|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Naj dam antibiotik ali ne?
29.12.2007 10:35:26   
Anonimen
Oka, hvala tudi za to informacijo. A toliko da je teh virusov? Grozno.

Aja, drugače pa včeraj niti kopel niti ovijanje krompirja okoli podplatov nista pomagala.

V banji je bil 10 minuit, voda je bila topla, vendar malo hladnejša kot pri kopanju, krompir pa je imel na podplatih kakšnih 20 minut mogoče. Toliko za informacijo.

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
29.12.2007 10:44:15   
oka
Pri tem virusu je tako, da skoraj nič ne pomga. Za malo madam so najprej rekli začetek angine. Dobila Sumamed, vročina pa je vztrajala in vsak dan je bilo hujše. Zadnji dan (iz srede na četrtek) je bilo tako hudo, da ji je Voltaren svečka držala samo tri ure, potem pa je vročina navalila z vso močjo in nič razen ohlajanja ji nisem smela dati. Na koncu smo sredi noči pristali v dežurni, ker se je tresla tako močno, da je komaj prišla do sape. Na srečo je bila dežurna zelo prijazna zdravnica, ki mi je sama rekla, da naj jo pripeljem, da se prepiča, da ni ogrožena.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 77
29.12.2007 10:45:29   
Anonimen
Ojoj, oka, tole je bilo pa hudo. Si predstravljam, kako je, če trevež ne more dihat.

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
29.12.2007 10:59:46   
oka
Ma je bilo res grozno, do sape pa ni prišla zato, ker že tako ali tako ne mara ohlajanja in jo je čisto šokiralo, ko sem ji dala obkladke, pa čeprav sem začela ohlajati z mlačnimi obkladki. S tem sem ji naredila več škode kot koristi, tako, da dvomim, da se bom še kdaj poslužila te metode.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 79
5.1.2008 23:33:59   
Gina
Uf, kakšne ste imeli, mene tudi čisto zdela otrokova vročina čez 40....
Hotela sem samo napisati, da lahko zahtevaš bris grla in tam se vidi, ali je bakterijska angina ali ne. To palčko ima vsak zdravnik, ni ti treba laboratorija čakat, tudi nadomestni, pa četudi je za odrasle, pa se potem ne sekiraš več. Problem je, ker večina dohtarjev tega ne dela, ker šparajo. Ker pa se velikokrat zgodi, da otrok posledično dobi antibiotik b.v. (v bistvu zapravijo več denarja za zdravila, kot bi za brise), pa se mi zdi, da ima vsak starš pravico zahtevat ta bris. Jaz vedno rečem zadnje par let.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 80
6.1.2008 0:23:35   
blustar
Katera pa je ta viroza s tako vročino? Kaj znanega? Naredit pa itak verjetno nimaš kaj, kot zbijat vročino, ne?

Pa še gled brisa: sem imela jeseni eno hudo bakterijsko vnetje žrela, samo očitno bolj globoko v grlu in mi z brisom zdravnica ni nič našla. Šele preiskava krvi in potem na OTL so videli, da gre za bakterijsko vnetje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 81
8.1.2008 16:49:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: blustar
Katera pa je ta viroza s tako vročino? Kaj znanega? Naredit pa itak verjetno nimaš kaj, kot zbijat vročino, ne?

Ne, nič znanega. Zdaj je zaenkrat v redu. Sicer je imel munula dva dneva spet vročino, amak tokrat samo okoli 38. Vmes je bil par dni brez.

Kar se tiče brisa žrela, sem brala, da je pri otrocih v grlu prisotno še toliko različnih bakterij, da je test lahko lažno pozitiiven, medtem ko pri odrasloh teh bakterij ni več.

Bom pa od zdaj naprej definitivno otroka peljala k zdravniku 3. dan bolezni (čeprav 3 dni 40 vročine in čez ... uf, je težko biti kar doma, no) in rekla za preiskavo.

