Sesanje rokic (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Petra P. -> Sesanje rokic (11.1.2005 21:34:04)

Punce, prosim za nasvet.

Naš malček že nekaj dni vztrajno sesa rokice. Star je dobra dva meseca in je ta "trik" pravkar pogruntal. Rokice mu sicer pridno dajem iz ust, ampak skoz pa tudi ne morem bit zraven njega in mu rok vlečti iz ust.

Ko je bil mlajši, je rokice sesal, ko je bil lačen, sedaj pa prav preverjeno ni lačen, ko to počne. Če mu pa nataknem rokavičke, sesa še te in jih - jasno - čisto poslini.

Kaj nam je storiti?

Ah ja, pa še to - dudo prav vztrajno zavrača, smo trmasto poizkušali že večkrat, sploh ko je imel krčke in sedaj spet, pa jo kar naprej pljuva ven.

tjaga -> Sesanje rokic (11.1.2005 21:40:58)

Naša :roza::duda: bi tudi imela non stop rokice v ustih. Najraje obe. Stara je dobre štiri mesece in to počne tudi nekje od drugega meseca.
In tako kot praviš ti, to ni lakota. Nisem pogruntala kako bi ji to preprečila. Tudi duda ne pomaga, saj si jo potegne iz ust in evo rokica je že tam, kjer mamici ni všeč. :((:((:((
Zato bom tudi jaz z veseljem prebrala in upoštevala kakšen pameten nasvet ostalih RR-jevk. In upam, da je to le obdobje.

LP,
Tjaga
:kava::kuza::kava::kuza:

KIRA -> Sesanje rokic (11.1.2005 21:41:06)

jaz glih zato moji mali dajem dudo. te se bo odvadla, prsta sesat pa ne.
probaj mu dodiko potunkat v kaj sladkega, ali pa v čaj, nekaj kar mu je všeč, pa parkrat ponovi. bo že preštimal, da je fajn, pa jo sprejel. mogoče bi še probala s kakim drugim proizvajalcem,ker so različnih oblik. moje recimo dude avent ne mara, samo nuk. čepra so aventovi izdelki sicer v redu - duda pa ni glih posrečena. ščitnik ima tako čuden, da ji sega prek noska in ne more dihat. pri nuku pa ni problema glede tega.
Lp

filipinka -> Sesanje rokic (11.1.2005 21:42:46)

Če je dojen se mi ne zdi čudno, da zavrača dudo, tudi moj Filip je noče! Takoooo dobre so rokice!:sloncek:
Zakaj mu jih pa daješ ven??? Otrok mora nekaj sesati!
Mamica, zakaj mu je jemlješ nekaj kar rad počne, kar mu daje zadovoljstvo???

Anonimen -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:03:13)

O, Kira, a imate novo slikico? Angelček.

Aja, glede sesanja. Ja, probat več dudic, mogoče bo pa kakšna pasala. Pri nas je zmagal duda št. 2.

Pikabu -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:06:57)

Mi imamo isti problem. Dudo včasih vzame, še večkrat pa ne. Jaz se čim več igram z njo in sicer na ta način, da kaj delava z rokicami in da jih ne more skoz tlačiti v usta. Je bolje, popolnoma pa verjetno ne bomo mogli odpravit.

india -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:20:34)

Kira...čudovita slikica!!!!!

Ja,prstki in rokice,njami,kako so dobri!:bravo::)-:bravo:
Naš Mark je to pogruntal šele pri 7ih mesecih, pa me ne moti. Bolje to,kot pa dudo,ki mu je potem nikakor ne moreš ukrast! V roko sem mu pa zdaj že nekajkrat hitro potisnila korenček ali kruh alikeks, a me je navelikoooooo pogledal, malo poglodkal in ...vse je odletelo na tla, roka pa je mirovala.:bravo::bravo::bravo::bravo:
Saj bo minilo!

Pikabu -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:23:01)

Miska, jaz pa mislim, da otroka lažje odvadiš dude kot roke. Dudo mu le lahko vzameš, skriješ, ga vržeš na kakšno finto, roko ima pa vedno pri sebi.

nejcko -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:23:16)

Mi smo bili uspešni šele z dudo št. 3, zdaj je pa tak dudoman, da je čisto vseeno, kakšna je, samo da je.

P.s. So pa rokice občasno še vedno njami!

lorelei -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:34:13)

Tudi jaz sem mojemu prvemu otroku vlekla roke iz ust. POtem me je pa mama podučila (imela nas je pet otrok), da vsak otrok okrog tretjega meseca ugotovi, da ima roke in s tem, ko jih daje v usta, uživa, ker so žive, ker se premikajo... istočasno pa se mu razvijajo tip, okus, voh. Naslednja faza je, da daje v roke igrače in druge predmete. Karkoli pač dobi v roke. Tako jaz Eneju nisem več skušala preprečiti, da bi dajal roke v usta (popolnoma druga stvar je, če samo sesa palec ali kak drug prst - potem pa obvezno poizkusiti z dudo) in sčasoma je sam od sebe nehal. Je pa res, da je zdaj tudi mlajši v tisti fazi. Pogosto mu jih umivam z mokro krpico in mu pustim, da jih raziskuje. Po mojem to ne škodi.

