Jessy -> Sem srečka nosečka (11.1.2005 20:04:39)
|
Najprej iskrene čestitke!!! :bravo::bravo::bravo: Moj prvi UZ je bil v 6.tednu. Najprej mi je vzel bris, zatem mi je tipal trebuh, nato je na običajen način, kot pri pregledih otipal maternični vrat ter velikost maternice ter jajčnike. Zraven je komentiral, da vse to kaže na morebitno nosečnost. Zatem je naredil vaginalni UZ, kjer se je videla gestacijska vrečka, ploda pa še ne, zato sem bila prenaročena čez 14 dni. To je bilo pri meni vse, tudi drugi pregled je bil enak prvemu, le brisa ni bilo. Glede na možnost, da se na prvem UZ lahko ne vidi plod, raje naročajo malce kasneje, po 8. tednu, kar je tudi bolje, saj sem sama izredno trpela tistih 14 dni, ker sem trepetala ali se bo plod prikazal ali ne. Če ploda ni, se v 8. tednu zagotovo to vidi in ti ni treba prestajati čas v negotovosti. Nekatere pa so na prvi pregled naročene še pozneje, kot v 8. tednu. Ginekologi že vedo kako in kaj. Mene ni nič bolelo, mi je bil pa odvzem brisa najbolj neugoden do sedaj in sem se prav bala, kako bo šele UZ neugoden, ker dela vaginalnega, pa po pravici povem, da ga še čutila nisem. Glede spola pa ne vem, se mi pa zdi, da punce na nuhalni že lahko izvedo za spol. Nuhalna pa je nekje od 11. do 14. tedna (če se ne motim). lp, Jessy
|
|
|
|