (27.12.2008 20:33:56)

Najlepša hvala za odgovor. Naju veseli, da so vaše izkušnje tako dobre. Trenutno imava v vlažilcu destilirano vodo in je čisto drugače. Očitno je v naši prekuhani vodi še vedno veliko vodnega kamna, oz. je stvar taka, kot ste jo vi predstavili.
Opazila pa sva, da ko odpreva okno in v prostor prihaja hladen in vlažen zrak, tudi vrednost prikaza vlažnosti v prostoru PADE, kar povzroči aktiviranje vlažilca. To se nama zdi malo nelogično ... poskušava ugotoviti, zakaj je tako.

LP

Aja1 -> RE: Lanaform vapo lux (29.12.2008 14:14:08)

Jaz ga prodam, če te zanima. Uporabljen je bil samo 1x. Smo ga prehitro kupili, ker smo mislili, da imamo v stanovanju suh zrak.

anaja33 -> RE: Lanaform vapo lux (30.12.2008 13:06:56)

Hehe, dveh pa res ne rabimo ...
Kako ste pa lahko po enkratni uporabi vlažilca ugotovili, da vam ne bo koristil? Midva ga namreč preizkušava že kakih 10 dni. Sva kar zadovoljna z njim, bova pa morala kupovat destilirano vodo, kar predstavlja nek dodaten strošek. Pa poraba elektrike je tudi visoka ... pač tako je. Razmisliti morava še, kam ga bova postavila, ko se bo rodil otrok. Sedaj ga imava na komodi.

Aja1 -> RE: Lanaform vapo lux (30.12.2008 18:46:22)

Ups... Nisem gledala datuma posta. Sem mislila, da ga Cicido zdaj kupuje.

Kako vem, da imamo vlage dovlj? Izmerila sem - imamo 60% vlažnosti. Menda dovolj. Na žalost sem kupila vlažilec pred vlagomerom.

Moti -> RE: Lanaform vapo lux (28.1.2009 18:20:18)

A je to tudi ionizator? Jaz kupujem nekaj takega. Vlaga je tudi pri nas okoli 50%, bi pa rad bolj čist zrak. Sploh sedaj, ko sta tamala ves čas smrkava.

luunca -> RE: Lanaform vapo lux (6.2.2009 10:31:22)

Jaz sem ravno danes dobila ta vlažilec zraka. Na mimovrste.com je trenutno še malo znižan.

http://www.mimovrste.com/artikel/3020015415/ultrazvocni-vlazilec-in-ionizator-zraka-lanaform-family-care

Je pa tudi ionizator.

abuh -> RE: Lanaform vapo lux (28.3.2011 17:42:45)

Morda še prodajate vlažilec zraka?

LP

tančir -> RE: Lanaform vapo lux (29.3.2011 20:30:31)

Prodajamo mi:)

Lp,Tanja

Orange_ -> RE: Lanaform vapo lux (11.5.2011 15:51:03)

Pozdravljeni,

jaz sem ga kupila druge roke in me zanima ali je res vse skupaj tako enostavno zloženo, brez zaklopov, le položiš eno na drugo in je to to, ali pa sem kupila kakšno šlamparijo. Torej zanima me, če je tisti okrogel mali pokrovček le nataknjen na vrhu in se nič ne pritrdi. Isto tudi za posodo z vodo.
Pa še glede filtra.
Vem da mora biti zraven filter za mehčanje vode (http://tvojsplet.com/si/filter-za-vlaziec-in-ionizator-vapo-lux-lanaform-i217.shtml). Ali je zraven še kakšen filter? Za recimo trde delce, ki se ga očisti?
Res mi je vse skupaj malce čudno, zato bi bila res vesela, če mi kdo pove, kaj vse bi moralo biti zraven.
Hvala!
Maja

Stran: [1]