izredna socialna pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> izredna socialna pomoč (27.12.2007 16:57:06)

Se opravičujem, vendar pišem tukaj kjer sem lahko anonimna.

Zanima me v kakšnih primerih se lahko pridobi enkratna denarna pomoč? In v kolikšnem znesku?

Hvala za vaše informacije,

lp

natasaom -> RE: izredna socialna pomoč (27.12.2007 17:42:33)

čisto odvisno kakšne dohodke imate.moraš pa povedat zakaj boš porabila ta denar in to z računom tud dokazat v 15 dneh po nakazilu.napisat moraš kolk potrebuješ in zakaj.zato se pozanimaj kolk stane to kar rabiš,ker boš mogla prinest račun na socialno

Anonimen -> RE: izredna socialna pomoč (27.12.2007 18:32:19)

Odvisno od tega, zakaj potrebuješ denar...

Teta je zaprosila za enkratno pomoč, da lahko plača elektriko, kupi hrano, naredi vsem 6-članom osebno izkaznico... Dobila je 400 €, in v 15h dneh je morala pokazati račune - kot dokaz, da je plačala to, za kar je zaprosila..

lelaval -> RE: izredna socialna pomoč (27.12.2007 19:54:33)

n v 15h dneh je morala pokazati račune - kot dokaz, da je plačala to, za kar je zaprosila..

Od kdaj pa to velja? Mislim - sramota. Da moraš pa dobesedno vse hodit dokazovat.
Če bi torej jaz šla na CSD, da rabim za preživetje, bi mogla v 15 dneh dostavit račune za : plenice, čevlje, oblačila, prašek, živila. Ali pa bi nesla položnice, da sem poravnala vrtec, šolo,... - če bi to sploh veljalo in, če bi sploh dobila.

natasaom -> RE: izredna socialna pomoč (27.12.2007 20:26:16)

IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

n v 15h dneh je morala pokazati račune - kot dokaz, da je plačala to, za kar je zaprosila..

Od kdaj pa to velja? Mislim - sramota. Da moraš pa dobesedno vse hodit dokazovat.
Če bi torej jaz šla na CSD, da rabim za preživetje, bi mogla v 15 dneh dostavit račune za : plenice, čevlje, oblačila, prašek, živila. Ali pa bi nesla položnice, da sem poravnala vrtec, šolo,... - če bi to sploh veljalo in, če bi sploh dobila.

od 1.1 letos se mi zdi.mi smo jo dobili,ko smo imeli doma štalo z mojim ex bratom in smo ostali brez vsega

Anonimen -> RE: izredna socialna pomoč (27.12.2007 20:31:08)

Predvidevam da so to uvedli zato ker so nekateri to izkoriščali. Meni se ne zdi sramotno. Pač prineseš račune. Kaj pa je to kej tacga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Je ogromno folka k to izkorišča, pol pa itak nastradajo tisti k res nič nimajo in res rabijo.

lelaval -> RE: izredna socialna pomoč (27.12.2007 20:35:18)

Je ogromno folka k to izkorišča, pol pa itak nastradajo tisti k res nič nimajo in res rabijo.

Samo taki, ki pa res potrebujejo, pa jih je potem sram  tja nest ta dokazila.

natasaom -> RE: izredna socialna pomoč (27.12.2007 20:35:27)

ja zato,ker je bilo ogromno izkoriščanja.sej tud če kupiš drva ti lahko kmet napiše potrdilo,da si pri njemu kupil drva..mene ni blo sram nest računov pokazat.če si u pi..... je to najmanši problem-dokazat da si kupil tisto za kar so ti dali denar

Anonimen -> RE: izredna socialna pomoč (27.12.2007 20:36:14)

Samo taki, ki pa res potrebujejo, pa jih je potem sram  tja nest ta dokazila.

Ne rabi jih bit prou nič sram. Sram bi mogl bit tiste ki to izkoriščajo.

lelaval -> RE: izredna socialna pomoč (27.12.2007 20:48:14)

Sram bi mogl bit tiste ki to izkoriščajo.

Teh ni sram - ti so ponosni, da so državo zopet napizdli.

Anonimen -> RE: izredna socialna pomoč (27.12.2007 21:45:14)

Meni se pa zdi novi zakon popolnoma koristen, ker so ljudje izkoriščali... Ampak tudi s tem zakonom bodo lahko še dalje izkoriščali... Druge, ki so kupovali hrano, obleke,.... lahko prosijo za račun, oni pa ta denar iz socialne hinavsko zapravijo...

Anonimen -> RE: izredna socialna pomoč (27.12.2007 23:18:24)

Tale način je že kar nekaj časa v veljavi, samo določeni CSD-ji ga niso uporabljali. Je blo to v Lj. že 3 leta nazaj.

natasaom -> RE: izredna socialna pomoč (28.12.2007 9:43:20)

za nakup obleke in hrane ti ne pripada izredna socialna pomoč,ker te napotijo na karitas.dobiš pa za nakup pralnega stroja-najcenejšega ali plačilo položnic ali nakup kurjave....

Stran: [1]