Encijan -> RE: My name is 03 007 (10.2.2008 23:22:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: draja Encijan to sem ti še včeraj pozabila napisat oz. vprašat? A Špeli pripraviš pregomin samo z vodo,ali ji s čim prikriješ okus? Ker mi se pa matramo z allernovo, s tem, da se matramo še s kašicami, kaj šele da bi gdč. to pila. Ima pa kar rada, če ji v mleko zmiksam ene dva koščka banane in pol naredim npr. grisolino, ali pa če ji mleko pripravim na čaju (Hipp instant čaj za prebavo, ki ga tudi sicer pije) in pol naredim kašico iz tega. Nekaj časa sem ji tudi sladkala, samo ima rajši če je samo na čaju ali samo z banano. Ne, Draja, Špeli za kašice naredim Pregomin samo na vodi, nič ji ne dodajam zraven, pa jih ima kar rada (imamo riževo kašico in 4 žita od Alnature, imeli smo že piro, pa je ni marala same, ko sem jo pa zamešala med rižolino, je pa pikice dobila, tako da sem jo zaenkrat umaknila, pa koruzo je tudi jedla, samo je zdaj nisem več kupila, ker kar dosti polento uporabljam. Tudi ne sladkam ji nič (no, solim tudi ne, samo to pri kašicah ne pride v poštev), sem se odločila, naj se punca navadi na naravne okuse in nam zaenkrat kar laufa, samo asortima hrane je še bolj švoh. Zdajle, ko je bila bolna (6. otr., pa decembra norice) nisem prav dosti novih stvari uvedla, zdaj pa kar čakam, da gremo končno na BR (jutri kličem za termin, menda bomo hitro na vrsti). Je pa na začetku bolj počasi sprejela Pregomin, po par žličk (kašice), sčasoma pa jih je začela jesti, moraš vedeti, da smo s tem začeli konec novembra. Zdaj ponavadi poje tam okoli 150 ml kašice, take srednje gostote. Zelo rada pa ima tudi zelenjavne pireje, pripravljene s P., te pa včasih poje tudi čez 200ml. Pri pirejih pa sedaj tudi jaz za Pregomin vzamem kar vodo, v kateri se je kuhal krompir z zelenjavo. Pa saj ni nič narobe, če ji daš malo banane zraven ali če narediš na čaju, da le punca papca. Jaz si z banano na žalost ne morem nič pomagati, ker je ne mara! Kaj mi lahko poveš (pa Amy tudi prosim), kaj pripravita puncama za posladek in kaj si vidve privoščita sladkega? Jaz sploh nimam idej, pa mi včasih tako zapaše, ko mi sadje ni dovolj. Pa si namažem marmelado na rižev vafelj, potem pa mi že zmanjka idej. A je temna čokolada morda OK? No, o pudingu ste zadnjič govorile, to bi šlo z riževim mlekom, a ne? Bi bilo OK za obe. Še kaj? Kakšni piškoti? Na kulinariki je en recept za piškote z ajdovo moko, javorjevin sirupom in neko posebno margarino, a jih je kakšna že pekla? Pa kakšno tortico nameravata "speči" za 1.r.d? Jaz sem najprej mislila narediti take mini tortice kar iz tega, kar kuham za zajtrk in se potem v hladilniku lepo strdi (jabolka, višnje, polenta), okrašene z rastlinsko smetano, pa nisem več ziher. Žabika, imaš ti kako idejo? Ali pa še katera? Za nami je lep vikend, smo si oba dneva privoščili kar lep sprehod, tako da sva s Špelo malo nadoknadili za nazaj, danes sem pa končno tudi precej cot zlikala, me je že kar malo moril tale kup, Š. že ni več imela kaj obleči... O darilu za Enko sploh nisem razmišljala, dokler niste začele debate o tem, zdaj pa pridno zbiram vaše ideje, Lego bo sigurno tudi zraven, pa čeveljčke tudi še moramo kupiti, malo me mika tista škatla za igrače, ki je bila decembra v akciji v BC, pa je nismo kupili, ker se je mojemu zdela prešvoh (je šel sam v trgovino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]), zdaj pa vidim, da se Taja in Vid oba noter spravita, Tejčica, daj povej, a so OK te škatle, moj pravi, da je plastika tanka kot papir, na sliki zgledajo pa ful kompaktne. Nič, grem spat, da ne bo prej jutri. Mirno spančkajte in se zdravi zbudite, marčevski še dojenčki in že malčki! Encijan
|
|
|
|