(odgovor članu blustar)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
8.1.2008 21:27:36   
Gina
Aja, to nisem vedela, da je lahko lažno pozitiven, samo tukaj gre za obratno reč, a ne, da dajo antibiotik, če ni treba včasih. V tem primeru pa bris pokaže, da je negativen, se pravi ni treba antibiotika brez veze jemat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
8.1.2008 21:51:03   
Anonimen
Ne, Gina, test je lahko lažno pozitiven. Torej dobi antibotik brez potrebe.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
8.1.2008 22:06:40   
Gina
Ja, v tem primeru res, kadar lažno pokaže. Ampak načeloma najbrž ni vsakič tako, da se zlaže, če ne ga ne bi uporabljali, ali kako. Nič mi ni več jasno. user posted image  Jaz vem samo to, da so od prijateljice hčeri kar naprej dajali antibiotik na antibiotik, pa se je njej čudno zdelo, zakaj ne prime, pa zakaj ne poteka angina tako, kot tipično angina, če je vendarle dohtarca trdila, vsakič ko je pogledala v grlo, kar nekaj let zapored večkrat, da je angina. No, potem je enkrat zahtevala test, pa je bil negativen, pa ni bilo treba dat AB, pa drugič, pa tretjič, pa vsakič negativno. Mislim da od takrat naprej ni bila nikoli angina, pa vsakič čisto vneto grlo, pa vsakič se je samo pozdravilo. Na podlagi tega sem zapisala, da ni treba dati vedno AB, ob brisu. Lahko pa da nimam prav, pojma nimam....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 85
9.1.2008 8:43:48   
aluš
Tudi pri nas je praksa, da se pelje otropčka k zdravniku 2 ali 3 dan (če pač ni nekaj nujnega - to se pravi pri raznih kao virozah), ko se bolezen bolj razvije in lažje postavijo diagnozo. Ampak jaz vedno prvi dan ko zboli pokličem, povem kako je, pa mi odprejo bolniško (če jo rabim), potem se pa naročim čez dan ali dva za pregled. Takrat se ponavadi že vidi kaj je, ga pogleda, da še za nejkaj dni bolniške (po potrebi Ab- samo pri nas ponavad reče, da je viroza, ne daje kar AB, kontra kot pri vas Splišni) in že da bolniški list in mi ni treba več nazaj hodit (če je seveda mali boljši, v primeru, da se stanje ne izboljša, naroči naj zopet pridemo). To se mi zdi fajn varianta, ni treba po dvakrat do zdravnika, pa čakat, pa še kaj grede "nabaše" v čakalnici.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 86
9.1.2008 9:57:12   
lunca77
Ja meni se tole sliši kot adeno virus. Več dni izjemno visoka vročina, noče pit pa vročine se ne da pošteno zbit z ničemer. Pa poti se skoraj nič. Grlo pa tako gnojno, da vsi takoj pomislijo na gnojno angino. Vsaj pri nas je bilo tako, potem smo šli pa na infekcijsko kjer smo dobili infuzijo in kisik in je vročina takoj padla. Naredili so teste in ugotovili da gre za virus. To pa mora premagati sam. Je pa hudo jst sm se fejst ustrašla.
Tako vročino se zbija s hlajenjem telesa. Pa veeliko mora pit, če pa težko diha mu morajo pa kisik v krvi zmerit.
Mine pa samo od sebe po parih dneh. Antibiotikov tudi zdravniki ne smejo kar tako predpisat za vsak slučaj. Je zadnjič ko je meni zdravnica dala recept za vsak slučaj jih pošteno slišala od svojega kolega.

Upam, da hitro mine, če ne pa naj kar še enkrat teste naredijo, da najprej ugotovijo kaj morajo zdravit, da vejo kako.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 87
9.1.2008 10:07:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ja, v tem primeru res, kadar lažno pokaže. Ampak načeloma najbrž ni vsakič tako, da se zlaže, če ne ga ne bi uporabljali, ali kako. Nič mi ni več jasno. user posted image  Jaz vem samo to, da so od prijateljice hčeri kar naprej dajali antibiotik na antibiotik, pa se je njej čudno zdelo, zakaj ne prime, pa zakaj ne poteka angina tako, kot tipično angina, če je vendarle dohtarca trdila, vsakič ko je pogledala v grlo, kar nekaj let zapored večkrat, da je angina. No, potem je enkrat zahtevala test, pa je bil negativen, pa ni bilo treba dat AB, pa drugič, pa tretjič, pa vsakič negativno. Mislim da od takrat naprej ni bila nikoli angina, pa vsakič čisto vneto grlo, pa vsakič se je samo pozdravilo. Na podlagi tega sem zapisala, da ni treba dati vedno AB, ob brisu. Lahko pa da nimam prav, pojma nimam....

Ja ne, saj imaš prav. Saj pri nas je točno tako do zdaj tole potekalo, le da smo zdaj angino brez AB pozdravili enkrat, zdaj, to zadnjo. Za naprej imam namen vedno zahtevati vsaj bris.

Pa saj naša zdravnica brez problema da na preiskave, je zelo v redu in prijazna in vse, samo kaj, ko je nikoli ni in smo vedno pri enih nadomestnih. Te pa so vedno samo grlo pogledale in predpisale antibiotik. Kaj pa jaz vem, če je to O.K., ali ne, saj nisem jaz zdravnica. Sem mislila, da se to točno vidi in vsa vesela šla domov z antibotikom.

Ampak se je treba očitno kar malo spoznat na vse tole.

To o lažnih rezultatih brisa sem brala na netu, ne vem, koliko to drži. Itak pa dajo lahko kri na preiskavo. Po logiki bi lahko držalo.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
9.1.2008 10:23:00   
Baby
Lahko zahtevaš, da mu vzamejo kri. In tam se vidi če je bakterijska okužba, CRP kar lepo naraste!
To pa lahko naredijo v vsaki ambulanti, tud dežurni, sam rečt morš....in razultat je znan v minutki.
Sam to stane mal več, pa tega ne delajo kr tko ča ne težiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?