MARTINŠČICA -> RE: Torta iz mletega mesa (28.12.2007 16:03:12)
|
Jaz sem nekajkrat naredila torto iz mletega mesa v obliki prašičkove glave. Za NY čas se mi zdi to zelo primerna oblika. Mleto meso sem popekla na posteklenjeni čebuli, dodala začimbe (sol, poper, majaron, origano, bazilika, peteršilj), proti koncu pa še na koščke narezano papriko in paradižnik. V ohlajeno jajčno maso sem vmešala jajca in nariban sir. Listnato testo sem razvaljala v obliko kroga, na sredino nadevala rezine slanine. Nato sem na slanino stresla pol mesne mase, gor naložila surove hrenovke ali kuhana jajčka (ali oboje) in čez nadevala še preostalo polovico mesne zmesi. Vse skupaj sem oblikovala v ploščato kroglo in še po povrh nadevala slanino. Čez kroglo sem zapognila listnato testo (robove sem premazala z jajcem, da se laže sprimejo). Nato sem zadevo obrnila naokrog in jo postavila v pekač na peki papir. Iz malo prihranjenega testa sem naredila ušesa in jih prilepila k prašičkovi glavi. Na glavi sem izrezala odprtine za oči in usta, na mesto nosu pa sem nalepila krogec iz testa z dvema luknjicama. Vse skupaj spečeš v pečici (160°C, cca 1 uro na kg mesa) Ta pujsek je bil uspešnica na vsaki večerji.
|
|
|
|