dskubin -> RE: My name is 03 007 (28.12.2007 13:42:41)
|
Čestitke današnjim in včerajšnjim slavljenčkom! Živa vedno protestira ko jo dam v lupinico in to tako zelo, da jo komaj zapnem, smao pol je pa načeloma ok in hitro zaspi. Mi smo Diti že preložili v sedež, ker smo lupinico vrnili, drugače bi kr bla še malo tam not. Protestira enako, kot Živa (tudi sedaj, ko se more vsest v sedež, ki gleda v smeri vožnje, čeprav ima zraven zadaj bratca, čeprav se kdo od naju na sredino vsede in jo animira), z razliko, da se ona pol ne pomiri ampak se je sposobna dret tudi celo pot (pa naj bo to 10 minut do Kopra al pa 1 uro in pol do Kanala) [sm=zmeden.gif]. Zato načeloma hodimo na daljšo pot, ko je tako zaspana, da bo po začetnem upiranju zasigurno zaspala in bomo imeli ostali mir. No, isto je počel Draž, tudi pri njemu ni pomagalo, ko smo ga presedli v večji in naprej obrnjen sedež, pol je pa kar naenkrat nehal. Samo se ne spomnim, kolk je bil star. nutella torta - jaz tudi dam cel liter smetane in dodam nutelo (kr celo) malo preden je smetana narjena (ker je tko lažje, drugače pa se slaščičarske kreme delajo tako, da smetano segreješ do vretja in notri vmešaš čokolado ali nutelo,.. pol pa pustiš da se ohladi in daš čez noč v hladilnik in naslednji dan stepeš. No jaz ne delam po tem postopku, ker pol bi rabla 2 hladilnika [sm=smiley36.gif]). Dodam pa za vsak slučaj tudi kremfix (če ga imam doma), ker se mi je enkrat krema sfižla, pa raj ne reskiram. Naredim pa tudi jaz celo torto en dan prej, da se vse prepoji, pa da se krema fajn strdi. Aja, pa mogoče info za tiste, ki ne delajo dostikrat tort - meni bi ful prav prišlo, če bi meni to kdo prišepnil): fajn je, da kak dan prej spečeš biskvit, ker se pol zelo lepo reže. Ko ga spečem, ga takoj obrnem na glavo in spustim ven iz obroča (ga samo malo razširim), da se lepo posede in ni nobenega hriba. Drug dan prerežem (al pa zvečer, če sem ga zjutraj spekla) in pol nafilam tko, da polagam plasti kar v obod od pekača - tko pride krema čisto ravno in nič ne curlja okoli - ko končam, kar tko dam v hladilnik čez noč in nato naslednji dan vzamem ven in polijem s čokolado. Odkar delam tako, mi ratajo torte tudi na oko lepe, ne samo dobre.
|
|
|
|