Lp, Lorelei:sloncek:

KIRA -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:38:59)

Hvala Miška, hvala Splišni. Sem morala malo aktualizirat, ker moja kopriva hitro rase. Zaj ko sva imeli drugo cepljenje jo je sestra tudi že zmerila in stehtala. Zdaj smo že velika punca in rabimo večj slikco. 9nebesa

KIRA -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:40:15)

pikabu - glih zato moji dajem dudo. se bo enkrat zgubila, bo mal o joka in stoka, pa bo mir. prstke sesat se bopa le težko odvadila, ker so vedno poleg.

Pikabu -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:46:56)

Lorelei, jaz ravno zato ne kompliciram. Skušam jo zamotiti na kakšen drug način, ji pa ne težim ves čas, če se ne morem intenzivno ukvarjati z njo. Edino sesanje palca skušam preprečiti.

Kira, sem slišala zdaj v kratkim za ene par otrok, kako so se na hitro odvadili dude, recimo Erdbeerini Teji jo je kuža pojedel, tako da me sploh ne skrbi, kako jo bom odvadila dude. Nekako se že bomo, palec sesat jo pa zlepa ne bi mogla.

nejcko -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:50:53)

Ja, Lorelei, se strinjam s tabo oz. tvojo mamo. No, mi smo dudo forsirali bolj zaradi krčev, je pa res naša pupa nekaj časa vztrajno sesala tudi samo palec. Zdaj pri 6. mes so pa itak noge najbolj okusna stvar na svetu, haha.

KIRA -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:58:24)

saj glih to pravim. duda bo šla v dudja nebesa, kaj pa vem. prstki pa ostanejo. ko se enkrat navadi prste v usta tiščat, si jih bo vedno. boljše dudo.

KIRA -> Sesanje rokic (11.1.2005 22:58:25)

saj glih to pravim. duda bo šla v dudja nebesa, kaj pa vem. prstki pa ostanejo. ko se enkrat navadi prste v usta tiščat, si jih bo vedno. boljše dudo.

cuma -> Sesanje rokic (12.1.2005 8:04:31)

moje prijateljice, ki imajo :duda: tudi skušajo preprečiti sesanje rokic na različne načine a največkrat mine samo od sebe.
Kira! ne priporočam ti sladkanja dude, saj je zelo slabo za zobke in njihov razvoj in dvomim, da bi tvoja :duda: dudo hotela, tudi potem, ko je ne boš več sladkala.
poznam pa punčko, ki pri 4letih vztrajno cuca palec in ima že malo krive zobke...mamica ji prstek ponoči povije, pa tudi pove ji, da bo imela grde zobke... včasih zaleže a ko je kaj zaspana, utrujena ali slabe volje, ga spet cuca...
ortodont ji je predpisal posebno dudo za zaščito zobkov in to ima rada...je pa vsekakor drugače dopovedati tako veliki :duda: kot pa vašim malim :duda: !
Naj vam uspe!:pujs::pujs::pujs:

Trebnje -> Sesanje rokic (12.1.2005 8:13:23)

Kar pustite jim rokice v ustih.Okoli tretjega meseca začnejo vsi otroci na tak način spoznavati svoje telo,pa tudi vseh stvari okoli sebe se morajo dotakniti z ustki.To je normalen razvoj.Pri nas nismo nikoli nič komplicirali,tudi zdaj ,pri najmlajši,prav z užitkom opazujem kakšno ji paše in godi,ko rokico v ustka dobi.Niti na kraj pameti mi ne pade,da bi ji namesto tega vsilila dudo.:)

KIRA -> Sesanje rokic (12.1.2005 8:51:11)

cuma - nisi dobro prebrala! nisem mislila dobesedno sladkanje dude, ampak potunkati v nekaj sladkega. za dojenčke je že kravje mleko sladko. recimo alpsko. ali pa tisti hippov instant čaj. to je dovolj.
sicer pa jaz tega primoji nisem nikoli delala, ni blo potrebno.

Petra P. -> Sesanje rokic (12.1.2005 11:30:06)

Hvala za nasvete. Mene sesanje najbolj skrbi zato, da ne bi mali slučajno začel sesati samo palca, zato smo tudi poizkušali z dudo. Smo jih pa probali kar 5 različnih, pa ni nič pomagalo - noče je pa pika.

Bom probala bit optimistka in računat na to, da bo minilo kar samo od sebe. :)

Petra

KIRA -> Sesanje rokic (12.1.2005 12:00:40)

če bi samo en prst sesal in bi mo prišlo to v navado, ga parkrat potunkaj v nekaj, kar mali ne mara - kar mu ni všeč, pa noče jest. je eden od načinov kako ga dovadit, ampak bo le težko klapal. moraš bit zlo vztrajna.

Stran: [1]