dvigovanje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> dvigovanje (27.12.2007 21:25:56)

Ali je v nosečnosti nevarno za plod, če kaj težkega dvigneš ali potisneš

Anonimen -> RE: dvigovanje (27.12.2007 21:28:10)

Če nimaš težav v nosečnosti potem NE

Anonimen -> RE: dvigovanje (27.12.2007 21:31:00)

Skrbi me ker sem potisnila eno škatlo in predal skrije

lindy -> RE: dvigovanje (27.12.2007 21:33:47)

Ne nč ni narobe, sam mal bolj morš merkat, če so res težke stvari, sam tole kr si ti počela ni nč hudga, kr brez panike![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

J.L. -> RE: dvigovanje (27.12.2007 21:36:08)

Baje lahko dvigaš do 5 kg. Sama sem v začetku nosečnosti večkrat zaradi službe mogla dvigovat, premeščat in potiskat škatle ki so ble ogromne in pa težke, pa ni bilo nič narobe (upam vsaj), vendar ti priporočam, da če je možno, se dvigu težjih stvari raje izogni.

špelin@ -> RE: dvigovanje (27.12.2007 21:43:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Če nimaš težav v nosečnosti potem NE

Se strinjam. Je pa treba paziti, da dviguješ oz. potiskaš pravilno, ker zna drugače "udariti" po tvoji hrbtenici, ki je zaradi hormonov in nosečnosti same bolj razrahljana.

Anonimen -> RE: dvigovanje (27.12.2007 21:45:01)

Če nosečnost poteka normalno, ni nevarnosti.

Jaz sem imela rizično, pa sem na začetku celo pralni stroj nosila....in je bilo vse ok :).

malecka -> RE: dvigovanje (27.12.2007 21:49:23)

Odvismo koliko kg dviguješ. Če se odločiš da boš z velikim trebuhom šla premikat pohištvo, to glih ni pametno. Če pa nosiš iz trgovine vrečko pa mislim da ni nič narobe.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: dvigovanje (27.12.2007 22:17:13)

hvala, a to udari samo hrbtenico ali je nevarno za dojenčka, ki bo kmal prkukal na svet

Naja30 -> RE: dvigovanje (28.12.2007 15:06:34)

Če si proti koncu nosečnosti, lahko pride do prezgodnjega poroda, če si na začetku pa do splava. Je pa odvisno od ženske do ženske, kaj in koliko lahko dviguje. V 1. nosečnosti sem še do 7m skoraj delala v vrtcu in vsak dan zlagala ležalnike in dvigovala otroke. Tokrat pa še svoje 1-letne punčke ne bi smela. Tako mi je rekla G, ko sem imela na začetku malo rjavkastega izcedka.

petea -> RE: dvigovanje (28.12.2007 15:31:24)

Če si samo 1x nekaj prestavljala, je najverjetneje vse O.K. Huje bi bilo, če bi to redno delalal in preobremenjevala svoje telo. Med drugim te mora npr. po zakonu tudi delodajalec med nosečnostjo premestiti na lažje delovno mesto, če na običajnem dviguješ oz. prestavljaš stvari, težje od 3 kg.

Drugače pa - v praksi starši tudi dvigujemo svoje otroke, težke nekaj kg, običajno kar nekajkrat na dan, tudi med nosečnostjo se temu ni mogoče popolnoma odreči.

Tako da - po pameti, z razmislekom in tako, da bo čim manj nevarno zate in za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]-

Anonimen -> RE: dvigovanje (28.12.2007 22:36:27)

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Če si samo 1x nekaj prestavljala, je najverjetneje vse O.K. Huje bi bilo, če bi to redno delalal in preobremenjevala svoje telo. 

klepetka -> RE: dvigovanje (29.12.2007 16:50:11)

jaz sem do 7.meseca večkart dvigovala tamalga ,težkega 15-16 kil,kadar ni šlo drugače. Pa sem še vedno v enem kosu ,rok imam čez 3 dni.se mi zdi ,da bolj kot kaj drugega trpi hrbtenica ,vsaj pri meni je.Sicer pa ,rajši se izogibaj kakšnega težkega dvigovanja

Stran: [1]